Fostul şef SPP îi dă dreptate lui Daniel Dragomir

Generalul Dumitru Iliescu dă detalii despre Binom

Fostul şef SPP, generalul Dumitru Iliescu, dă detalii despre Binom şi spune că un dosar era discutat în detaliu, de la cine face rechizitoriul şi până la instanţa de judecată.

Totul era stabilit de Kovesi şi Dumitru Dumbravă (fost şeful Direcţiei Juridice SRI) în sediile SRI, în special sâmbăta.

„Mă bucur că domnul Dragomir a confirmat de curând, la Comisia de control al activităţii SRI, ceea ce eu evidenţiasem (…) si anume ce s-a intamplat ani la rând în sediile „K2″,”T14” si alte sedii acoperite, sau nu ale SRI. In aceste sedii s-au derulat multe activităţi, întâlniri, dar în marea lor majoritate nu în interesul statului român.

Este adevărat ce declara domnul Dragomir şi anume ca aici se întâlneau mai marii structurilor de forţă înainte de a se începe sau finaliza un dosar răsunator, care viza un om politic important, sau un om de afaceri, în ambele situaţii deveniti incomozi pentru „şefii” lor”, scrie Dumitru Iliescu, pe pagina sa de Facebook.

Fostul Şef al Serviciului de Protecţie şi Pază susţine că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, împreună cu Dumitru Dumbravă, şeful Direcţiei Juridice a SRI, stabileau cine se ocupă de dosar şi care e traseul acestuia. Cu alte cuvinte „culoarul din Justiţie”, despre care a vorbit şi fostul colonel al Serviciului Român de Informaţii, Daniel Dragomir, în faţa Comisiei SRI.

„La aceste întâlniri nu participau doar ei. Şeful lor era o altă persoană care le stabilea obiectivul de atacat şi sarcinile pentru perspectivă. Cu siguranţă în venele acestuia nu curgea sânge de român. Dupa aceea, doamna Kovesi, mergea la domnul general Dumbravă, împreună cu care stabilea cine construieşte dosarul, ce ofiţeri SRI vor elabora rechizitoriul, cărui procuror DNA îi va fi transmis acesta şi ce instanta de judecată va prelua dosarul.

De regula doamna Kovesi mergea la SRI, la domnul Dumbravă, sambata pe la 09.00 h şi lucrau până la 14.00 h. In acest interval stabileau obiectivele şi modul de realizare a acestora în câmpul tactic, denumit justiţie”.

Dumitru Iliescu spune că, dacă va fi invitat, va da mai multe detalii în faţa Comisiei SRI, acolo unde Daniel Dragomir a fost audiat până acum de trei ori.

Totodată, fostul şef SPP trage un semnal de alarmă asupra lui George Maior (fost director SRI) şi Florian Coldea (fost adjunct SRI) şi motivul care ar putea să stea la baza decorării lor de un serviciu străin.

„Nu afirm că domnul George Maior sau domnul Florian Coldea au „defectat” dar nici ca nu au „defectat”, însă întrebarea trebuie pusă, având în vedere cum s-au derulat lucrurile. 

Mă intreb şi eu de ce îi medaliază o structură de informaţii străină ( nu orice serviciu, ci unul dintre cele mai puternice la nivel mondial) pe capii altei structuri secrete şi singurul răspuns pe care îl găsesc este acela ca o face pentru serviciile pe care i le-au adus. Ei nu fac cu orcine asemenea gesturi. Doar cu cei care li-au adus servicii semnificative. Ma scuzati, dar nu am gasit altă explicatie…!!!”, concluzionează Iliescu.

George Maior, fost director al SRI şi actual ambasador al României la Washington, a fost decorat în luna mai a acestui an de către CIA. Tot atunci, directorul CIA Michael Pompeo l-a decorat şi pe generalul SRI Florian Coldea, adjunctul lui Maior în perioada când acesta a condus SRI.

Recomanda
Julieta Tarnovan 2530 Articole
Author

14 Comentarii

  • Nea Mitică Iliescu atâția ani o fi încercat cu filozofia, „și nu i-a ieșit” ? Remarcați că până și lui Liiceanu i-au trebuit mult mai mulți ani pentru a constata că „e dificilă filozofia” ?

  • ILIESCU SI DRAGOMIR , NU PUTEAU AVEA ACCES LA DATELE PE CARE LE ” DZVALUIE ” . ” MATERIALELE „SUNT FURNIZATE DE INSTITUTII SI PERSOANE . CEI DOI SUNT PIONI . SA NU UITAM CA SUNT INCULPATI IN DOSARE PENALE COMPLICATE . VOR APAREA SI PAPUSARII !

