Hellvig, atac la Claudiu Târziu. „Se joacă cinic”

Eduard Hellvig, fostul director al SRI, posibil pretendent la un post de europarlamentar din partea PNL< a lansat un atac la adresa senatorului Claudiu Târziu, președintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, invocând o declarație a acestuia din urmă.

„Zilele trecute, un domn a cuvântat despre nevoia de a avea bune relații de cooperare cu Rusia și despre cum ar trebui ca noi, România, să mergem să recuperăm teritorii de la Ucraina aflată în corzi. Bineînțeles, discursul îi convine cel mai mult lui Vladimir Putin: Uite, lume, o grămadă de țări sunt nemulțumite, ca atare războiul nostru este justificat. În politică, domnul cu vorbele avântate ar purta în general numele de “idiot util”. Adică cel care, fără să analizeze prea mult, lansează mesaje care convin de minune adversarului. Problema este că dl Claudiu Târziu nu este idiot. Unii ar spune că nici util. Adică nu face aceste declarații din prea multă viteză. Nu îl putem bănui că l-a luat valul și că i-a ieșit porumbelul. Domnul Târziu se joacă cinic cu o temă fierbinte, despre care știe foarte bine că este o fantezie. Din agitarea făcliei naționaliste, pe el îl avantajează de minune agitația, nicidecum idea națională. Pentru că din agitație își extrage știri, expunere și bazin electoral. Știe, la fel de cinic, că vorbele lui sunt o declarație politică și, ca atare, nu poate fi tras la răspundere pentru vreo coliziune cu poziția oficială a statului român. Domnul Târziu bate fals într-o tobă de bâlci, iar cei fără ureche muzicală se adună de pe margine crezând că e concert. Există însă o trompetă improbabilă care este totuși în armonie cu dl Târziu. László Torocskai, omologul său de la Budapesta, care, coincidență, la 24 de ore după, declară că Ungaria trebuie să recupereze teritorii de la Ucraina. Cum nu cred în coincidențe, trei întrebări îmi stăruie în gând. Când vorbește de normalizarea relațiilor cu Rusia, la care perioadă „normală” se referă? Ca să știm cum să ne pregătim… Când și-a lansat lista pentru euro-parlamentare, de ce a ales Italia și nu ținuturile pe care le revendică? Doar n-o fi pentru voturi… Când s-a regăsit în cuget, simțiri și punctaj cu politicianul maghiar, dl Târziu era în Cc sau în Bcc?”, a scris Hellvig pe rețeaua X.

Claudiu Târziu a avut un discurs la Iași care a inflamat unele spirite.

„Nu vom fi suverani cu adevărat decât după ce vom reîntregi statul român în granițele lui firești. Basarabia trebuie să vină acasă. Bucovina de nord nu poate fi uitată, sudul Basarabiei, ținutul Herța, Transcarpatia, tot ce a fost și este al națiunii române trebuie să se întoarcă în granițele statului. Acesta e idealul pe care nu avem voie să îl uităm. Moldova e ciuntită. Moldova lui Ștefan trebuie să fie acasă, în România”, a spus Târziu într-un discurs susținut cu ocazia Zilei Unirii Principatelor.

„Interesul nostru e ca România să fie unul dintre primele state ale lumii”, a mai spus Claudiu Târziu.

Replica lu Claudiu Târziu după acuzațiile aduse

„A sărit ca proasta din baie și un fost șef al SRI care mai bine ar sta să-și mănânce liniștit pensia specială decât să se amestece iarăși în politică, pentru că a făcut-o în mod nedemn înainte de a intra în slujba serviciului secret, a făcut-o în mod ticălos atâta vreme cât s-a aflat la conducerea acestui serviciu secret. Din pricina lui mulți oameni au suferit fără să fie vinovați pentru că a avut tot felul de interese politice pe care le-a slujit, împreună cu unii magistrați.

