Hans Klemm și bombardamentul cu prostie

Hans Klemm, cel mai vocal dintre ambasadorii actuali acreditați în România, cel care, asemenea unui guru, are soluții, pomezi și leacuri de mare democrat, dar și neliniști existențiale și îndoieli buruienos-perene atunci cînd își ia libertatea de-a intra cu bocancii în viața politică a țării, în legislația și administrația ei, ne demonstrează cît de jos au ajuns uzanțele diplomatice și limitele de competență, încălcate cu dispreț și seninătate. Faptul mai arată și cît de slabă, de umilă sau inexistentă este reacția autorităților noastre, avînd simțul onoarei și demnității tot mai atrofiat în fața imixtiunilor neavenite și nediplomatice ale ambasadorului.

Cînd nu-și plimbă cîinele în Cișmigiu, cînd nu-și retractează sau contrazice printr-o declarație declarația precedentă, cînd nu vorbește limba iohannistă, văzînd peste tot corupție și corupți, dar absolut deloc abuzuri și nedreptăți cu toptanul în justiția română, Hans Klemm face ce știe mai bine, asemenea predecesorului său: lobby!

Ca și cum acordul pentru achiziționarea sistemului de apărare Patriot n-ar fi un lucru deja hotărît și bătut în cuie, ambasadorul simte nevoia să vină cu precizări, să ne confirme, că poate n-am înțeles, ce afacere bună facem cu Patriotul, da, da, pentru că România, ne sperie el, poate fi oricînd victima unui atac pe calea aerului, adică bombardată, nu? Și de cine altcineva, dacă nu de ruși?!

În fața unei asemenea declarații pe care n-ar fi făcut-o nici ambasadorul Rusiei, Kuzmin, care, probabil, își rîde în barbă de plăcere, nu poți decît să te crucești și să te-ntrebi ce o fi fost în mintea ambasadorului Klemm, luminată doar de explozia unei asemenea bombe cu prostie care nu doare, e drept, dar poate naște, oricînd, panică, îngrijorare, derută ori poate induce ideea că știe mai mult decît spune și de-aici, nu-i așa, fandaxia e gata.

De la justiție  la politici guvernamentale și de la înarmare la afaceri, ambasadorul Hans Klemm continuă să ne trateze ca pe niște sălbatici cu neuronii în piuneze, care n-au așteptat decît venirea domniei sale pentru a ne civiliza cît de cît, desigur, încă nu la nivelul exigențelor sale.

Pentru atitudinea sa, s-o spunem, de-a dreptul scandaloasă și împotriva trufiei de a se crede buricul sferei de influență într-o țară prea concesivă, cred că e bine să-i amintim că aici, în România, la vremea cînd fanfarele, pe muzica familiei Strauss, îmbălsămau cu acorduri divine aerul parcurilor și grădinilor publice, acolo, în America domniei sale, pe vaste teritorii, încă se mai fugăreau și se‑mperecheau iepurii.

Recomanda
Ioan Vistea 50 Articole
Author

45 de Comentarii

 1. Asta este consideratia SUA pentru Romania, au trims un habarnist cu studii la distanta care se da mare in colonie. Si cu ce slugi de presedinti am avut(si inca mai avem), nici nu meritam altceva.

  • Mai vuvuzea de 2-bani/3-kopeici, crezi ca si la „ricani” e ca pe aici pi la noi, unde un intreg guvern e „scolit” la distantza curs scurt si dupa apelul bocancilor si cu „doctorate” pe la Balti sau SRI si nici la „agentzi” nu au pus electicieni, chelnari, soferi si tractoristi?!

  • Greu gandesti. Cica noi nu meritam altceva, ba meritam din plin, doar ca am fost vanduti de mult altora si se obisnuira cu syastemul de… posesiune a tarii in dispretul maxim fata de noi.

