Ceremonii istorice: Regele, aclamat de zeci de mii de oameni pe ultimul drum (VIDEO)

Regele Mihai a fost condus sâmbătă pe ultimul drum în cadrul unui ceremonial impresionant, cum România contemporană nu a mai cunoscut.

Numărul românilor care au ales să-i aducă în această zi un ultim omagiu Majestății Sale a fost pe măsura ceremoniilor istorice: zeci de mii sau poate chiar sute de mii. Unii oameni au însoțit cortegiul funerar pe traseul său, alții s-au așezat de o parte și de alta a trotuarelor sau peroanelor aplaudând și aruncând cu flori la trecerea sicriului.

Cele mai emoționante momente:

Update: Curtea de Argeș: 21 de salve de tun trase de către Brigada 30 Gardă, odată cu intonarea Imnului Național și a Imnului Regal.

Regele Mihai a fost înmormântat, sâmbătă seara, cu salve de tun, în aplauzele câtorva mii de oameni care au umplut curtea mănăstirii Curtea de Argeş, dar şi spaţiul din faţa noii catedrale.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui a ajuns sâmbătă seară cu trenul regal la Curtea de Argeș, acolo unde Majestatea Sa se va odihni pentru totdeauna. La ieșirea din gară, s-au aflat în față Garda de Onoare și Muzica Militară. Ca și în Capitală, cortegiul funerar s-a deplasat spre locul înhumării secondat de oameni de o parte și de alta a drumului. Numeroși români au asistat și la slujba de înhumare de la Catedrală, aprinzând lumânări.

Update: Trenul regal, „bombardat” cu flori în Gara din Pitești. Trenul care transportă trupul neînsuflețit al Majestății Sale a trecut sâmbătă seara prin Gara din Pitești fără a opri, dar asta nu a împiedicat mii de oameni să vină pe peroane și să aplaude, scandând numele Regelui. Oamenii au întâmpinat trenul regal cu luminile aprinse la telefoane, cu flori și steaguri.

Update: La ora 15.12 trenul regal a părăsit Capitala în aplauze. Cortegiul funerar a ajuns la ora 15.00 la Gara Regală Băneasa, în aplauzele oamenilor adunați acolo, care au scandat neîntrerupt „Regele Mihai!” până când a început ceremonialul militar. De aici sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestății Sale este dus la Curtea de Argeş, cu trenul regal.

Update: Mii de oameni și pe traseul Patriarhie – Gara Băneasa, aplaudând și scandând „Regele Mihai”, în semn de omagiu.

Update: Cortegiul funerar a ajuns după ora 12.00 la Patriarhie, unde are loc slujba principală de înmormântare, săvârșită de Patriarhul Daniel și un sobor de preoți. La slujba de la Patriarhie participă și președintele Iohannis, prințul Charles și foștii monarhi ai Spaniei. Miile de oameni prezenţi pe Dealul Patriarhiei au aplaudat la sosirea cortegiului funerar, scandând numele Regelui.

Catedrala Patriarhală a avut o însemnătate aparte pentru Majestatea Sa.

„Majestatea Sa Regele Mihai I al României a venit de multe ori în această biserică, ocrotită de Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, construită de Principele Domnitor al Ţării Româneşti Constantin Şerban Basarab, între anii 1656-1658, devenită apoi Catedrală Mitropolitană, în anul 1668, iar mai târziu Catedrală Patriarhală, în anul 1925. În această Catedrală, Majestatea Sa a primit binecuvântare ca rege minor, în vârstă de şase ani, de la Mitropolitul Primat Miron Cristea al României, iar în anul 1940 a fost uns Rege al României de către Patriarhul Nicodim al României. La vârstele copilăriei, adolescenței şi tinereții, Regele Mihai, alături de mama sa Regina Elena, de tatăl său Regele Carol al II-lea, sau de alţi membri ai familiei regale, a fost prezent de foarte multe ori în Catedrala Patriarhală, respectând tradiţia ca marile evenimente sau aniversări din viaţa poporului român să fie precedate de slujba unui Te Deum oficiat la Patriarhie.(…)Din nefericire, după anul 1947, timp de 45 de ani, până în anul 1992, cât a durat exilul său forţat în străinătate (în Marea Britanie şi Elveţia), Regele Mihai nu a mai avut posibilitatea de a se ruga în această biserică, atât de familiară lui”, a spus Patriarhul Daniel, la slujba înmormântării Regelui Mihai I, oficiată în Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

Patriarhul a vorbit și despre credința Regelui Mihai.