(…) Declarația la care se referă privind relația cu Rusia este făcută acum doi ani. Ea se intitulează (…) „nu îmi plac dictatorii” și pornește de la argumentele pentru care eu resping politica dictatorială și sângeroasă a lui Vladimir Putin și resping politica imperialistă pe care Rusia niciodată n-a abandonat-o.

Da, și în context spun că, sigur, pentru orice stat este de dorit să aibă relații bune cu toate statele vecine, cu toate statele din lume, dacă se poate, dar nu în orice condiții, ci în condițiile în care se sting litigiile dintre ele, în condițiile în care sunt plătite datoriile istorice. Și aici reiau datoriile istorice pe care Rusia le are față de România și care trebuie rezolvate. Întâi de toate, tezaurul, după aceea consecințele pactului Ribbentrop-Molotov și, nu în ultimul rând, conflictul din Transnistria. Spun asta în mod explicit. Ce spune Hellvig, ce reține el? Că eu vreau relații cu Rusia ca și cum aș fi spus că vreau în orice condiții și acum. (…) Nici vorbă, domnule, am spus foarte clar. (…)

Nu i-am făcut niciodată rău, nu l-am atacat, nu i-am răspuns niciodată, deși de multe ori a lovit în mine și în partidul AUR, iar acum interpretarea pe care o dă el declarației mele dovedește că orgoliul îi blochează rațiunea (…)

Să își vadă de treaba lui, că nu e in regulă ca un fost șef al SRI să se amestece în politică”, a susținut Claudiu Târziu.

 

VIDEO

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

47 de Comentarii

 1. Deja v-am zis si asta .Orban de Budapesta a decis .Kelemen , Orban fost de PNL,Ciolos de pe la Reper ,Barna si Drula de la USR , Tomac ,Sosoaca si Simion, se vor alia spre ai oferi lui Simion cistigarea alegerilor Prezidentiale in fata lui Nicolae Ciuca „ romanul absolut ”.Cartea nationalista adevarata iese la atac si cistiga alegerile .Dupa ce timp de 10 ani am avut un Presedinte , cetatean roman, de etnie germana (greu le va fi altor cetateni de alte etnii sa cistige alegerile Prezidentiale din 2024 )si alti multi ani in urma tot felul de alti presedinti , este momentul Generalului (romanul absolut )sa cistige alegerile .

 2. Acum intelegem si noi de ce feciorul rabinului din Nagyvarad a fost cautat fatis pentru a-i strange mana de catre insusi Carol al 2-lea + Unu . Nu va e clar, dragi romanezi , de tinuturile lui Eretz Israel nu se atinge nimeni, never, ever! Unde sa ducem puhoi de imigranti israeliti , in caz de ceva nucleos , daca nu mai este loc in Israel. Terminati si voi si altii , Putin, Tokes, Orban cu pretentiile absurde. Eretz Isarael nu este de vanzare, tranzactionare si etc. Poate daca nu va astamparati, va luma si Moldova pana la Sirect. Bagati de seama ca-l suparati pe Big Brother!

 3. Claudiu Tarziu a aratat inca o data orientarea prorusa a partidului AUR
  Nu trebuie uitat ca Rusia e cel mai mare dusman al Romaniei,o tara ocupanta a pamanturilor romanilor care a tinut in ghiare timp de 200 de ani populatia romaneasca din rep Moldova incercand deznationalizarea ei

 4. Zise alogenul Hellvig care a iesit sa ne spuna ca teritoriile romanesti luate prin rapt teritorial in urma Pactului Ribentrop-Molotov si aflate acum inglobate in Ucraina sunt definitiv pierdute. Ca doar Hellvig e roman sadea si el asculta doar de comenzile transmise direct de CIA si Mossad. Ura si la Otopeni agatat de o aripa de avion, cale batuta. Vai de capul vostru de securisti, nici nu stiti ce intorsatura vor lua lucrurile in aceasta lume. Veti fugi ca potarnichiile din Romania cand se vor precipita lucrurile, din stand sus pe roata veti ajunge sub roata, voi si stapanii vostri externi.