 2. Intre 1607-1773 , englezii au intemeiat 13 colonii pe actualul teritoriu american cu organizare , institutii si trasaturi diferite . Scoala de pe raul Hudson , Teatrul Muzical American , Teatrul de Estrada si vodevilurile erau nelipsite pentru americanii secolului XIX . Strauss tatal s-a nascut in 1804 si a murit la 45 de ani . Strauss fiul s-a nascut in 1825 si a facut turnee in Ungaria , Transilvania si Tara Romaneasca intre anii 1864-1867 . Cati tarani romani au participat la spectacole , ce audienta credeti ca a avut ? „Dunarea Albastra” credeti ca rasuna la radio pentru toata lumea ? Ca au aparut fanfarele care interpretau ” Vin , femei si cantec ” , ” Vals Imperial ” , ” Vocile Primaverii ” , ” Povesti din padurea vieneza ” , ” Viata de Artist ” e altceva . Ce credeti , americanii stateau incruntati si muti sau bulevardele lor frematau de muzica si exuberanta ? Domnule Vistea , iepuri sunt peste tot in lume asa cum sunt si iubitori ai rasei canine ce-i plimba in Cismigiu . Stim ca se vrea o campanie concertata impotriva ambasadorului SUA , hai sa nu-l amestecam pe Strauss cu patrupedele din Cismigiu si rachetele ” Patriot ” , e un ghiveci fortat cu ingrediente alterate ce risca sa se bombeze si sa fie refuzat de piata de consum !

  • citez: „Stim ca se vrea o campanie concertata impotriva ambasadorului SUA ,”…. „stim”… cine sint „noi” care stiu? „campanie concertata” – o minciuna de prost gust – pai nu astia vorbesc mai mult decit le e plapuma dind dovada de o lipsa crasa de bun simt? chiar asa, orice primitiv poate tine lectii de umanism? atit de jos sint acei „noi”? de ce am impresia ca ghiveciul e in mintea celui care se pretinde stiutor? sa justifici cu institutiile create de britanici (pe cadavrele bastinasilor – sute de milioane!!!!) primitivismul unui vai de capul lui sarmanul mi se pare de noaptea mintii! e, gata! ai dreptate! da stii cum se spune: prostul nu e prost destul daca nu e si fudul. intreaba-l pe ambasador. o sa vezi ca am dreptate. cauta scrisoare sefului Seattle catre presedintele american si care concluzioneaza astfel: „Ëste sfirsitul vietii si inceputul supravietuirii”… asta facura britanicii lu matale care adusera acele nenumarate institutii crezind ca sint civilizati: au macelarit o natiune si distrus o civilizatie admirabila!

  • Pictorii Thomas Cole ( 1801 -1848 ), fondatorul Scolii Hudson River , Frederic Edwin Church ( 1826 -1900 ) , Albert Bierstadt ( 1830-1902 )si o suita intreaga de pictori americani insiruiti pe malurile raului Hudson , majoritatea contemporani cu Strauss , nu au reusit sa imortalizeze ritualul de 10 secunde al imperecherii iepurilor , o atitudine discreta si pudica de care au dat dovada urecheatii . Un lucru este cert : In perioada in care rasunau valsurile vieneze in Principatele Romane , arta americana se afla la turatie maxima si in plina efervescenta creatoare , locuitorii nu erau primitivi in Tara Nimanui . Singurul tablou celebru cu un iepure pictat se afla in extremitatea Hofburgului , la Muzeul Albertina din Viena , o acuarela din 1502 apartinand lui Albrecht Durer ( 1451-1528 ) intitulata ” Iepurele De Camp ” ( posibil o femela gestanta )expusa in colectia de grafica a muzeului vienez si sub forma de reproducere in milioane de locuinte !

  • ‘Ai nu ne innebuni! s-or fi bombat ingredientele alterate din ghiveciul pregatit dupa o reteta marca Goagăl. Despre ipohondria ce-şi intră-n rol imediat după ce ,,fandaxia” apropritarului de patruped Strauss si patriot pe deasupra, ce contempla la fetele-cochetele cu rachetele(de tenis) in Cişmigiu…Goagăl, americanul şi nu primarul, nu te-a informat? Întrebam, aşa intr-o doară, observând că despre campanii concertate si despre istoria paneuropeană si transatlantică, nenea Goagăl e priceput.