„După căderea regimului comunist, în anii 1997, 2000, 2001 şi 2006, Regele Mihai a fost primit aici, la Patriarhie, cu mult respect şi admirație de către cler şi popor. (…) Regele Mihai I al României a fost toată viaţa sa un om profund credincios. Credinţa sa nu era una formală, ci una existenţială şi practică. Regele l-a simţit pe Dumnezeu prezent şi lucrător în viaţa sa, mai ales în momentele grele ale vieţii sale. Credința în Dumnezeu era pentru el lumină şi ajutor pentru viaţă. Într-un interviu cu scriitorul Mircea Ciobanu, Regele Mihai răspunde şi la unele întrebări privind credinţa sa. De pildă, la întrebarea: „Ce carte preţuiţi mai presus de oricare?”, Regele răspunde: „Biblia, fără doar şi poate”. La întrebarea: „Ce altă carte a contribuit la deșteptarea spirituală a Majestății Voastre?”, Regele răspunde: „Nici o altă carte. Convorbirile cu mama au însemnat pentru mine mai mult decât multe cărţi de teologie. Mama a fost un adevărat stâlp în viaţa mea. Ea a fost puternică prin rugăciune. Rugăciunea este fapta noastră cea mai necesară raportului (relației n.n.) cu Dumnezeu” . În altă parte a interviului, Regele precizează: „Dacă este unită cu fapta, credinţa ne întăreşte, se face scut în faţa necazurilor. (…) Sunt oameni simpli, care nu-şi bat capul cu dogmele, dar care ştiu să se roage şi care au convingerea nestrămutată că rugăciunea lor este ascultată” . În discursul său din Parlamentul României, la 25 octombrie 2011, Regele afirma că „lumea de mâine nu poate exista fără morală, credinţă şi memorie”. Credinţa şi rugăciunea Regelui Mihai l-au ajutat mult să fie statornic în iubirea faţă de popor şi de patrie, să respingă atât dictatura nazistă, cât şi dictatura comunistă, să rabde exilul impus lui de regimul comunist, să fie mereu curajos şi demn, harnic şi modest, răbdător şi iertător, virtuţi pentru care a fost preţuit atât de casele regale ale Europei, cât şi de oameni simpli”, a mai afirmat Patriarhul BOR.

Update: La ceremonii asistă încă de dimineață zeci de mii de români. Oamenii care au participat la evenimentele de la Palatul Regal au aplaudat după ce sicriul cu trupul Regelui a fost scos din Palat, scandând ” Monarhia salvează România”, „Majestate, te iubim”, „Regele și patria”, „Regele Mihai”, „Jos comunismul”. Pe tot traseul parcurs de către cortegiul funerar din Piața Palatului Regal către Dealul Patriarhiei se află zeci de mii de oameni care aplaudă și scandează numele Majestății Sale.  Unii însoțesc cortegiul funerar, alții s-au așezat de o parte și de alta a trotuarelor aplaudând și aruncând cu flori.

Mii de flori albe au fost aruncate de către oameni în fața afetului de tun care transportă trupul neînsuflețit al Regelui Mihai către Patriarhie.

 

https://www.youtube.com/watch?v=0fdWDiVoNHU

Funeraliile Regelui Mihai au început sâmbătă dimineață la Palatul Regal cu ceremonii religioase și militare.

Sicriul a fost urcat pe un afet de tun, Muzica militară a intonat marșuri funebre, iar bisericile din împrejurimile Palatului Regal din Capitală au tras clopotele.

La funeraliile Regelui Mihai au participat, alături de Familia Regală a României, reprezentanți ai Caselor Regale din întreaga lume, reprezentanţi ai Comisiei Europene, Georgiei, Macedoniei, Marii Britanii, Turciei şi Sfântului Scaun.

Prinţul de Wales a depus, sâmbătă dimineaţă, o coroană de flori la catafalcul Regelui Mihai, acesta participând la funeralii, la fel și Regele Juan Carlos I al Spaniei şi Regina Sofia a Spaniei. La ceremoniile de la Palatul Regal erau prezenți sâmbătă dimineață şi preşedintele Klaus Iohannis, însoțit de soția sa, premierul Mihai Tudose, fostul președinte Emil Constantinescu, președinții celor două Camere, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea.