 5. …in mod cert, chiar ne meritam soarta!…daca asta a fost capul serviciilor, incep sa inteleg de ce ni se intampla ce ni se intampla…am citit intreaga declaratie a membrului aur, cele doua idei la care face referire neaosul hell…vig au fost facute separat, cand au fost tratate temele respective in cadrul discursului…a readuce relatiile economice, comerciale samd la normalitate nu are nimic de-a face cu nazuinta de a desfiinta consecintele unor intelegeri din anii 40 care sunt deja puse in discutie la nivel global…eu l-as intreba altceva pe marele contraspion: vezi tu, ai dreptate intro privinta, aur nu s-a dus sa-si faca campanie in zonele amintite, nu ar avea sens…dar ce se intampla in transilvania, cu investitii ale statului maghiar, cu retrocedari masive, desi au fost despagubiti fostii de doua ori, cu disparitia statuilor si monumentele ce aminteau de neamul romanesc, inlocuite cu altele ale unor criminali, cu plimbarile gen voda prin loboda ale politicienilor de la buda, cu steaguri ale unor tinuturi imaginare, cum este?…dap, praf, varza cu carne…si asta vrea sa fie prezident, europarlamentar?…va dati seama cat ar tine el cu cociocul?…

 6. Claudiu Tarziu a aratat inca o data orientarea prorusa a partidului AUR
  Nu trebuie uitat ca Rusia e cel mai mare dusman al Romaniei,o tara ocupanta a pamanturilor romanilor care a tinut in ghiare timp de 200 de ani populatia romaneasca din rep Moldova incercand deznationalizarea ei
  „Cuvantarea”lui Tarziu-parca vorbea Zaharova-arata caracterul profund antinational al partidului AUR si al ciudateniei SOS,si necesitatea ca liderii acestor rataciti sa fie trimisi la reeducare,nu le au cu istoria recenta

 7. Reactia fireasca a unui alogen parazit !
  Reactia fireasca a iudeomasonilor globalisti satanisti atunci cand se simt afectati de o posbila unitate a poporului dupa atara amar de ani de dezbinare si jefuire de „valori” occidentale iudeomasonice !
  Trezeste-te !Ridica-te ! Uneste-te impotriva alogenilor paraziti care ne-au ocupat, ne dezbina, ne jefuiesc resursele, ne gonesc din tara noastra si aduc in loc arabi, negri, asiatici, ne distrug viitorul natiunii, pervertind tineretul, copii cu desfrau sodomie, lgbt, droguri…
  Trezeste-te !

 8. Votați PeNeLeprele, URMAȘII Brătienilor !
  Să aibă și ROMÂNUL GET-BEGET Hellvig un os de ros pe la Bruxelles.
  Că moare de foame, măRog…🤮

 9. iată ce spune Parlamenul României în 1991:
  ” Parlamentul României a luat cunoştinţa de hotărîrea autorităţilor de la Kiev de a organiza la 1 decembrie 1991 un referendum asupra independentei Republicii Ucraina(..). Avînd în vedere ca acest referendum ar urma să se desfăşoare şi pe teritoriile româneşti – Bucovina de Nord, Tinutul Herta, Tinutul Hotin, precum şi judeţele din sudul Basarabiei -, Parlamentul României declara solemn ca aceste teritorii au fost rupte din trupul tarii, iar Pactul Ribbentrop-Molotov a fost declarat nul şi neavenit, ab initio, de U.R.S.S. la 24 decembrie 1989 şi de Parlamentul României la 24 iunie 1991.
  Parlamentul României cere parlamentelor şi guvernelor tuturor statelor care vor recunoaşte independenta Ucrainei sa declare expres ca aceasta recunoştinţă nu se extinde asupra teritoriilor româneşti menţionate.
  Parlamentul României solicita guvernului tarii sa înceapă de urgenta negocieri cu autorităţile de la Kiev în problema teritoriilor româneşti anexate cu forta de U.R.S.S.”

