Incendiu la un „depozit” cu butelii de pe litoralul Hunedoarei

Pompierii hunedoreni au reuşit să evite o explozie devastatoare, când focul a cuprins o curte în care se aflau 12 butelii de aragaz şi tuburi cu oxigen şi cu acetilenă. Sâmbătă dimineaţa, La sosirea echipajelor de pompieri focul ardea generalizat peste trei magazii şi pe acoperişul unei case în care locuiesc patru adulţi şi doi copii. Din fericire nu a fost nevoie de intervenţia echipajelor SMURD aflate la faţa locului.

Focul a izbucnit în Cinciş -Cerna, localitate înfiinţată în regimul comunist pe malul lacului artificial care a înghiţit cinci sate, Cinciş – Cerna fiind un fel de litoral pentru locuitorii judeţului Hunedoara.

Pompierii de la 3 subunități, Hunedoara, Deva și Bretea Română, au intervenit cu trei autospeciale de mare capacitate, iar intervenția a fost dificilă pentru că într-una dintre anexele gospodărești se aflau tuburi cu oxigen și cu acetilenă. De asemenea, în curtea cuprinsă de flăcări se aflau 12 butelii de aragaz care au fost extrase de către proprietari și puse în siguranță, în afara proprietății.
La sosirea echipajelor focul ardea generalizat și a cuprins trei magazii și o parte din acoperișul casei, iar intervenția pompierilor a eliminat posibilitatea ca focul să se extindă la casa de locuit aflată lângă anexele cuprinse de flăcări. „Persoanele aflate în interiorul locuinței, 4 adulți și 2 copii, s-au autoevacuat nefiind necesară acordarea asistenței medicale de către echipajul SMURD aflat la fața locului. Incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit produs la un aparat electric aflat sub tensiune, în curte, și lăsat nesupravegheat”, informează Mr. Lucian Morogan – ISU Hunedoara.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Barajul a fost ridicat în perioada anilor 1961-1964 iar lacul Cincis era prevazut pentru alimentarea cu apă a Combinatului Siderurgic de la Hunedoara, pentru alimentarea cu apă a municipiului Hunedoara, dar și ca zonă de agrement pentru metalurgiștii hunedoreni.
    Au fost stramutati 800 de oameni,pentru a asigura conditii de viata pentru 80.000 de oameni

  2. -1) Combinatului Siderurgic de la Hunedoara NU MAI EXISTĂ-CA ATARE RETROCEDAȚI TERENUL MOȘTENITORILOR SĂ-ȘI FACĂ LOCUINȚE LACUSTRE,SCĂLDĂTORI PENTRU RAȚE CRĂCĂNATE,PLANTAȚII DE STUF ȘI PAPURĂ!!!
    -2)CE APARAT ELECTRIC ERA ACELA.-„ Incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit produs la un aparat electric aflat sub tensiune, în curte, și lăsat nesupravegheat”, informează Mr. Lucian Morogan – ISU Hunedoara.
    3)NU VREAU PĂGUBIȚII CEVA DESPĂGUBIRI? -CĂ SIGUR ASIGURĂRI -CANCI! ?

  3. alt „accident”. trebuie „reglementata” mai mult tovarasi libertatea asta…hai siktir.

  4. Mai nou groapa de gunoi a alora se numeste ‘litoral’ ??? Atat au putut realiza in 33 de ani de civilizatie ‘europeana’.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.