Ultima seară a Majestății Sale la Palatul Regal a fost vegheată la căpătâi de mii de oameni obişnuiţi, veniţi să-i aducă un ultim omagiu, de fiicele sale, dar şi de reprezentanţi ai Caselor Regale europene.

Programul ceremonialului de sâmbătă de la Bucureşti şi Curtea de Argeş, prezentat Casa Regală:

Ora 10.05. Sala Tronului – Reprezentanții cultelor religioase aduc un ultim omagiu Regelui Mihai.
Ora 10.10 – 10.21. Sala Tronului – Garda la catafalc a membrilor Casei Majestăţii Sale şi ai Consiliului Regal.
Ora 10.19. Sala Tronului – Garda la catafalc a patru generali ai Armatei Române.
Ora 10.21 – 10.25. Sala Tronului – Garda la catafalc a Majestăţii Sale Custodele Coroanei şi Alteţelor Lor Regale Principesa Elena, dna. Irina Walker, Principesa Sofia şi Principesa Maria.
Ora 10.25 – 10.35. Sala Tronului – Slujbă religioasă de 10 minute oficiată de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române alături de un sobor de preoți.
Ora 10.35 – 10.43. Piața Palatului Regal – Ieşirea participanţilor din Sala Tronului în Piaţa Palatului Regal.
Ora 10.45. Piața Palatului Regal – Ieşirea sicriului (cu stindardul regal și Coroana de Oțel) din Palatul Regal spre Piața Palatului, în următoarea ordine: semnal de trompetă unic, un soldat care poartă crucea, clerul ortodox, sicriul purtat cei opt militari, urmat de Majestatea Sa Custodele Coroanei şi Alteţa sa Regală Principele Radu. Sunt interpretate marşuri funebre. Încep să tragă clopotele de la toate bisericile din împrejurimi.
Ora 11.00. Piața Palatului Regal – Al doilea semnal funerar de trompetă marchează începerea ceremoniei religioase și militare.
Ora 11.00. Piața Palatului Regal – Serviciu religios oficiat de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române alături de un sobor de preoți.
Ora 11.10. Piața Palatului Regal – La încheierea serviciului religios, este dat al treilea semnal funerar de trompetă.
Ora 11.10 – 11.20. Piața Palatului Regal – Afetul de tun tras de un vehicul militar vine încet spre catafalc. Muzica militară începe să cânte marșuri funebre. Cei opt militari din Brigada 30 Gardă iau sicriul de pe catafalc și îl așază pe afetul de tun. Alt militar ia crucea și se deplasează în fața afetului de tun. După ce au pus sicriul pe afetul de tun, soborul de preoți se grupează în spatele crucii și în fața afetului de tun.
Ora 11.10 – 11.20. Piața Palatului Regal – În acest interval orar, simultan cu purtarea sicriului către afet, Muzica Militară urmată de trei detașamente ale MapN (58 de militari de la Forțele Terestre, 58 de militari de la Forțele Aeriene și 58 de militari de la Forțele Navale) se așază în formație pentru a onora plecarea pe ultimul drum a ultimului mareșal al Armatei Române, comandant suprem al Armatei Regale în al Doilea Război Mondial.
Ora 11.25. Piața Palatului Regal – Imediat ce convoiul s-a format, se pune în mișcare. Se trag clopotele de la bisericile din împrejurimi.
Ora 11.30 – 12.45 – Cortegiul funerar traversează Piața Palatului Regal și se îndreaptă pe Calea Victoriei până la Piața Națiunilor Unite apoi virează la stânga pe Splaiul Independenței și apoi, după Palatul de Justiție virează la dreapta pe Splaiul Independenței până la intrarea pe Dealul Patriarhiei.
Ora 12.40 – 12.45. Catedrala Patriarhală – Sosirea în piațeta Catedralei Patriarhale.
Ora 12.50 – 14.00. Catedrala Patriarhală – Slujba de înmormântare oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
Ora 14.00. Catedrala Patriarhală – Familiile Regale străine, demnitarii străini și români ies din Catedrală și așteaptă sicriul. Ieşirea din catedrală se va face în următoarea ordine: militarul cu crucea, PF Daniel şi soborul de preoţi, militarii cu sicriul, Familia Regală.
Ora 14.00 – 14.05. Catedrala Patriarhală – Cortegiul va parcurge traseul pe jos până la clopotniţă, unde vor aştepta maşinile funerare. În prima mașină va fi introdusă Coroana de Oțel, iar în cea de-a doua mașină vor fi introduse sicriul (cu stindardul regal) și crucea.
Ora 14.05 – Cortegiul funebru pornește spre Gara Regală Băneasa pe traseul Piața Unirii – Piața Universității – Piața Romană – Piața Victoriei – Piața Charles de Gaulle – Arcul de Triumf – Bd. Kiseleff – Gara Băneasa.
Ora 14.35. Gara Regală Băneasa – La Gară, militarii Brigăzii 30 Gardă preiau sicriul și crucea și parcurg drumul prin interiorul gării până pe peron, unde Jandarmeria Română în uniformele de ceremonie va da onorul și va intona marșuri funebre până la introducerea sicriului în vagonul mortuar.
Ora 17.30. Gara din Curtea de Argeș – Trenul Regal sosește în Gara din Curtea de Argeș. Militarii Brigăzii 30 Gardă, din vagonul mortuar vor preda altor militari, de pe peron, sicriul și crucea. Semnal scurt de trompetă, urmat de marșuri funebre. Militarii parcurg peronul gării. Familia Regală va urma sicriul, în ordinea de precădere. La ieșirea din gară, se vor afla în față, Garda de Onoare și Muzica Militară. Vor fi introduse sicriul și apoi crucea în mașinile mortuare, iar cortegiul funerar se va deplasa spre Catedrala din Curtea de Argeș.
Ora 17.50. Catedrala din Curtea de Argeș – Sosirea la Catedrală. Coborârea sicriului din mașina mortuară purtat de cei opt militari. Sicriul este purtat în Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeș.
Ora 17.50 – 18.20. Catedrala din Curtea de Argeș – Slujba de înhumare în Catedrală oficiată de ÎPS Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Târgoviștei și Exarh Patriarhal, ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și ÎPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale alături de un sobor de preoți.
Ora 18.20 – 18.30. Catedrala din Curtea de Argeș – Militarii intră și preiau sicriul și crucea și se deplasează către Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală urmați de cortegiul funerar. În Catedrală va intra doar Familia Regală română.
Ora 18.40. Noua Catedrală din Curtea de Argeș – În momentul coborârii sicriului în criptă, militarii ies din Catedrală. În acest moment, vor fi trase 21 de salve de tun de către Brigada 30 Gardă. Pe acest moment vor fi intonate Imnul Național și Imnul Regal.
Ora 18.50. Catedrala din Curtea de Argeș – Semnalul de trompetă “Stingerea”. Încheierea ceremoniei funerare.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Marieta Visan 267 Articole
Autor