 10. Hellvig memoreaza asta daca poti sa pricepi. Occidentul, voi serviciile secrete si urcacanii i-ati zgandarit pe rusi. Vreti sa vedeti cum se va termina in cel mai bun caz toata tarasenia. In cel mai bun caz daca conflictul nu va degenera intr-un razboi termonuclear intre Satan USA si Rusia? In ambele situatii Ucraina nu va mai exista pe harta decat mica, mica foarte mica. https://www.pravda.ru/world/1941298-razdel_ukaina/

 11. A vorbit o jumătate de buletin!…tu cu Boc formați un cuplu de clovni la circul PNL,unul cu gura,altul cu fundul…

 12. Pentru aceşti „europeni”, începând cu guvernul de trădători condus de Petre Neulander-Roman, „ideea națională” a însemnat vânzarea țării, bucată cu bucată, operațiune din care, culmea, a rezultat îndatorarea României până la nivelul pierderii suveranității (dna Merkel, cancelar al Germaniei a zis-o).
  Partea proastă este că ne-au şi plasat într-o zonă neagră a istoriei. Iar dacă războiul va izbucni, România se va destrăma şi vom pierde Transilvania, care se va reîntoarce ĺa fostul imperiu austro-ungar. Asta înseamnă idealul european şi Slava Ucraina!

 13. După declinul fără precedent industrial și demografic al României, după declarațiile și gesturile sfidătoare ale lui oficialilor Ungariei Victor Orban și Katalin Nóvac în Transilvania, după reducerea țării noastre în Flancul de vest al NATO și bățul prin gard pentru o Ucraina românofobă, toate în lunga perioada cât a condus SRI, domnul Eduard Raul Hellvig mai are o obrazul să se arate și să cuvânteze? Adică susțineți material și cu pierderi strategice pe termen lung un război ce nu-i al vostru, dar nu îndrăzniți să cereți ceva, că sarcina cetățenilor României este să dea bani, armament, șosele, poduri, porturi, de primit, primește Occidentul.

 14. In urmă cu 27 ani, pe 3 mai 1997, are loc la Kiev semnarea tratatului cu privire la „relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”, de către miniștrii de externe ai celor două țări. Au urmat apoi cei doi președinți, care au semnat tratatul la Neptun la 2 iunie 1997, iar la 14 iulie 1997 a apărut Legea 129, de ratificare a acestui tratat.
  Prin acest tratat, România recunoștea dreptul de succesiune al Republicii Ucraina asupra unor teritorii românești integrate anterior prin forță în fosta Uniune Sovietică
  „În 1997, pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părți ale teritoriului național fără a fi amenințat cu agresiunea (ca în 1940), sau fără a se gasi sub presiunea ocupantului străin (ca în 1944 și 1947). Opinia publică românească nu a perceput dimensiunea dramatică a evenimentului”, scrie academicianul Florin Constantiniu

  „La sfârșitul lunii ianuarie 1997 are loc reuniunea de la Dovos, pe teme de politică externă ale țărilor europene participante. În cadrul acelei reuniuni, președintele Emil Constantinescu „își permite să avanseze disponibilitatea României de a ceda de jure Ucrainei Teritoriile Ocupate, fără să aibă niciun mandat în acest sens, fără să consulte Parlamentul sau poporul român, fără să-și pună problema că un asemenea sacrificiu privește întregul neam românesc”.

  La data votării acestui act, președintele Senatului era Petre Roman, ministrul de Externe – Adrian Severin, președinte al României – Emil Constantinescu:)))))a propos de ‘idiotii utili’

 15. @Stoltenberg cel observaci/Nu dispera, Romania va trece prin momente grele dar prin Vointa Sfantei Treimi s-a Sfantei Fecioare Maria, Nascatoarea de Dumnezeu vom iesi destul de bine din urgia ce va sa vina peste noi. Cand nenorocitii de securisti, tradatori ce conduc tara, ne vor baga in razboi cu rusi va veni un cutremur asa de mare peste Romania incat nu vom mai putea ca tara sa participam la nici un fel de razboi. Si asa vom fi feriti sa fim transformati ca tara in desert radioactiv si noi, romanii in mormane de cenusa.