 1. si cine a creat acest sistem? cine si ce interes a avut sa puna la cale un instrument care sa fraudeze justitia? daca in sediul DNA exista sau inca mai exista un ciolovec de la CIA iar ambasadori americani dau din mina si gata te inhata dna care te baga la puscarie, cu complicitatea unor judecatori care ajung apoi pe la CCR ca au prestat pervers la un ageamiu, pe inregitrari sri inseamna ca sintem o colonie in care orice rahat se crede imparat. nu recunoasteti patent de servicii secrete striane?pai cominternul nu a fost decloc romanesc! da l-au infiat americanii care i-au recunoscut metodele. si cominternul tot cu specializarea elementelor de viitor se ocupa. la moscova. acum specializarea se face in state. si intr-un caz si in celalalt se poarta racolarile si dubla comanda…

 2. Spun lucrurile pe jumate pt ca nu vb despre cererea banilor acumulati. despre asta cand vor vorbi? fiecare care a dat ar trebui sa spuna, insa cum astia le stiu intreaga suma, nu vor cuteza sa vb de teama ca li se ia totul apoi

 3. Maiorul ăsta UTC-ist la care în timpul revoluțieiei Editat în lingură se crede general cu patru stele. Ce poți spune? Ăsta-i neamul! Ori când Editat ajunge săf altoiește și pă mă-sa!

  Acu iau șâ eu rpaus să-mi mai spună pretenu lu’ nambăr oan de la Mărtinești ce face deșteptul lor la București.

 4. E bine sa stie si „publicul” despre atrocitaile prin care au/am trecut multi in acea perioada criminala si dementa care ne-au afectat profund cariera si viata. Am fi trecut peste aceste chestiuni de natura personala daca tradatorii de neam si tara nu ne-ar fi distrus tara si poporul, cauzandu-ne/le uriase distrugeri materiale si suferinte. Tintele si victimele lor au fost persoanele de o mare probitate intelectuala si profesionala care pentru asi salva vietile, libertatea, demnitatea, copiii si familiile s-au retras lasand loc derbedeilor, curvelor, fitilistilor, parvenitilor, banditilor, etc. Uitati-va numai la unul din Guvern…?!

 5. De ce publicați și de ce fapte de o asemenea gravitate sunt prezentate ca fapt divers, sau bombă de presă în fapt fiind dovezi de gravă încălcare a statului de drept și de înaltă trădare? Dezvăluirile și încadrarea lor nu vin “pe surse” ci de la persoane cu cel mai mare rang in servicii secrete. Prin faptul că nu este reținut nimeni vreți să ne dovediți ca suntem din nou în periculoasa situație de după 25 Decembrie 1989 când Statul Român a fost câteva luni desființat prin lipsa Constituției și a structurilor de putere? Atunci măcar l-am avut pe Ion Iliescu care a știut, român patriot fiind și cult și pe convingerile lui politice, să mențină unitatea țării și dea un start nou. Acum cine? Un Președinte incapabil să realizează că este îtâi al României și numai al României și nu al unei țări din UE sau țări NATO. Un Partid PSD condus de un fricos care face guverne cu spaima ca va trece în umbră? O opoziție fără doctrină condusă de un “fosta-i bade când ai fost” înconjurat de ridicoli submediocrii?

 6. Se poate spune ceva mai grav de atat despre felul in care SRI-Maor & DNA-Codruta si-au batut joc de aceasta tara? Ce mai asteapta ministrul justitiei?

 7. Saracie crancena pt Popor, disperare si lipsa de speranta intr-o prosperitate in Romania. Autori si complici, acesti neoameni platiti gras din Buget, de teapa Kovesi, Maior, Coldea dusmani inraiti ai Poporului Roman. Cine si cum pedepseste gruparea infractionala si dusmanoasa impotriva romanilor ?!

 8. De cand e lumea si Pamantul, NIMENI nu a acordat decoratii decat pentru servicii aduse „decoratorului”. Ma rog, cu excepatia Romaniei, unde decoratiile se dau dupa criterii … fara criterii.
  Si, asa cum Stalin l-a decorat pe Mihai pentru SERVICII ADUSE URSS, tot asa decoreaza si USA si oricare alta tara normala.

  • Mediocritatea intelectuala si indoctrinarea securista nu va permit sa observati ce caracter aberant are comparatia pe care o faceti intre decorarea unui sef de stat care a contribuit la scurtarea macelului mondial si decorarea unor slugi
   vandute strainatatii. In timp ce-l decora pe Regele Mihai(un roman adevarat asa se refera la Majestatea Sa)Stalin le-a
   ordonat slugilor care conduceau efectiv Romania sa o comunizeze, sa o indatoreze, sa o jupoaie teritorial/financiar, sa
   pregateasca actul samavolnic de „abdicare” sub amenintarea pistolului. Rusine, postac securist lamentabil!!!

 9. DACA acțiunile dna+sri au fost pentru a înfunda niste hoți(la vremea aceea doar dintr-o haita ceilalți fiind protejați ) ,așteptam ca după 2014 sa le vina rundul celorlalți dar m-am înșelat.Trăim iarăși in perioada in care recunoaștem ca există corupție cit încape,dar din păcate nu avem corupți .Avem parte doar de ‘dezvăluiri ‘ : cutremurătoare,uluitoare,senzaționale,nucleare,atomice,zguduitoare,năucitoare DAR fara nici un rezultat .

 10. Nu mai ramine decit lupta in ilegalitate! Sau ati depus deja armele ROMANILOR?
  Nu mai exista alta cale decit sabotarea a tot ceea ce este ANTIROMANESC!
  Pe toate fronturile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*