Garanțiile Madridului. Zelenski vizitează Spania

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care îşi îndeamnă aliaţii să-şi întărească ajutorul pentru a contracara ofensiva rusă, se va afla luni la Madrid unde se va întâlni cu premierul spaniol Pedro Sanchez, a anunţat duminică guvernul spaniol, notează AFP.

„Preşedintele guvernului, Pedro Sanchez, îl va primi pe preşedintele Ucrainei” la prânz (10.00 GMT), apoi cei doi lideri vor susţine o conferinţă de presă, au anunţat serviciile premierului într-un comunicat.

Regele Felipe al VI-lea îl va primi, de asemenea, pe liderul ucrainean, a anunţat palatul într-un comunicat.

Aceasta este prima vizită oficială a preşedintelui Zelenski în Spania de când a venit la putere în 2019, la mai bine de doi ani de la începutul invaziei ruse a ţării sale.

Prim-ministrul Sanchez le-a explicat miercuri deputaţilor spanioli că va fi semnat un acord de cooperare bilaterală.

„De îndată ce situaţia de pe front o va permite, vom semna un acord cu Ucraina care va consolida cooperarea economică, socială şi instituţională dintre ţările noastre”, a declarat el.

Preşedintele Zelenski era aşteptat la Madrid la mijlocul lui mai pentru o vizită oficială, dar a fost nevoit să-şi anuleze vizita din cauza noii ofensive ruseşti din nordul Ucrainei, potrivit presei spaniole.

Şeful statului ucrainean urmează să semneze, potrivit cotidianului El Pais, un acord bilateral de securitate menit să garanteze sprijinul militar al Madridului pentru Kiev.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

14 Comentarii

 1. Garanții? Mie îmi miroase a „adunături de bipezi departe de rusica pentru lupta apărare ukraina, daca nu cumva, deja, au intrat o parte bipezi pentru lupta in ukraina „! Această concluzie, e din materialele video înregistrate de pe YouTube puse de militarii ukraineenii de 2-3 zile. Poate că, Zelensky caută sprijin biped departe de rusica sa nu existe vulnerabilitate la adresa acelor țări în caz că rusica pierde.

 2. ‘ Razboiul fără noimă ‘, de la ‘marea ofensivă’ la ‘contracararea ofensivei ruse’.

 3. @părere un troll patruped hahol.Zelea nu mai este președintele legitim este un ordinar patruped uzurpator.

 4. Spaniolul este diplomat. Zice ca va semna un acord cu Ucraina imediat ce situatia de pe front o va permite. Poate invata si ai nostri ceva.

 5. Jale’nSky e doar un 🥳 PIANIzD (fără mâini) !
  Mandatul lui de PreZident a expirat, măR🤣g …
  ■)RumburaKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburaKK(■

 6. Bai pareloloage, tot cu comentariile la titluri te ocupi? E greu sa citesti in plus, dar titlurile sunt compuse intotdeauna pentru cei ca tine.

 7. Guvernul pro islamist de la Madrid dupa Hamas s-a inhaitat acum cu seful juntei militare de la Kiev.

 8. Spania stie ce vrea. Cunoaste actiunile staliniste in timpul razboiului civil (1936-1939)cand URSS si-a insusit aurul republican pentru a le pentru front trimite arme vechi, depasite lucru ce a dus la caderea Republicii in 1939. La fel, actiunile cominterniste cu uciderea liderilor de stanga, care nu erau de acord cu politica stalinista (Una dintre multiplele victime a fost Andreas Nin, conducatorul Partidului Muncitoresc de Orientare Marxista -POUM, invinuit de trotkism). Dupa aceea chiar tortionarii cominternisti care au savarsit atrocitatie in Spania au fost ucisi de Stalin in celebrele procese falsificate, tocmai pentru ca in activitatea lor cunoscusera superioritatea economica, culturala si politica a lumii occidentate, lucru intolerabil pentru Stalin si urmasul lui KGB-ist, actualul dictator al Rusiei, Vladimirovici Putin. Asa ca prim-ministrul spaniol, desi de orientare socialista, are pentru ce sa ajute Ucraina, in razboiul devastator pornit de rusi impotriva aspiratiilor seculare de libertate ale ucrainienilor. Sa stie si Mendebilul rus: atrocitatile istoriei nu se uita!

 9. Ce drac să faci de când nu mai ești președinte? Agați cerificatul de naștere pe bandieră, te duci la Felipe și-i spui că tot așa bine cum Miguel Primo de Rivera a devenit marchiz din general și un rege poate deveni general în aceste condiții; și că e plăcut în ziua de azi ca franchistu’ să poarte paiete iar carlistu’ svastică. Ziua continuă cu andocarea brigăzilor de mercenari în prezența primului ministru care, mai bonapartist de felul lui, înțelege reținerea contractorului ucrainean pentru călătorii la Mato Grosso.

 10. Ha, ha! Iată ș’ răspunsul la dilema di ieri în ceia ce privește amnistierea catalanilor separatiști…Carne di tun pintru frontul’ ucrainean!

 11. @Mandea: daca nu știi și nu ai aflat în ce stadiu ești cu respectarea opiniilor, când ești în fața oglinzii, fii atent ce privești😂, da?
  @@parere userista : bre, dumitale nu știi ce înseamnă opinie respectată? Când un cetățean, oricare ar fi, își expune opiniile proprii în scris, e usr-ist? E grav cu voi😯!
  P.s. toți care citesc comentariile scrise, e bine sa respectați și opiniile lor! Dacă se vor adeveri, e rândul celor faultați sa va iubească cu un „scuipat” exact cum s-a întâmplat in majoritatea exemplelor care au devenit realitate! Înainte de a aruncă cu orice in ceilalți care comentează sau pun articole pe bloguri spre analiza, documentați-va apoi scrieți, da?

 12. Eu am bilete luna viitoare , nu în extrasezon . Ăstuia i-au garantat cazare acum cu toate protestele localnicilor împotriva turiștilor . Anul trecut parcă zicea că merge în conced la Yalta . Acum de cănd e în ”preaviz 15 zile vrea să vadă Gibraltarul să știe cam cu cât mai rămâne…Suvenire la -disponibilizare- cu ”plăți compensatorii de la don^ Pedro .

 13. Ar trebui gandit razboiul prin prisma pacii si nu pacea prin prisma razboiului.
  Vad doar tineri morti degeaba si doar arme nici un gand de pace.Mantuitorului nu-i place starea asta. Vaticanul si Chiril nu fac nimic pentru pace. Nici alti autocefali. Si-au uitat menirea. Ba mai mult Chiril vorbeste de un razboi sfant. Nu exista in Noul Testament aceasta sintagma.Se vorbeste pe meleaguri orientale de ochi pt ochi si dinte pentru dinte fara sa se mentioneze ca dintii sunt f limitati si ochii sunt meniti vederii la mare distanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.