20 de Comentarii

  1. ..Sigur am fi avut soarta celorlalte tari care au fost sub ocupatie Germana totala….Si care ar fi fost problema ??….Ba din contra acei evrei dusi de I. Antonescu in Transnistria si ucisii de catre trupele Roamne, ca ne place nu ne place asta e crudul adevar, ar fi luat in final, si cel mai probabil calea Auschwitzului sau a altui lagar de exeterminare___!….Ce ce ar fi fost un lucru foarte bun pt. istoria Romaniei si pt. noi ca popor~__..si nu ne-ar mai fi aratat astazi Evreii cu degetul__Eu_asa cred~__~….Si cum bine zicea cineva recent al o emisiune__” Am intors armele impotriva germaniei naziste scurtind astfel cu 6 luni razboiul !..Dar la ce folos ??..Ceilalti au avut de cistigat de urma acestei decizii a majestatii sale regale Mihai..Noi_NU__!!”…Am si pierdut Basarabiaa !!_..Ceea ce la fel cred ca nu ar fi fost cazul daca am fi ramas neutrii si nu aliatii cu nazistii__…….Simplu_Nuuu’ ??…No’ Cenzurati~RoG___~

    • @’C’: Sancta simplicitas! Cum puteam ramine neutri cind trupele germane erau in tara iar rusii nu conteneau provocarile pe Prut? Indiferent cine ar fi condus Romania atunci, daca nu s-ar fi conformat dorintei germanilor, ar fi fost imediat inlocuit. Miza erau resursele Romaniei. Rusii nu le-ar fi lasat Germaniei si invers. Chiar daca nu ar fi trecut nici Prutul iar Germania i-ar fi respectat totusi neutralitatea, tara tot ar fi fost bombardata de Aliati datorita livrarilor catre Germania. Scurtarea razboiului cu 6 luni este sustinuta de istoricii comunisti de sub conducerea lui Ilie Ceusescu. Ea se bazeaza insa pe ipoteza falsa ca Romania ar fi continuat sa lupte pina la capat alaturi de Germania. Or, Antonescu era pe punctul de a incheia armistitiul, fiind insa impiedicat miseleste de actiunea urzita la Palat.