 3. „…aici, în România, la vremea cînd fanfarele, pe muzica familiei Strauss, îmbălsămau cu acorduri divine aerul parcurilor și grădinilor publice, acolo, în America domniei sale, pe vaste teritorii, încă se mai fugăreau și se‑mperecheau iepurii.”

  Va amintesc ca in vremea de care pomeniti, Romania nu era o tara, ci doar niste Principate.
  Iepurii se imperecheaza atunci cand natura e protejata, ceea ce nu prea se intampla in tarisoara noastra.
  Nu vreti mai bine sa ne spuneti cum e coruptia in Romania?

  • Hopa! I-auzi, „niste principate”! Iar iepurii nu se (prea) imperecheaza in tarisoara noastra. In schimb lichelele care-si urasc tara se inmultesc fara masura. Comentariul tau = Q.E.D.

  • Atacurile impotriva Ambasadorului American care sprijina lupta anticoruptie pentru ca firmele americane care au investit in Romania sa poata avea o activitate corecta, sunt orchestrate de cei care vor sa fure in continuare. Sunt orchestrate de aceia care vor indepartarea tarii de SUA si de UE si apropierea ei de Rusia.

   Aveti alta explicatie bazata pe argumente logice si fara atacuri la persoana?

 4. autorul care vorbeste cu indignare lovit in mindria lui de roman , despre imixtiunile lui klemm in treburile ,mustaria interna , ori e un sugaci nascut acu un an doi ori e un megaloman ca toti carutasii de conduc romania din 89….megalomania si prostia este caracterirstica noastra in romania si se vede ….ce cautati in afganistan stimati romani ? jidanii si tradatorii americani vinduti israelului au dogorat trunurile ….sua nu este din 45 atacata decit de prieteni si aliati ca israelul si sauditii…sinteti acolo pentru ca nastase in megalomania lui credea ca trimitind fraierii in afganistan va fi un lider …occidental cu recunoastere ….drimsuri nene …

  • Daa, bre nea Vistea dar….asta cu „noi cantam pe muzica lui Strauss” nu miroase bine ! Adica atunci cantam pe muzica austriaca acum pe muzica americana ! Cineva poa’ sa spuna : „siii… care-i bre diferenta”?

 5. Cu asemenea reprezentanti , trimisi , SUA risca sa ajunga detestata de foarte multa lume ( dupa cum bine a zis
  Zb. Brezinski in a sa ‘ A doua sansa ‘). Mitocanie si neam prostie mai mare ca la acest dl. Klemm , nu mi-am inchipuit ca as mai putea vedea vreodata in RO , in sec.XXI ! Respect si bun simt , nexam ! Visinski si-a schimbat hainele !

 6. Ambasadorul al SUA la Bucuresti, mister Hans Klemm, pentru ca s-a fotografiat cu steagul secuiesc trebuia sa fie izgonit din tara ROMANIA de catre MAE ! Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, mister Paul Brummell. deoarece s-a fotografiat cu steagul secuiesc trebuia izgonit din tara ROMANIA de MAE ! In rest multe vorbe goale !

 7. Protocolul si bunul simt impun anumite reguli , asta nu inseamna ca cei doi ambasadori pledeaza pentru autonomia Tinutului Secuiesc , capra cu varza nu au nici o legatura si nu vad de ce insiri vorbe goale de dragul de a posta in Cotidianul . Izgonirea din publicatiile romanesti a unor vuvuzele savuskineze s-ar impune de urgenta pentru stoparea balivernelor debitate non-stop !

 8. Perfidul unchi Sam ! Dar….Domnul Dragnea este ezitant, sovaielnic, merge pana la lasitate. Reactia slabă, umilă fata de Soros adica SRI si DNA, arata un simț al onoarei și demnității atrofiat. Parca-ar cere mila ! Aceasta obedienta va face ca PSD-ul sa piarda toate alegerile viitoare.

  • Valahule , Soros e-n toate / In cele ce sunt / Si-n cele ce maine vor rade la soare ? Tare e Soros asta , de la el ai laptop-ul ?

