Hidroelectrica a semnat cu un consorțiu format din Hidroserv și UCMH contracte pentru modernizarea obiectivelor hidroenergetice Vaduri, Remeți și Arcești. Proiectele sunt parte a unui plan amplu destinat să asigure funcționarea durabilă și eficientă a infrastructurii companiei, conform celor mai înalte standarde tehnologice.
La Centrala Hidroelectrică Vaduri, lucrările angajate presupun modernizarea hidroagregatului numărul 2 (HA2), a stației de 110 kV precum și a echipamentelor mecanice și electrice aferente centralei și barajului. Prețul de bază al contractului este de 79.196.442, la care se pot adăuga 7.823.304 lei cu titlul de cheltuieli diverse și neprevăzute.
În cadrul Centralei Hidroelectrice Remeți, Hidroelectrica a inițiat modernizarea hidroagregatului numărul 2 (HA2), a stației de 110 kV, a instalațiilor generale și a nodului de presiune, incluzând și Barajul Drăgan.
Prețul de bază al contractului este de 144.868.245, la care se pot adăuga 14.388.433 lei cu titlul de heltuieli diverse și neprevăzute.
Totodată, la Centrala Hidroelectrică Arcești, urmează să se desfășoare lucrări de modernizare a hidroagregatului numărul 2 și de înlocuire a sistemului de automatizare și monitorizare aferent serviciilor proprii hidroagregatului numarul 1. Contractul are o valoare de bază de 82.390.687 lei.
”Îi asigurăm pe investitori că ne menținem angajamentele asumate pentru păstrarea profitabilității companiei, concomitent cu eforturile de modernizare absolut necesare pentru conservarea poziției de lider a Hidroelectrica pe piața energetică. Modernizarea acestor centrale este un pas strategic pentru un portofoliu sigur și eficient. Investițiile în infrastructură sunt fundamentale pentru securitatea energetică a României”, a declarat Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica.
La rândul său, Bogdan Badea, CIO Hidroelectrica, a subliniat importanța proiectelor pentru companie: ”Suntem bucuroși să putem realiza aceste lucrări cu un consorțiu format din firme pe care le avem în portofoliu. Faptul că reușim să facem lucrări complexe cu resurse interne ne consolidează poziția pe piață pe termen lung și asigură premise majore pentru dezvoltarea viitoare a Hidroelectrica.”
Hidroelectrica este cel mai important producător de energie electrică din România, gestionând 187 de centrale hidroelectrice cu o capacitate de producție totală de 6.3 MWh. Compania contribuie semnificativ la acoperirea necesarului de energie electrică al României și joacă un rol esențial în asigurarea stabilității și securității energetice naționale. Pe lângă producția de energie verde,
Hidroelectrica furnizează servicii tehnologice pentru Sistemul Energetic Național și deține un parc eolian de 108 MW la Crucea.
Asta e atat de hidroelectric ca l-a daramat aritmetica la cantitaea de MWh. Stiu pe cine sa puna pesedeaua,peneleaua si usereaua la carma ministerelor,institutiilor si regiilor din aceasta tara. Numai creiere competente!
– felicitari, intram in normalitate
187(unasutaoptzecisisapte) !!! cate dintre acestea au fost construite dupa 1989?! Aud?! NICIUNA !!!