 16. Au ajuns Românii să nu-si mai poată cere Reîntregirea Țării !🤮
  Urcaca, un vecin arogant și profund dușmănos.
  Care nu numai ca deține Teritorii Romănesti, dar se poartă și PORCESTE cu Romanii de acolo.
  Nu uităm:
  Nava Rostock, Canalul Bîstroe, Mitropolitul Longhin Jar târât prin tribunale, demolarea copiei cu Pravila lui Alexandru cel Bun de înființare a Cernautilor, Panoul „Basarabia e Urcaca” de la întrarea în Odesa, Legea Educatiei șamd șamd.
  Urcaca MICĂ ȘI PITICĂ, ura și la Gară !
  {● RăuPorKKaK ●}

 17. Nu este treaba lui Helwig ce declară C. Târziu aşa cum nu a fost treaba lui C. Târziu cu ce s-a ocupat Helvig la conducerea SRI deşi poate ar fi trebuit să fie mai ales că nu l-a condus oricum ci prost şi foarte prost. Poate ne spune tot el cine i-a urmat în funcție ca să afle şi țara de a cărei grijă plânge acum în pumni.

 18. E gros morcovul la fundul lui Hellvig s-al securistilor lui daca a iesit sa-l condamne pe Claudiu Tarziu vis-a-vis de recuperarea teritoriilor noastre romaneste aflate vremelnic in componenta Urcacaniei, In mod sigur, Hellvigmous ca toate capetele de organe au valizele facute si la primul semn vor zbura ca lacustele din tara, la adapost pe alte meleaguri.

 19. Baietii taichii, bagati bine la cap, ca m-am saturat de cata prostie trebuie sa suporte tara asta!

  1. Romania isi va recupera TOATE teritoriile instrainate, dar NU acum. Deci nici unirea cu R. Moldova nu se va face in cadrul UE, cum spera unii aiuriti.
  2. UE se va prabusi.
  3. Ucraina se va alatura Rusiei contra Occidentului.
  4. SUA spera sa slabeasca Rusia prin intermediul fostelor tari comuniste din B9, dar nu se vor impica direct sa le apere cand rusii se vor porni impotriva lor.
  5. Daca Romania nu va ramane neutra si nu va permite trupelor ruse sa treaca spre Bulgaria, tara noastra va fi rupta in bucati de Rusia (+Ucraina), Ungaria si Bulgaria. Serbia nu se implica pentru ca va avea de furca cu Albania Mare.
  6. Nicio tara „aliata” nu va sari in sprijinul Romaniei, nici macar „partenerul strategic” SUA. Rusii vor fi scapati in tara pe la Constanta, oras pe care vor sa-l preia americanii pentru a face aici principala baza NATO la Marea Neagra.
  7. Rusia va deveni pentru scurt timp principalul hegemon global, iar SUA vor fi reduse la o simpla putere globala.

  Ii sfatuiesc pe Hellvig si Tarziu sa faca pasul inapoi, deoarece sunt prea mici pentru o lume atat de mare!

 20. Ce bravi sunt rumunii cu Reintregirea Tarii pentru cresterea a averii NATO si UE!!!!…Niste Securisti… Deabia asteapta sa ia Basarabia ca sa o vanda Americanilor, sa puna Americanii Baze militare si la Chisinau….Mai rumune, Basarabia a fost de drept a URSS…Castigata lrin razboi in 1812 de la Otomani…Nu prin Pactul Ribentrop- Molotov, care NU are nicio relevanta in chestiune.. …Moscova l – a abolit intr- un moment de buimaceala, cand Duma ar fi votat si primirea de Baze militare americane la Moscova!!!…
  Daca eviti Autodeterminarea si alegi calea fortei militate cum a facut Romania la 1918 iti bati joc de propriul popor, il omori degeaba in razboaie…..Apropo, la 1812 Rusia a castigat intreaga Basarabie de la Otomani, care include Bugeacul, de la Chilia la sud pana la granita Bucovinei sub austrieci…Conform Cadastrului otoman, singurul existent la 1812….Romania intreaga inseamna Romania in granitele din 1980 la fel cu cele din 2024….Tot vorbiti de Helsinki dar visati prostii leghionare….Basarabia, Bucovina, Trancarpatia sunt otrava pentru Romania deja intregita la anul 1945….Nu uitati ca Stalin v – a dat din pix Transivania la 1945…pe care ati pierdut – o cand erati bravi si viteji leghionari slugoaie la Germania nazista.