 9. In loc de ambasadori papagali mai bine america ar trimite trupele seal . sa ia tot tezaurul bnr-ului , AU-3,5 miliarde si inca 35 miliarde de euro . Cum , si ala-i gol la fel ca Fort Knox-ul lor ? Am uitat , jidanul de isarescu l-a trimis la Londra ca avem antecedente cu asemenea operatiuni .Dar , de la Londra pina-n America drumul este mult mai scurt si probabil mai sigur ca in ziua de azi , nu sti pe unde dai de omuletii verzi ai piticului atomic Putin , vinovatul de serviciu de toate relele din lume . Auzi poveste ! I-a invatat ( el , piticul atomic ) pe americani sa le plateasca chinezilor , aproape 3 miliarde $ ( din datoria aia mare de 2500 de miliarde ) in lingouri de titan ( metal scump si ala , dar ca greutate se apropie de cea a aurului ) suflate cu AU , IAR CHINEZII DE BUNA CREDINTA , L-AU LUAT SI s-au pacalit ca ultimul fraer .O fi bine , n-o fi bine , nu stiu , dar parca ma simt mai linistit fara averea tarii . Nu-i mai duc grija ca ni-o fura cineva . Mai ramine de furat mai putin pentru cei de afara . Ai nostrii cred ca s-au facut plinul si le este frica de luluta , `eroina` ( nu cea de la jii) de la dna. pe care vor s-o linseze `dusmanii democratiei , ai drepturilor si libertatilor omului pentru care s-a si se jerfeste pina la ultima suflare a trinomului . Despre klemm , numai de bine , este ingerul trimis in Romania sa ne aduca lumina si sa ne ia banii .

 10. Am zis că nu mai postez, dar acest articol m-a făcut să-mi încalc promisiunea, nereuşind să mă abţin a-l felicita pe autor pentru acest articol excepţional din toate p.d.v .
  P.S.
  Sincer să fiu, poate că şi limbile pe care le trag unii, în disperare de cauză, unuia ca acest Klemm, una din cele mai triste, obraznice şi călcătoare de cutume diplomatice creaturi, nu te poate lăsa indiferent ! Iar faptul că au scăpat de cuvenitele „- ” îi face probabil şi mai încrezători în rahaturile pe care le aruncă în neştire pe blog ! Şi cum, se zice că-n gustul omului nu te poţi..EDITAT ( cum o făceam de obicei prin acele minusuri pe care le primeau unii ca ei) nu ne rămâne decât să punem mâna pe tastă şi să le-o spunem direct, ca-n cunoscutul banc cu cel ajuns în iad, care se mira de tratamentul deosebit de prietenos ce li se aplica păcătoşilor ajunşi acolo : – Pauza s-a terminat ! Înapoi în EDITAT !

  • Radule , acelasi gind l-am avut si eu , de cind Cotidianul si-a schimbat stilul de afisat comentariile Editat. Un mod de a escamota valoarea comentatorilor simplii si sinceri , nu platiti sau galonati . Pulsul natiunii se vedea clar dupa punctajul obtinut de fiecare postare iar postacii de serviciu , erau in inferioritate jalnica . `Organili` , nu numai ca se implica adinc in media , dar a si pus stapinire totala pe ea si in particular si pe parerile noastre . Sistemul vechi , cel cu + si- , era cel mai adevarat sondaj de opinie . Acuma nu mai este . O fi bine , n-o fi bine , nu stiu , dar adevarata democratie , sufera .

 11. De ce apare acest articol pe 18 octombrie cand are loc la Bucuresti Forumul Trade Winds ?

  E un „Bun Venit” adresat oamenilor de afaceri americani veniti sa prospecteze investitii posibile?

  Credeti ca nu li se traduc articolele din presa?

  ”Iniţiativa Departamentului Comerţului al SUA de a organiza cea de-a zecea ediţie a Trade Winds în România şi în alte patru state din Europa de Sud-Est – Bulgaria, Croaţia, Grecia şi Serbia – demonstrează importanţa pe care Administraţia SUA o acordă acestei regiuni şi, în mod special, ţării noastre. Guvernul României a abordat cu importanţa cuvenită acest forum economic de amploare şi împreună cu echipa mea am răspuns pozitiv tuturor solicitărilor primite din partea Ambasadei SUA şi a Commerce Department”, a afirmat premierul Mihai Tudose.

