Activistul s-a dat victima unei tentative de omor și a pretins că i-am șifonat imaginea prin relatările despre Atentatul de pe Râul Alb. Atât instanța de fond, cât și în apel, magistrații ne-au dat câștig de cauză și au respins pretențiile reclamantului.
Timp de aproape zece ani, propaganda ONG-gistă a dus o campanie mizerabilă de denigrare și linșaj împotriva tuturor celor (puțini, de altfel) care au îndrăznit să prezinte faptele așa cum s-au întâmplat în realitate pe Râul Alb. Până la urmă s-a dovedit în instanță că un așa-zis activist de mediu a comis tentativa de omor. Recent și instanța civilă ne-a dat dreptate, respingând reclamațiile făcute de Păun Gabriel.
Din păcate, știrea că gașca de haștagiști a mințit, încercând să acopere o crimă, nu este subiect de senzație pentru presa care i-a desființat pe localnici în urmă cu zece ani. Arhanghelii mediului sunt din nou pe cai mari. Pentru oamenii sistemului – politicieni, polițiști, procurori și postaci – viața a revenit la „normal”.
Doar pentru Mihai Bocea și familia sa, viața nu va mai fi niciodată la fel…
Atentatul de pe Râul Alb
Evenimentul s-a produs în data de 24 mai 2015, la Coroiești, un sat de la poalele Retezatului, județul Hunedoara. Atunci, un „activist” a trecut cu jeepul peste un om, târându-și victima pe capotă și pe sub mașină pe o distanță de peste 13 metri, filmând fapta și accelerând „cu sânge rece” în momentul în care aceasta încerca să se salveze. Povestea a rulat, mincinos, pe aproape toate televiziunile din cauza unor filmulețe difuzate după ce au fost editate în prealabil. Manipularea a prins și din cauza intervenției premierului de atunci – Victor Ponta, care „condamna cu fermitate” acțiunea criminală îndreptată asupra unor apărători de mediu. Victimele deveniseră călăi, înainte de a începe ancheta oficială.
Așa-zisul „activist” Andrioni Alin a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor. Senința a fost pronunțată în data de 28 martie 2023, după aproape opt ani de la comiterea faptei și cu două luni înainte să intervină prescripția. Infractorul a dispărut fără urmă cu puțin înainte de a fi condamnat și a fost dat în urmărire general de Poliția Româna. Timp de două luni, el s-a ascuns în localitatea de domiciliu din comuna Densuș, județul Hunedoara. Din ascunzătoarea sa, infractorul a continuat să manipuleze opinia publică cu postări pe rețelele de socializare și intervenții în presă, participând la o emisiune tv în direct prin telefon, timp de o oră. A fost prins și încarcerat pe data de 31 mai.
Pe de altă parte, Gabriel Păun a continuat să lanseze public minciuni, insulte și amenințări, pretinzând că el este, de fapt, victima tentativei de omor. A pretins daune de un sfert de milion de euro pe motiv că i-am fi stricat reputația. Recent instanța civilă s-a pronunțat și a respins cererea lui Păun.
Cum la oameni egali cu zero barat au tupeul să afirme că le ,, stricați reputația”.(Caragiale :reputația d-le )
Cam brunet paunul…
@ Tarabostes, aveți dreptate, așa e, e de fapt negru de supărare, sau o fi o subspecie de culoare neagră. Poate nu stiu Cotidianul și romanii, că acest așa zis activist, are o vilă de peste 1 milion de euro la Viena. Din ce bani oare și-a cumpărat vila ? Se pare că activismul de mediu e foarte bine plătit. Sau avînd în vedere culoarea, se ocupă și cu fer și aramă. Poate face Cotidianul o mică anchetă jurnalistică, mai ales că a avut de tras 10 ani cu procesul cu individul.