Guvernare prin propagandă și diversiuni

Fondul european de redresare nu poate acoperi și legitima drept conforme disfuncționalitățile din România. Efectele crizei sanitare sunt doar la început, iar în situația de la noi nu există minime previziuni pentru că nu s-a constituit un plan de măsuri în consecință. Inadecvarea de la București este una privind sistemul de zeci de ani.
Responsabilitatea Guvernului Cîțu este inexistentă, cu atât mai mult cu cât executivul are obligația să gestioneze o încărcătură explozivă. Criza economică generată de epidemie nu poate fi stinsă prin deschiderea restaurantelor și cafenelelor. Astfel, recenta dispoziție de relaxare în acest sens, nu este una de anulare a unei avarii generalizate, ci manifestarea simplă a dezastrului bugetar.
Reformarea sistemului, chiar pe acest fond sumbru, iminent, este în mod dramatic evitată. Siguranța de sine a Guvernului Cîțu este însăși aroganța sistemului al cărui garant necondiționat se dovedește premierul.
Nici garantul acestui Guvern, președintele Iohannis, nu are o minimă soluție, încât devine tot mai bizare motivele pentru care a chemat la ordine titularii. Activitatea președintelui, raportată la eficiența și direcția politicilor guvernamentale, în sens punctual, a creat deja pachetul unor manipulări veritabile.

Reușita deloc neglijabilă a președintelui, de a submina PSD, a fost transferată într-o culpabilă deturnare a principalei agendei publice, încât pare că aceasta a fost în fapt un pretext.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Ioan Vieru 1338 Articole
Author

8 Comentarii

 1. Păcălicii ăștia de la guvernare și schiorul de la Cotroceni ne duc în prăpastie. Și-atunci ce mai așteptăm?!

 2. „A trebuit sa moara oameni ca acest guvern sa plece” s-a schimbat cu „Acest guvern trebuie sa ramana indiferent citi oameni o sa moara!” . Progresul nu mai poate fi oprit…

 3. Cele mai hoate guverne din istoria Romaniei au fost cele conduse de oamenii securistati si alcatuite din securisti retrasi si oamenii securitatii: guvernul Boc, guvernul Ciolos, guvernul Orban si acum guvernul Citu. Au guvernat exclusiv pentru securisti si clica lor. De romani nu le-a pasat si nu le pasa.

 4. Citez din prospectul firmelor de linoleum pentru pereti din spitale.
  Citez.Tapet pvc antibacterian pentru amenajarea de spatii medicale, gradinite, centre de recuperare, azile de batrani, etc.
  Modelele de tapet pvc antibacterian T…. pentru pereţi oferă protecţie împotriva petelor şi daunelor mecanice, apă şi alte lichide. Tapetul pvc este antibacterian, rezistent la apă şi la uzură. Tapetul din PVC omogen de înaltă calitate (tapet PVC) este uşor …si foarte INFLAMABIL.

 5. Siguranța ” guwernului Cîțu” (suna ca draku’) este data de însăși aroganța sistemului colonial care s-a înstăpânit treptat peste Romania și populația autohtonă învinsă de „mineriade” și de manipulările permanente exersate in ultimile doua decenii. Capitalul străin face profit garantat aici pentru că mediul politic, leadership-ul militar este filtrat și hibridizat de rețelele serviciilor speciale locale, subordonate Bnd- ului, CIA- ului, FSB- ului.

 6. Ca acest guvern este incompetent si cu dedicatie de la schiorul pe cadavre, nu ar fi cea mai mare nenorocire, dar ca este manipulant si inconstient de nenorocirile pe care le pastoreste si mai vrea sa le musamalizeze, este ca si diferenta dintre crima accidentala si cea premeditata. Nu ca am vrea onoare, cinste si corectitudine de la cel care a ratat treapta si toate intrarila in invatamantul romanesc, dar macar sa nu creada ca imbrobodeste ca pe cine stie ce valceni, ce dintr-o educatie cinstita si cumnpatat, refuza sa-i arate cat este de pierdut in micimea de nenorocit ce este. Asa-i cu scoafa ajunsa in rachita, se crede lebada, neconstientizand ca nu-i mai mult decat un Icar contemporan – idealistul prost e echivalent cu manelistul ce se considera si destept si ajuns (fratioare conjunctura, ramane doar conjuctura, trezestete ca copita calului, ce te va da pe spate, nu-i departe) .

 7. Guvernantii din Romania de voie sau de nevoie au preluat modelul din Vest. Inca din anul 1875 Partidul Liberal a luat modelul din Vest. Caragiale a scris cum functiona acest model in Romania. In zilele noastre, cand Istitutiile Statului Roman sunt incolacite cu Institutiile, Organizatiile, Aliantele,Corporatiile Suprastatale si Transnationale , nu stiu cum ar putea proceda un Guvern in Romania. In plus procedeele, mijloacele tehnice folosite pentru raspandirea minciunilor, propagandei si diversiunilor au atins culmi fantastice. Sistemul mondial integrat, aliniat, concertat de minciuni, propaganda si diversiuni joaca rolul hotarator in alegerile democrate, in promovarea sau blocarea sau excluderea din sfera puterii a indivizilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.