 12. Cotidianule , de ce a-i schimbat modul de comentat .? Ordin de la SRI , DNA , DICOT , Cotroceni ? Care-i ala care nu vrea sa se mai aleaga comentariile adevarate , de cele COMANDATE ? Le este frica de propaganda rusilor , doar a occidentului este valabila , a rusilor este periculoasa tare ? Ati uitat ca evenimentele din `89 , din estul Europei este 90% rezultatul intensei propagande facute 44 de ani de bbc , europa libera , vocea americii ,rfi , deutsche velle . Roata morii se invirteste si va este asa de tare frica de postul de propaganda rus ? Daca Rusia si Putin , cu 140 de milioane de locuitori , are puterea sa schimbe mentalitatea a 1 miliard de capitalisti crescuti in puf , cinste ei . Sinte-ti jalnici ! Am citit un articol in care Putin ( ca Rusia nu mai exista ) s-a implicat si a cistigat in toate alegerile de anul acesta din america si europa occidentala , iar mai nou , in demersul Cataloniei de a se rupe de Spania . Daca-i adevarat , nu mai aveti dreptul si nici puterea de a conduce lumea .

  • Alistar spune: Domnule profesor , afisaza ciorna scriselor mele b corectata de matale , ca la scoala pentru a-mi putea indrepta greselile de : compunere , ortografie , modul de exprimare si cite or mai fi . Te rog , cind semnezi jos si pui parafa , trece si gradul , ca azi este tara plina de gradati , cu sau fara armata facuta . Slava Domnului , dilomele se dau la liber , fara a te mai obosi sa mergi si la cursuri . .

 13. Degeaba ne dam si in cap, si in-…! Klemm face tot ce face pentru ca liderii nostri sunt niste lingai fara caracter! Altfel l-ar fi expediat de mult pe individ acolo de unde a venit… Rusine nu trebuie sa-i fie lui: noua trebuie sa ne fie!

 14. Krixukov , de ce sa-ti fie tie rusine ca cetatean transnistrean din Tiraspol de ce fac liderii romani in tara lor ? De ce nu-ti pui intrebari cu ramasitele fostei armate XIV si munitia de la Colbasna ?

 15. Ar trebui sa instalam o reclama plasma in fata biroului ambasadaorului de la Baneasa( pamant furat de Popoviciu) si sa derulam zilnic articolele din Conventia de la Viena care-i interzic actiunile si declaratiile sale publice! Asta a fost scolit la scoala CIA, n-are mama, n-are tata!!

  • Justy , instaleaza reclame cu Sheriff pe str. Manoilov din Tiraspol , pentru o plimbare in Parcul Baneasa ai nevoie de viza , nu se iese usor din Transnistria !

  • Faina Idee. Sa traiesti nene! Asta ar da bine in presa internationala. Numai cu contracarari de gen il poti opri pe nesimtit, ce e asa caci asa vrea sa fie! Si nu numai, pe unde sunt afisate tablourile electrice ce anunta temperatura si ora, sa intre pe tot ce pot….cu specificatia ca se adreseaza dlui ambasador clema, puteti preciza si nr de incalcari, iar de cresc, puteti trage si semnal de alarma: si sa aratati la ce nr a ajuns. O, eu as conecta si sirenele din tara ca protest! Sau cateva ce pot receptiona amplificat tot mesajul, o ce ar place multimii. Pacat ca nu-s generatia calculatorului, dar tineri intelepti si dotati avem, cine-i cunoaste pe talentati sa le dea o prima ca sa se joace o idee cu nesimtirea clemei… poate-i mai scade aplombul.

 16. Bulache asta de-si zice ambasador, continua seria afaceristilor de „stor” de Alaska, unde gasesti ace, brice si carice, lame si chiloti de dame. Asta ce tara are, ca un pederast am avut. Asta a venit sa-si satifaca pohtele bizare pe aici. Ca nu exista unul sa n-aiba un defect.

Comentariile sunt închise.