Hagi: Nu mai există Dom’ Profesor sau Mister

Universitatea Craiova a luat o măsură radicală în plin play-off, într-un moment în care se află pe locul 3, dar a fost eliminată de Oțelul Galați în sferturile de finală ale Cupei României.

Antrenorul bulgar Ivailo Petev a fost cel care a plătit cu demiterea evoluțiile oscilante ale oltenilor. Vineri, 12 aprilie, de la ora 20:30, pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova, Universitatea va primi vizita campioanei sezonului anterior, Farul Constanța. La conferința de presă de dinaintea acestui meci, antrenorul dobrogenilor, fostul mare internaționl Gică Hagi, a făcut iureș legat de această nouă înlăturare de antrenor din SuperLigă la câteva zile de la plecarea lui Adrian Mutu de la CFR Cluj. Hagi a fost, este și va rămâne un partizan asiduu al ideii de continuitate pe termen cât mai lung a antrenorilor pe bancă dacă se dorește obținerea unor rezultate nu doar de moment. El i-a luat apărarea lui Petev și consideră că respectul cluburilor pentru antrenori este pe cale de dispariție, după ce înainte te adresai respectuos fie cu dom’ profesor sau în ultimii ani cu «Mister», după modelul din Vest.

În ultimii 10-15 ani, în România s-a pierdut noțiunea de profesor, de manager. Nu există apreciere. Antrenorii și managerii au cel mai important rol din punct de vedere tehnic ca să producă ce gândesc cei cu bani. Și trebuie să fie competitivi, să fie foarte buni, să fie respectați, trebuie să responsabili.

Este un lucru fundamental, dar probabil că așa a ajuns fotbalul la noi și mai puțin afară, chiar dacă și acolo se întâmplă anumite lucruri.

La noi, antrenorii nu sunt deloc respectați, așa cum se întâmpla înainte. Domn’ profesor, cum se spunea pe vremuri, nu mai există în România. Din păcate, este unul dintre motivele pentru care suntem unde suntem. Este impresia mea generală și nu mă refer la o situație sau un club”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Da bă agramatule, acum avem reji,briliante,diamante,jiji,…voi ați distrus fotbalul românesc!…generația de tinichea…

  2. Așa e, Hagi a distrus fotbalul românesc băgându-și banii în echipe de copii, centre de antrenament, stadion, echipă de prima divizie.
    Gramatica lui Hagi a generat inflație, corupție, creșterea datoriei publice.
    Replicile lui i-au făcut pe români să voteze cu Băsescu și iohanis de 20 de ani.
    Nu ne mai facem oameni!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.