 21. Sunt sanse reale ca incepand din aceasta noapte, ora 0, in max. o saptamana Satan USA sa bombardeze Iranul. Ceeace va duce la izbuncirea celui de al 3 Razboi Mondial. Vom trai si vom vedea.

 22. Romania trebuie sa fie reprezentata de romani adevarati nu de minoritati

 23. Cu cât se tăvălesc în chinuri usriștii, cu atât mai bine. Văd că prostul îngropat în Rusia e în spume. Ia-o pe Leana Popa și marș pe front. Vă lipsește bastonul de mareșal, poate căpătați un glonț de argint. Ca Hemingway.
  Da, și eu sunt pentru o lume multipolară, o lume în care alegerea căii de urmat să fie doar consecința interesului țării mele și nu unei cloace. Nu vreau ca țara mea să urmeze interese care nu se intersectează cu nevoile ei. Și nevoia ei sunt pacea, prosperitatea, libertatea de a decide, accesul la resurse ieftine. Nu doctrine și un drum definit de alții.
  Claudiu Târziu nu a spus nimic care să lezeze interesul României. E chiar o aspirație. Că ajută Rusia, foarte bine. De ce ar fi mai bine dacă ar ajuta Ucraina, dar noi să fim cei păgubiți?
  Mulți lachei, multe suflete de vânzare printre români. De asta occidentul colectiv a alocat doar câțiva cenți pentru ei!

 24. Acest provocator si instigator amator ,angajat al serviciilor secrete propagandistice, un fiu de marxist bolsevic,merita doar IGNORARE.Aplica o METODA de atragere a voturilor si creditului electoral Prin faptul ca spune ceia ce multi gandesc Dar nimeni nu face si nu o sa faca nimic deoarece nu hotarasc politicienii romani si intelegerile sant altele.Minte,cum respira si spune doar ce vrea arhetipul votantului Aur si din care nu v.a respecta nimic din ce PROMITE si v.a face doar contrariul.

 25. Helvig INCEPI SI TU SA FACI CAMPAGNIE PE PIELEA IGNORANTILOR!😁 Ce servicii inteligente🤣🤣🤣

 26. actualii asa zisi conducatori ai romaniei …nu stiu sa jace decit la LIBERE IMPUSE…
  in rest niste slujbasi cu salariu…
  nu sint conducatori…
  teritoriile revendicate sint romanesti si au fost ocupate de bolshevici dupa WW2…
  asta e singurul adevar pe care il stie un roman

 27. Asta e pe statul de plata al mericanilor, cu semnatura. A primit ordin sa-l atace pe Tarziu.

 28. Eduard Hellvig, roman cu pedigri ,pur singe ,ce pretentii putem avea de la aceste personaje ?

 29. Sebanescu in Același ton cu Helvig,vrasazica in acord cu Cei din spatele Aur🤔

 30. apropos…asta in ce calitate face comentarii
  e UN FOST slujbas politic…
  FOST…ca si ailaltzi…
  slujbas…ca nu l-a votat nimeni
  se baga in seama…la fel cum se baga in seama cu ce a facut el pe vremea revolutziei…
  is justifica salariul luat si suma compensatorie o data la teminarea serviciului

