Încadrarea juridică a faptei în cazul lui Vlad Pascu nu se schimbă

Judecătoria Mangalia a respins, joi, cererea familiilor victimelor de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat, ca fiind neîntemeiată, în cazul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri şi a rănit alţi trei, în localitatea 2 Mai.

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, solicitarea de schimbare a încadrării juridice a faptei a fost respinsă după circa o oră de dezbateri.

Cu o zi înainte, miercuri, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia de strămutare a procesului în care este judecat Pascu.

Tatăl lui Sebastian, unul dintre tinerii morţi în accidentul rutier, îşi exprimase speranţa, la intrarea în sala de judecată, la termenul din 4 aprilie al procesului, ca judecătorul să schimbe încadrarea juridică a faptei, iar Pascu „să plătească prin pedeapsă” pentru ceea ce a făcut.

Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

„În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis la acea dată procurorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. S-a schimbat codul penal, s-a schimbat notiunea de accident auto ? Mai intentionati o „victima” pe langa cele create accidental, adica neintentionat ? Avocatul acuzarii le-a creat iluzii parintilor indurerati. Mai bine are grije sa nu rezulte ca accidentatii circulau neregulamentar, daca victimele circulau pe unde s-au pus lumanarile, impulsul masinii i-ar fi proiectat in gardul de beton de acolo. O simpla observatie de neinteresat. Dreptatea se poate face doar in celula, cu niste cearceafuri legate intre ele. De ce oare se face shoshocism (neologism la isterie) din orice drama ?

  2. hotararea este corecta. domnu’ avocat si-a construit cazul pe emotzia p0000lik.

  3. Din pacate,justitia se infaptuieste in baza legii,nu a dreptatii.SI cum legea e stramba,fiindca omor calificat e doar daca e savarsit cu intentie,normal ca nu mai ramane decat omorul din culpa.Din punctul de vedere al dreptatii insa nu poti pune egal intre cazul tipic de omor din culpa (de ex.iti sare un prost in fata) si cazul lui drogatul asta.Nu poti,ma,ori cat ai vrea.Ce e de facut pentru bietii oameni ? Pai,ori respecta hotararea instantei si continua sa planga si sa puna lumanari,in timp ce licheaua aia peste ceva timp isi va pune din nou,gen Huidu,muia murdara de faina pe tiktoceala,ori aplici masuri inspirate de la Hollywood gen Peppermint,Death Sentence,etc.Judecatoarea violata de 50 de ori,decapitata,iar capul aruncat pe treptele Judec.MG dimineata la 5.Apoi,gunoiul ala de avocat executat cu sange rece,iar cadavrul aruncat din duba in fata baroului de avocatura.Apoi,licheaua aia drogata,rapita,spanzurata si agatata cu capul in jos de roata din parcul de distractii.Tac-su ars de viu intr-o masina personala.Ma-sa violata,iar capul trimis prin posta centuristei Gorghiu.Cu alte cuvinte,vorba lui Rambo: „fara arme nu o sa schimbati NIMIC.”

  4. „Din pacate,justitia se infaptuieste in baza legii,nu a dreptatii”

    Dreptatea este infaptuita de catre Creator, care pedepseste intotdeauna victima si nu agresorul. Ipocrizia escrocheriei !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.