(VIDEO) Funeralii regale la Curtea de Argeş

UPDATE Rămăşiţele pământeşti ale Reginei-mamă Elena, care a murit în 1982, la Lausanne, în Elveţia, au fost reînhumate, sâmbătă, alături de cele ale fiului ei, Regele Mihai I, la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeş.
Ceremoniile funerare prilejuite de reînhumarea Reginei-mamă Elena s-au încheiat sâmbătă, la ora 13.25.

UPDATE La ora 12.00, a început slujba de înmormântare, oficiată de ÎPS Mitropolitul Nifon, ÎPS Mitropolitul Iosif, ÎPS Mitropolitul Varsanufie și ÎPS Mitropolitul Calinic.

La ceremonie participă membrii Familiei Regale, printre care principesa Margareta, Custodele Coroanei Române.

Apoi, sicriul, purtat pe umeri de militari ai Brigăzii de Gardă Mihai Viteazul, va fi dus la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală unde, de la ora 12.45, va avea loc ceremonia de reînhumare.

În tot acest timp, publicul are acces atât în parcul Catedralei istorice, cât și pe platforma din fața Noii Catedrale.

Rămăşiţele pământeşti ale reginei-mamă Elena, care au fost repatriate din Elveţia, sunt reînhumate alături de cele ale fiului ei, Regele Mihai I, la Curtea de Argeș.

Sicriul Reginei mamă Elena a fost depus în Catedrala istorică Episcopală și Regală vineri, în jurul orei 16.00. Opt militari de la Batalionul 33 Vânători de Munte Posada din Curtea de Argeș au purtat sicriul din mașină în catedrală, apoi l-au așezat pe catafalc, cu crucea de lemn, stindardul Reginei mamă și coroana rotundă cu flori albe.

Sâmbătă, publicul se va putea reculege și închina la catafalcul Reginei Elena până la ora 10.00. Nu vor putea fi depuse flori în catedrală, în jurul catafalcului. Florile vor fi așezate în scuarul din fața Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale (de la intrarea în mânăstire). Principesa Margareta roagă pe toți cei care doresc să aducă o floare, un buchet sau o coroană să aleagă doar flori albe, pentru a simboliza seninătatea și bunătatea Reginei-Mamă.

Sâmbătă, la ora 12.00, va fi oficiată slujba de înmormântare, în Catedrala istorică Arhiepiscopală și Regală. Publicul va avea acces în parcul catedralei.

Apoi, sicriul, purtat pe umeri de militari ai Brigăzii de Gardă Mihai Viteazul, va fi dus la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală unde, de la ora 12.45 va avea loc ceremonia de reînhumare. Publicul va avea acces pe platforma din fața Noii Catedrale.
O carte de condoleanțe este la dispoziția publicului la Palatul Elisabeta, până pe 21 octombrie. Condoleanțele pot fi transmise online prin mesaje la www.romaniaregala.ro/

Toți cei care doresc să aprindă lumânări și să depună flori ca omagiu față de Regina-Mamă Elena, pot să o facă în fața Palatului Elisabeta din București sau la Curtea de Argeș, în fața Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale.
Familia regală anunță doliu pentru zilele de 18, 19 și 20 octombrie.

‼️ ACUM LIVE: Momente istorice. Corespondență specială Mihai Peticilă de la Curtea de Argeș, unde este reînhumată Regina Mamă Elena. DETALII — http://bit.ly/31oKxNG ‼️Transmisia LIVE a ceremoniei religioase de la Curtea de Argeș poate fi urmărită și AICI — http://bit.ly/31wrAbQ

Publicată de StirileProTV pe Sâmbătă, 19 octombrie 2019

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Sa-i vezi astazi pe batrinii comunisti si securisti de ieri , acum mari dregatori , cum isi vor face cruci si vor bate matanii ! Sa-i vezi pe ” cocosatii ” politici privind spsiti spre pamint , prefacindu-se indurerati , crezid ca iil pacalesc pe D.zeu ! Caci in ticalosia lor , de pedeapsa tot se tem …de orice pedeapsa , si cereasca si pe lumea aceasta ! Clopotul lui Rimniceanu , a inceput sa bata !

  2. Funerarii cu mare pompa pentru o regina efemera care dispretuia poporul peste care domnea???

  3. Spectacol grotesc, de teatru absurd, la mutarea oaselor „reginei” disprețuitoare față de acest popor, care ne-a blagoslovit cu un rege-handicapat, criminal ce a predat pe mâna rușilor pe generalul Ion Antonescu, un mare patriot român, printre puținii patrioți adevărați din istoria noasstră.

  4. Auziti, da’ la pupatul falangelor, tibiei si femurului se vor face pelerinaje, la fel ca la „sfanta Parascheva” ?

  5. @Darius:)))) Misto zicerea ta!”batrinii comunisti si securisti de ieri”umplusera in 1990 Piata Universitatii,se dadeau dizidenti, care au apucat, au emigrat cu familii cu tot,si cu patalama de dizident!Care nu au emigrat,ca aveau o varsta ,ca Paler,Romulus Rusan,Ana Blandiana ,Pippidi ea,Pippidi el,au infiintat fundatiile sorosiste si, democrati nevoie mare,monarhisti nevoie mare,au trecut la anatemizarea gastii iliesciene!
    De aici si aruncatul cu „Ciuma rosie”,de fapt toti erau in 1989 perisoare in ciorba comunista

  6. Imediat dupa ce Klaus a iesit president – prima vizita facuta de el a fost la palatul Peles!
    Oare de ce?
    Casa fosta regala simte mirosul de hoit politic actual din ROMANIA si vrea din nou sa puna botu’ pe ciolan!
    MARSH!
    Familia regala = zero pt ROMANIA!

  7. Au iesit la comentarii mankurtii creati de comunism si odraslele lor , ticalosi , manglitori ai banului public si mari ,, patrioti ” , ostili pana la furie fata de monarhie ( asa i-a crescut partidul unic ) dar recunoscatori tatucului de la rasarit…

  8. Emotionant si inaltator! Cineva a scris extrem de inspirat: „Se inchide un cerc al istoriei”.

  9. Despre amaratii Romaniei, milione de romani, zeci de mi de copii romani care traiesc intro saracie lucie ca acum 100 de ani, cand prezentati reportaje ? sau astia nu conteaza, nu conteaza ca generatiile de maine vor fi sute de mi de analfabeti !. VOi nu „reprezentati Romania si pe romani”, voi reprezentatti doar o mica minoritate de straini care ati pus mana pe Romania doar … pana intro ZI.

  10. @Frank: Baiete, de la manglitul (oare pe unde iti omori timpul de ai deprins asa cuvinte elevate?) banului public nu s-au dat in laturi nici regii nostri, exceptie probabila Ferdinand. Mai ‘mangleste’ ceva carte inainte de a-ti impartasi cugetarile.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.