FSB a dejucat două incursiuni armate ale sabotorilor ucraineni

Serviciul Federal de Securitate de la Moscova a anunţat miercuri că a dejucat două tentative ale Ucrainei de a introduce sabotori în Crimeea şi a reuşit să demanteleze o reţea de spioni ucraineni din peninsulă, anunţă Reuters.

FSB a acuzat forţele speciale ucrainene că au planificat atacuri teroriste in Crimea, vizată fiind infrastructura critică. Un angajat al FSB şi un soldat rus au au fost ucişi în confruntarea cu forţele ucrainene.

„Scopul acestei activităţi subversive şi al acestor acte teroriste a fost destabilizarea situaţiei socio-politice din regiune înaintea alegerilor”, arată FSB într-un comunicat citat de Reuters. În septembrie au loc alegeri parlamentare in Federaţia Rusă.

FSB arată că a descoperit un grup de sabotori în cursul unei operaţiuni ce a avut loc sâmbătă noaptea şi în primele ore ale zilei de duminică, atunci când un ofiţer FSB a fost ucis când încerca să reţină grupul de ucraineni. Au fost descoperite 20 de dipozitive explozive artizanale, muniţie, mine, grenade şi arme folosite de regulă de forţele speciale ucrainene, arată FSB. Serviciul mai anunţat că a demantelat o reţea de spioni ai Ucrainei. Au fost reţinuţi atât cetăţeni ucraineni, cât şi ruşi.

Apoi, luni dimineaţa, Ucraina a încercat să infiltreze în Crimeea două grupuri de sabotori. Tentativa ar fi fost dejucată de FSB şi alte agenţii ale statului rus. În acest context şi-a pierdut viaţa un soldat rus, într-un schimb puternic de focuri, când forţele ucrainene care încercau să pătrundă în Crimeea au fost sprijinite de vehicule blindate, arată FSB. Drept urmare, anunţă FSB, au fost întărite măsurile de securitate la graniţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.