Funeriu. ”Prea mulți copii sunt drogați cu pixeli”

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, atrage atenția asupra impactului dăunător al smartphone-urlor și ecranelor asupra copiilor.

„Confiscați smartfonurile copiilor şi nepoților voştri şi scoateţi ecranele din camera lor”, este îndemnul lui Funeriu.

Prea mulți copii sunt drogați cu pixeli, arată fostul ministru.

”Am mulți prieteni din copilărie ajunşi în posturi foarte înalte în mediul academic, medical şi economic.

Mai toți au aceeaşi problemă cu copiii: citesc puțin şi stau prea mult pe ecrane, „omorând marțieni”, nu căutând cunoaşterea, spectrul eşecului şcolar fiind prezent.

Discutând cu aceşti prieteni („cum de noi ne-am ridicat în domeniile noastre lucrând mate, chimie, latină etc în adolescență?”) răspunsul e unanim: „nu aveam altceva de făcut”.

A nu oferi alternative (tiktok, jocuri video debilizante etc) copiilor şi a-i lăsa să se plictisească sunt soluții valide şi legitime. În mod natural se vor îndrepta înspre activități care le aduc cunoaştere: sport, citit ce găsesc prin casă, manuale şcolare…

Da, e dificil să iei smartfonu’ de la un adolescent: face scandal major şi uneori impresionant. Dar îi trece repede.

*un computer în sufragerie, unde părinții văd ce accesează, e o soluție”, scrie Funeriu pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

13 Comentarii

  1. Și cel mai periculoZ e PIXELUL ALBASTRU !
    măR😜g
    (●RumburKaK- Cititoru de Clasici Ruși pe nemâncate, nerăsuflate, nedormite. NOPȚI IN ȘIR ! -RumburKaK●)

  2. E o atitudine disperata , un punct de vedere extremist a unui mare Intelectual roman .
    Funeriu – a fost unul dintre cei mai valorosi ministri romani .

    INSA , poporul roman devenit populatie europeana nu trebuie sa ramana in sec XX , trebuie sa avanseze in Civilizatia moderna a Mileniului III .

    se stie ca viata : ” cum e in Ceruri ( Internet) asa si pe Pamint ( realitatea fizica si economica contemporana ) .
    Trebuie asadar sa ne comportam demn si responsabil si in Mediul Virtual.

  3. Desi nu l-am agreat pe vremea lui Basescu -PDL-Udrea, are dreptate. Retelele sociale distrug oamenii si corup mintea copiilor.
    Cum am spus: vom plange dupa comunistii de azi atunci cand odraslele astea crescute de tableta, instagram, feisbuc si tictoc vor ajunge sa conduca scoli, ministere, guverne, organizatii etc.

  4. @ Ăsta umblă după mai mulți pixeli decât Traian Băsescu , ? I-ați aprobat și bani să facă așa ”cercetări”, ?

  5. @Cititoru,ai fugit de la spitalul Nr 9?Anunț poliția,să prindă nebunul.

  6. @MYSEBI – Măscăriciul asta băsist calcula viteza pumnului securistului Petrov prostind o tara ca la alba-neagra. Funebrul nu este un intelectual veritabil ci un chimist dispus sa se prostitueze politic pentru slava PDL

  7. DACA NU AM STI CE DE PIXELI AI TU IN CAPU-TI, APROAPE TI-AM DA CREZARE…

  8. Copiii il imita pe Basescu si calculeaza viteza pumnului si in urma calculului le da pixelul albastru

  9. Nu este un personaj simpatic acest Funeriu, dar aici are dreptate. Ca dovada in acest sens este si interpelarea congresului SUA pe aceasta tema, in urma cererilor parintilor victimelor retelelor de socializare. Problema este ca minorii isi fac conturi pe aceste retele care, teoretic, accepta doar persoane majore. Treaba se poate rezolva foarte simplu daca aceste retele sociale ar avea acelasi statut ca firmele de telefonie mobila. Iti faci cont doar cu buletinul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.