 31. Sunt anti AUR dar si anti Helvig. Toata lumea sare pe AUR mintind de ingheata apele. Iata raspunsul edificator al acestui Tarziu: ”Da, și în context spun că, sigur, pentru orice stat este de dorit să aibă relații bune cu toate statele vecine, cu toate statele din lume, dacă se poate, dar nu în orice condiții, ci în condițiile în care se sting litigiile dintre ele, în condițiile în care sunt plătite datoriile istorice. Și aici reiau datoriile istorice pe care Rusia le are față de România și care trebuie rezolvate. Întâi de toate, tezaurul, după aceea consecințele pactului Ribbentrop-Molotov și, nu în ultimul rând, conflictul din Transnistria. Spun asta în mod explicit. Ce spune Hellvig, ce reține el? Că eu vreau relații cu Rusia ca și cum aș fi spus că vreau în orice condiții și acum. (…) Nici vorbă, domnule, am spus foarte clar”. Da, Helvig ca atatia altii mint de ingheata apele, au nevoie de o sperietoare care sa ii albeasca pe ei.

 32. Sălăjeanul Hell se baga în poza! Ce sa-ti spun! El trebuie sa arate ca corespunde unde trebuie, nu-i asa? Dar unde nu-i cultura, cuvintele sunt precum pietrele în gura.Nu se potrivește.

 33. Cei care mai simt romaneste si viseaza la Romania Mare sunt agenti ai Rusiei conform alogenului prezentat aici fara patrie ,fara credinta,fara Dumnezeu ,fara nimic.Cam asa a aparat individul interesele Romaniei de pe pozitia de mare sef la SRI impreuna cu seful sau bine secundati de romani neaosi care si-au vandut tara si poporul pentru cativa arginti.Nu-i vorba ,poporul se aseamana cu astia in mare parte.

 34. Ha Ha Ha. Tocmai fostul sef al serviciilor, care candideaza la europarlamentare din partea pdl, spune ca aur este partid al serviciilor din Rusia!
  Of, of, cata nesimtire!

 35. doamna Anca
  (de la rrrrrrrealitateatv)
  il baga in ciorba pe Pricopie
  unu dintre cei 2 avortoni, impreuna cu Costoiu,
  ai lu ma-mare Cati PSD.

 36. In raspunsul sau la cele afirmate de Hellvig, Tarziu spune ca acesta sa faca bine sa isi manance linistit pensia speciala. E in eroare colosala, caci directorii serviciilor, civili numiti politic fara sa aiba habar de ce fac serviciile, nu iau pensie speciala, ci numai personalul militar al acestora. Nici nu ies la pensie anticipat, ca personalul militar, ci la 65 de ani, deci Hellvig nici nu e pensionar, daramite si special. Nu ma asteptam ca un lucru atat de banal sa fie necunoscut pentru Tarziu.

 37. Militistul asta sasesc este un analfabet pe langa Claudel. Ordinul este ordin, dar sa te bagi in probleme despre care nu ai minime cunostinte este rusinos.

 38. Astia dau impresia ca se ataca intre ei, dupa care la sfarsitul sedintei parlamentare ies impreuna la o bere, sa pregateasca urmatoarea lovitura.
  Ne lasati, va rugam, cu atata cinste si transparenta, care mai de care se jertfeste pentru tara…

 39. …victor…esti in eroare!…nu numai magistratii, militarii, aviatorii iau pensii specialesau se pensioneaza la varste fragede, exista si categorii de inalti functionari care au drepturi de genul asta…

 40. @Vanatorul de troli – regret, dar esti total pe langa subiect. Ca functionari, nu neaparat inalti, au dreptul la pensie speciala angajatii Curtii de Conturi, parlamentarii, iar de la UE – europarlamentarii, angajatii CE si ai agentiilor europene. Atat. Hellvig nu e in nici una din aceste categorii. Tarziu face referire la pensia speciala dobandita ca fost director civil al SRI, ceea ce nu exista. Face de asemenea referire la pensionarea de tanar a lui Hellvig, ceea ce e valabil numai pentru personalul militar al SRI, tot ca pensie speciala, nu si pentru directorii serviciilor si nici pentru functionarii enumerati mai sus.

 41. …am raspuns scurt dar a aparut eroare la trimitere…esti in eroare, mai sapa!…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.