    • Nu putem noi sa descifram acum un alt curs al evenimentelor istorice, potentiale. Nu putem nici nega faptul ca pozitia geografica Romaniei nu ne-a facilitat o istorie fara contradictii. De aceea noi va trebuie mereu sa stim sa pierdem, pentru a putea castiga. Nici diferitele pareri fata de intoarcerea armelor nu trebuie radicalizate. Cert este ca rusii nu ar fi putut fi opriti, iar daca prin absurd ar fi fost posibil, atunci in numele cui? Al nazismului german? Cred ca soarta Romaniei dupa contraofensiva ruseasca nu ar mai fi putut fi schimbata de nici un roman. Aceasta a fost o problema europeana, tratata sub influenta teribilului soc al agresiunii naziste stopate in ´44 si finalizata prin protocolul incheiat intre Churchill si Stalin. Un Churchill care avea inca nevoie de Stalin pentru batalia finala impotriva Japoniei, care inca se afla in razboi.

    • ha ha ha ha ha
      Ciudat sa minti in acest mod, grosolan si totusi ca aceasta postare sa treaca de filtrul cotidinaul. Aveti arguemntele necesare pentru a demonstra asta in instanta?

      Citez:
      Ba din contra acei evrei dusi de I. Antonescu in Transnistria si ucisii de catre trupele Roamne, ca ne place nu ne place asta e crudul adevar…

      Incetati a mai arunca cu mizerii in poporul roman.

    • @Prette: Nu a sustinut nimeni vreodata ca rusii ar fi putut opriti. Intr-un comentariu anterior celui de mai sus dar adresat aceluiasi, care acum nu mai este vizibil, am spus ca Germania a pierdut si primul si al doilea razboi mondial chiar in momentul in care le-a inceput, intrucit exaltatii politicieni germani au cerut militarilor imposibilul. Nici intoarcerea armelor nu putea fi evitata, indiferent solutia de iesire din alianta cu Germania. Nu a evitat-o nimeni. Totusi, modul cum a facut-o Romania a fost cel mai prost posibil.

  2. aud ca ministerul mediului (???) a vopsit geamurile trenului regal. nu se cade ca inaltele personaje sa vada mizeria in care ne balacarim.

    • Ar fi fost mai bine să vă abțineți de la astfel de comentarii. Puteți vedea imagini din trenul regal în direct.

    • Asa sensibil suntem cu alte opinii si stari? Aici au voie numai monarhistii orbi?

  3. La priveghi, slujba de inmormantare la ortodocsi, familia si rudele insotesc/au intaietate se face o demarcare intre rude si restul cortegiului. De aceea indiferent de religie exista o tinuta/culoare specifica dolilului pe care familia o poarta ca semn distinctiv. Crestinul este modest/discret nu ”se baga” in fata. Unul fara este ”la bifat”…

  4. Nu zeci de mii de oameni ca sa le tin isonul, ci sute de mii si milioane de oameni asa cum au exagerat si cu milionul care l-ar aclamat la revenirea in tara si care era numai, ca si acum, romanism gura casca la balci in majoritate.

    • Probabil ca au dreptate cu masele mari de oameni prezenti insa, se ignora un lucru esential si foarte la moda, la asemenea evenimente vin multi curiosi din … „curiozitate” pentru a povesti ulterior ca „au fost martori la eveniment”, asta nu inseamna insa a marginaliza prezenta mare dar, probabil in ceea mai mare parte monarhisti. Pana la urma, Mihai I a fost regele Romaniei, intro perioada tulbure, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Multi nici nu stiu bine ce a facut si ce nu, in mod sigur nicinu putea face nimic, la prima inscaunare la 5 ani, Romania era condusa de regenta, printul Niucolae (UNCHIUL LUI), urmasii acestuia fiind in procese cu locuitorii orasului Brostebi – Suceava, pentru a le lua pamanturile (orasul fiind pe mosia acestuia), intre º1940 – 1944. seful statului a fost Maresalul ANTONESCU ar intre 1944 – 1947 „sefii statului earu comunistii sprijiniti de trupele sovietice”. Chiar daca ar fi dorit fostul rege saa faca ceva pentru tara, ar fi fost imediat strans cu usa de „sefii statului”. Poate dupa 1990 dar … indoctrinarea comunista era in toata splendoarea ei in mintea romanilor, astazi, trebuie sa privim in fata nu inapoi in trecut.

