George Russell va pleca din pole position în MP al Canadei

Britanicul George Russell (Mercedes) va pleca din pole position duminică în Marele Premiu al Canadei, a noua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, după ce a reuşit sâmbătă cel mai bun timp din calificări pe circuitul Gilles-Villeneuve din Montreal, informează AFP.

Olandezul Max Verstappen (Red Bull), câştigătorul ultimelor trei ediţii ale Campionatului Mondial, va porni de pe poziţia a doua a grilei de start. Russell şi Verstappen vor fi urmaţi de cei doi piloţi de la McLaren, britanicul Lando Norris (McLaren) şi australianul Oscar Piastri.

Iată grila de start pentru Marele Premiu al Canadei:
Prima linie:
George Russell (Marea Britanie/Mercedes)
Max Verstappen (Olanda/Red Bull)

Linia a doua:
Lando Norris (Marea Britanie/McLaren-Mercedes)
Oscar Piastri (Australia/McLaren-Mercedes)

Linia a treia:
Daniel Ricciardo (Australia/Racing Bulls-Red Bull)
Fernando Alonso (Spania/Aston Martin-Mercedes)

Linia a patra:
Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes)
Yuki Tsunoda (Japonia/Racing Bulls-Red Bull)

Linia a cincea
Lance Stroll (Canada/Aston Martin-Mercedes)
Alexander Albon (Thailanda/Williams-Mercedes)

Linia a şasea
Charles Leclerc (Monaco/Ferrari)
Carlos Sainz Jr (Spania/Ferrari)

Linia a şaptea
Logan Sargeant (SUA/Williams-Mercedes)
Kevin Magnussen (Danemarca/Haas-Ferrari)

Linia a opta
Pierre Gasly (Franţa/Alpine-Renault)
Sergio Perez (Mexic/Red Bull)

Linia a noua
Valtteri Bottas (Finlanda/Sauber-Ferrari)
Nico Hulkenberg (Germania/Haas-Ferrari)

Linia a zecea
Zhou Guanyu (China/Sauber-Ferrari)
Esteban Ocon (Franţa/Alpine-Renault)

Pe locul 18 în calificările de sâmbătă, Ocon va porni de pe poziţia a 20-a, ultima a grilei de start, el primind o penalizare după ce a provocat un accident în timpul Marelui Premiu al Principatului Monaco de acum două săptămâni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. La Montreal nu conteaza de unde pleci, o data a castigat cel care a plecat ultimul. Daca ploua, se da totul peste cap. E bine, nu se cunoaste dinainte castigatorul, nu-i pentru babaciuni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.