Încă un „focar” de nemulțumiri față de Guvern

Activitatea ineficientă a unor salariaţi din instituţiile publice centrale şi locale a contribuit semnificativ la stoparea dezvoltării turismului românesc şi nu dorim ca ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului să fie nevoit să gestioneze prima grevă a operatorilor economici din turism, avertizează Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), într-un comunicat.

Potrivit organizaţiei, prin legiferarea unor acte normative „nu s-a dorit eliminarea birocraţiei şi a intereselor unor grupuri de influenţă care îşi păstrează în continuare anumite privilegii”.

„Astăzi a avut loc şedinţa Comitetului Director al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Membrii Comitetului Director al FPTR au analizat activitatea organizatorică a federaţiei, relaţia dintre instituţiile statului şi mediul de afaceri, precum şi numeroasele probleme de actualitate ale turismului românesc care blochează dezvoltarea acestuia. Activitatea ineficientă a unor salariaţi din instituţiile publice centrale şi locale a contribuit semnificativ la stoparea dezvoltării turismului românesc, iar prin legiferarea unor acte normative nu s-a dorit eliminarea birocraţiei şi a intereselor unor grupuri de influenţă care îşi păstrează în continuare anumite privilegii. Având în vedere că noi, cei din turism, care reprezentăm cu mult peste 500.000 de votanţi, nu am demarat şi nu am organizat niciodată proteste, nu dorim ca domnul Ştefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, să fie nevoit să gestioneze prima grevă a operatorilor economici din turism”, atrag atenţia reprezentanţii FPTR.

Membrii organizaţiei se declară „total nemultumiţi” că în cele şapte luni de mandat ministrul de resort a refuzat orice discuţie cu reprezentanţii FPTR şi nu a dispus măsuri organizatorice care nu ar fi implicat un efort financiar semnificativ printre care reorganizarea autorităţii publice centrale în domeniul turismului, modificarea şi completarea actualei legislaţii primare şi secundare în vederea relansării turismului, revizuirea Ordinelor de ministru pentru constituirea Consiliului Consultativ al Turismului, Consiliului de Brand Turistic Naţional şi a Comisiei de avizare a Organizaţiilor de Management al Destinaţiei (OMD).

„Domnul ministru trebuie să înţeleagă că oameni competenţi, în unanimitate, au stabilit că salvarea României din criza economică prelungită, cu implicaţii şi în zona socială, poate veni doar de la sectoarele economice „Agricultură” şi „Turism”. În ciuda provocărilor, Federaţia Patronală din Turismul Romanesc a rămas ferm angajată în sprijinirea membrilor săi şi în continuarea implementării la nivel naţional a unor măsuri pentru dezvoltarea unui turism durabil şi responsabil”, a declarat preşedintele FPTR, Dragoş Răducan.

FPTR a fost înfiinţată în anul 1992, iar din 2006 este singura federaţie patronală reprezentativă la nivel de ramură turism, reprezentativitate constatată prin hotărâre definitivă pronunţată de Tribunalul Bucureşti.

Începând din noiembrie 2023, organizaţia este reprezentativă la nivel de sector de negociere colectivă/de activitate turism, hoteluri şi restaurante, având în componenţă angajatori care asigură venituri salariale pentru 34% din forţa de muncă angajată în turism (59.255 salariaţi) şi gestionează, într-o pondere covârşitoare, capital autohton.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Federatia Patronatului din Industria Evaziunii Fiscale ! Cat timp mai exista astia, nu li se cunosc conturile ?

  2. Nu vă ajunge cât ați furat timp de zeci de ani din buzunarele românilor?…

  3. Fiind o guvernare in majoritate PSD-ista, acum explodeaza toate nemultumirile si toate cererile din lume.
    Cand a fost guvernarea haurista, nimeni nu cerea nimic, totul era roz bonbon……[Rumburak]

  4. in Romania fac capitalistii greva,e tare chiaburi cu mii de ha de pamant ,transportatatori cu autobaze proprietarii HORECA
    rasul curcilor; de fapt toti evazionistii care nu plateau un leu statului,numai luau

  5. Ăștia-s mafioții ăia care iau 500 dă RON pă noapte, pentru o cameră dă hotel dă 20 dă mp. cu WC, „moștenită” dă la Ceașkă PĂ ȘPĂGI date la U.G.S.R. șî B.T.T.? …că hotelul dă lîngă mine e 85-95% GOL, zilnic, dă 7-8 ani dă cînd au pus-laba javrele astea pă el!
    Vrem să știm ce s-a întîmplat cu patrimoniile acestor organizații la care am cotizat noi o viață întreagă, 13 milioane de angajați!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.