    • Fara a deranja pe nimeni, dat fiind conjunctura istorica din acele timpuri, practic, Mihai I nu a fost in mod real „sef al statului”, fiind mereu in umbra cuiva, el fiind nevoit sa accepte fara drept de replica cursul evenimentelor.

  5. ca sa nu ramina asa cum grotesc minte un individ ascuns sub semne si consoana respectiv @~’C’~ sa redam mai jos ce spune fostul rege mihai:

    …. ( … ) ,, am reusit eu impreuna cu mama si cu cooperarea lui Antonescu sa aducem inapoi 400.000 mii evrei aproximativ din Transnistria in Romania, pentru a le salva viata de furia germanilor care se intorceau de pe front inapoi ( dupa Stalingrad),,

    zi mai, cutare, iti da mina sa-l contrazici?

    fii atent ce scrii data viitoare ca te faci de ris! va sa mina sa vorbiti de romani, voi niste nemernici mincinosi?

    • @cata:m-ai impresionat cu patriotismul sincer,dar trebuie sa stii ca nu ai cum schimba opiniile unora cu creierul sectionat si care nu au habar de istorie,inghit tot ce le vand fabricantii de mituri!Daca era alfabetizat si interesat putea citi Rapoartele Crucii Rosii Internationale, rapoartele Vaticanului,statistica World Almanac, cel mai citit breviar statistic de 100 de ani din SUA!Lipsesc intre 1940 si 1946 aproape 80-90 milioane de crestini,ortodocsi si protestanti iar bolovanul asta de „ç”face speculatii de doi bani adica „ce mai insemnau 6 luni de razboi”!!Savantii germani lucrau la arme supersofisticate care au revolutionat lumea ulterior ,in alea 6 luni puteau prelungi razboiul cu 60 de ani…de fapt, dupa 80 de ani vedem ca tot Germania si Japonia sunt castigatoare ,iar „aliatii”plus seful lor,ala micu,se pierd in razboaie inutile si costisitore.Ai reusit sa ma impresionezi,cu toate ca politic,nu sunt de acord cu postarile tale!

  6. Schimb Rege bun rezistent la razboaie calde si reci si presiuni divergente
    contra Socialsim cu traditzie de peste 65 de ani; accept si daca este un pic uzat de abuzatorii: rusi, comunistii ceausisti, mafiotzii Dragnisti si de neo fripturisti internationalisti.
    Astept Provincia dar si pe tzaranii de oras.

  7. Cum , n-au fost 1 000 000 ca la moartea Mariei Tanase !? !? Este ca deranjaza tare comentariul si meu de aceea nu-i dati drumu ?

  8. Cum , n-au fost 1 000 000 ca la moartea Mariei Tanase !? !? Este ca deranjaza tare comentariul si meu de aceea nu-i dati drumu ? `democratilor` !

  9. Mda, oare de ce nu prezentati si pozitia dispretului aratat „drapelului Romaniei si Inmnului de stat” care reprezinta de fapt poporul roman, la Curtea de Arges, la prezentarea onorului de garda de onoare si intonarea imnului de stat Desteaptate romane (care nu-i unul comunist si este din anul 1848), simandicoasele fete regale au stat jos pe scaune, adica „au intors spatele „Drapelului Romanie si Imnului National a circa 20 de milioane de romani, DAR … s-au ridicat in picioare la intonarea fostului imn regal !!!. Oare la ei in tara intorc spatele cand se ridica „drapelul si se intoneaza imnul tarii ?, o bataie de joc la adresa Romanie si a 20 de milioane de romani. La intrecerile sportive chiar si celebri si brutalii „ultrasi” se ridica in picioare la intonarea Imnului Romaniei”. Dezamagitor si dispretuiiotor la adresa poporului roman, despre care nu vrea nimeni sa vorbeasca, o rusine nationala !.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.