În Coaliție s-au făcut cărțile înainte de alegeri

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că guvernarea PSD – PNL va continua indiferent de rezultatul la alegerile locale şi cele europarlamentare din 9 iunie.

Liderul liberalilor a menţionat că „este nevoie de responsabilitate în continuare a clasei politice pentru a asigura stabilitatea ţării”.

„Rămâne o guvernare PSD-PNL pentru că indiferent de rezultat, rezultatul la alegeri va fi cel mai bun sondaj pentru partidele politice din România. Vom vedea cu toţii care este realitatea, dar ce consider eu important este nevoia de responsabilitate în continuare a clasei politice pentru a asigura stabilitatea ţării. Vedem că avem un context internaţional în proximitatea noastră, conflict la graniţă, plus celelalte consecinţe şi efecte generate de această succesiune şi suprapunere de crize, motiv pentru care dăm deoparte, facem acel minim sacrificiu de orgoliu să putem să guvernăm România în continuare. De altfel, dacă stăm să ne uităm, cu toate aceste probleme care au existat în ultimii aproape trei ani de zile de când am asumat guvernarea în această coaliţie, accept fără niciun fel de problemă toate aceste contradicţii pe idei, pe proiecte, pe obiective”, a spus Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Jiu, lângă Coloana Infinitului.

El a fost întrebat cu privire la decizia Guvernului de mărire a salariilor pentru anumite categorii de bugetari cu 10%, în două tranşe.

„Aici nu trebuie să-i pice bine lui Ciucă sau PNL-ului sau PSD-ului, aici trebuie să pice bine românilor, iar deciziile trebuie să fie pentru români. Indiferent că vorbim de românii care sunt angajaţi într-o companie, de cel care conduce compania sau de cel care lucrează la buget, toţi trebuie să beneficiem de acelaşi echilibru de tratament”, a răspuns Nicolae Ciucă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

 1. „guvernarea PSD – PNL va continua indiferent de rezultatul la alegerile locale şi cele europarlamentare din 9 iunie”

  Poate nu stiati, Parlamentul roman stabileste cine guverneaza. In plus, nu-s alegeri parlamentare in discutie acum. Nici dupa, cele 3 opozitii dezbinate nu pot face un guvern, ca se urasc intre ele. Nu va mai luati avant cu rasina !

 2. De-a lungul istoriei mai multe civilizații au stabilit că puterile nu trebuiesc concentrate în mâinile unui singur om sau ale unui singur grup de persoane. De la Grecia antică până la Montesquieu au existat mai multe concepții ale separației puterilor în stat. Însă în Anno Domini 2024, în întâiul stat eșuat al Europei, guwernarea cu epoleți a descoperit un sistem care va revoluționa dreptul constituțional și tot ce am învățat despre stat, legi și guvernare:

  COMASAREA PUTERILOR ÎN STAT!

  De ce să separi puterile în legislativă, judecătorească și executivă, dacă le poți comasa pe toate într-o șaorma cu de toate la popota generalilor umflați cu fasole cu cârnați? De ce să nu ai o singură putere care să și legifereze să și judece și să și execute? Facem o singură instituție comasată cu un singur partid comasat și am rezolvat toate problemele! Și abolim alegerile, că sunt prea costisitoare și nu mai are românii timp să asculte manele, să facă grătare, să spargă semințe și să plătească biruri boierilor. Că doar războiul de la graniță pericolul extremist nevoia de stabilitate interesul național câmpul tactic optimizarea dosarelor, nu?

  Prin sintagma „indiferent de rezultatul la alegerile locale” eroul de la Nasiriyah vrea să spună că nu contează cine sau câți votează, ci cine numără voturile. Iar voturile le numără precinstitul Cătălin Predoiu împreună cu diverse instituții superdemocratice precum STS și SRI.

 3. Suveranisti – paziti sectiile de votare….
  La terminarea votului….scanati procesul verbal si lipiti-l pe geamurile sectiei de vot si dati-l pe internet….
  Oligarhia profitoare se bazeaza pe rezultatul final, care va fi falsificat, dat de STS….
  Faceti numaratoare paralela….

 4. Așa popor așa conducători!Cînd va înțelege acest popor că așa zisa democrație anglo saxona nu se potrivește la noi. Ei văd țările vestice dar nu înțeleg că ele au supt din colonii și de la alți fraieri din lume. Au luat resurse moca, nu au platit taxe și impozite in colonii. Romanul nu asculta decit de par😀Nefiind forțat e leneș și hot. Optzeci la sută🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.