RO Alert în județul Tulcea. Ce spune Arafat despre adăposturi?

Se îngroașă gluma în Tulcea, județ în care au fost descoperite mai multe fragmente de drone rusești după atacurile din Ucraina. IGSU a emis dimineață un Mesaj RO-Alert pentru mai multe localităţi aflate de-a lungul Dunării. Autoritățile au anunţat că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

ISU Tulcea cere oamenilor să-şi păstreze calmul şi să se adăposteasă.

”Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adoposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori”, arată mesajul transmis populaţiei.

Potrivit acestuia, durata estimată a evenimentului este de 90 de minute.

ISU Tulcea a precizat că mesajul a fost transmis populaţiei din 8 localităţi: Luncăvița, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni.

Arafat despre adăposturi

Șeful DSU Raed Arafat recunoaște că în Deltă au fost amenajate adăposturi speciale pentru ca oamenii să se ascundă de eventualele atacuri aeriene care pot surveni în zonă atunci când în Ucraina se emit alerte.

„Vorbim de zone de adăpost, unde oamenii pot sta o oră, două, până trece alarma. E vorba de zone de beton, mai sigure decât casele. Trebe revizuită politica de securitate, chiar dacă riscul e mic, trebuie să protejăm și să informăm populația”, a spus Arafat.

In urmă cu patru zile, ISU Delta Tulcea scria:

„În urma ultimelor evenimente petrecute în zona de nord a județului Tulcea, aflată la graniță cu Ucraina, aducem la cunoștința populației câteva dintre măsurile luate la nivelul județului Tulcea de către Instituția Prefectului – Județul Tulcea prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la nivelul județului Tulcea au fost luate măsuri de identificare a unei locații pentru o eventuală relocare temporară a locuitorilor din zona de graniță care doresc acest lucru, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea, la ordinul prefectului, a pus la dispoziția locuitorilor din Ceatalchioi și Plauru o autospecială de primă intervenție și comandă, respectiv în comuna Chilia Veche o ambarcațiune SAR tip Targa și o autospecială de primă intervenție și comandă pentru asistența persoanelor care sunt afectate de situația generată de agresiunea Federației Ruse și atacarea porturilor Ucrainene învecinate localităților menționate.
Aceste mijloace vor executa misiunea ordonată atâta timp cât situația de la granița României cu Ucraina o impune. Ambarcațiunea SAR prezentă la Chilia Veche are o capacitate de transport de până la 8 persoane, iar în cazul în care se va impune transportul unor persoane în municipiu pe calea rutieră pe timpul nopții, în afara orelor de program al bacului ce face legătura între suburbia Tudor Vladimirescu și Tulcea, a fost luată decizia ca acesta să funcționeze indiferent de oră la solicitarea autorităților locale. Mijloacele dislocate în cele două localități sunt prevăzute cu trei Subofițeri respectiv un conducător de ambarcațiune și doi șoferi.
De asemenea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat hotărârea ca Inspectoratul General pentru Situații de Urgență să fie abilitat în a transmite mesaje de avertizare și alarmare prin sistemul RO-alert și/sau mijloacele de alarmare de la nivelul autorităților publice locale, iar în cazul în care sunt zone fără acoperire GSM ori neacoperite de mijloace de alarmare, Inspectoratul județean pentru Situații de Urgență dislocă echipaje care asigură avertizarea/alarmarea populației, pe baza datelor transmise de dispecerat prin intermediul sistemelor de comunicații radio, folosind mijloacele mobile de avertizare sau comunicare.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

27 de Comentarii

 1. Si „marele analist militar” Radu Tudor care le stie pe toate, ce spune?

 2. Citind pe NET. Daca unu trage cu arma in sus, glontul prin simpla cadere poate omora un om. Prostii nu invata oamenii …cand trag ucrainienii cu mitraluera in sus dupa drone gloantele sunt mortale cand cad.

 3. România țara pildei “Petrică și lupu”. Când o să dea pe bune lupul iama la oi nu se va mai mobiliza nimeni că iară RO-Alert la pelicani. Altfel perversă și ticăloasă măsură de creat panică în localnici și stare de spirit belicoasă pentru România. Chiar nu are minte nimeni acolo sus?

 4. Abia așteaptă rușii ca forțele NATO dislocate in Delta Dunării sa riposteze ca să-i trimită o rachetă nucleară în cap lui Zelensky!

 5. Ministerul Apărării Ucrainei, cu sediul în București, in colaborare cu vagi urme de transgenderi NATO, rulează, la preț redus, filmul de lung metaj ” Invazia dronelor oligofrene”. În rolul principal antidrona Ma Ciuca borcan de fier, Ranga Drula, decepția doamnei Chichirau și hotul de depozite antiracheta navetistul Temistocle, fost general ISJ. Decorurile constau din trei adăposturi antidrona cu întrare pe ambele părți și staționare pe trotuar, exclus partea carosabila și zece saci, negri, lgbtiqisti și mititei plasați cu spatele la fortele NATO care, după cum știe toata lumea sunt modificate genetic ca să gândească numai în timpul meselor de prânz și cina. Acțiunea filmului e simpla și se adresează celor care si-au netezit creierul cu fierul de călcat sau cu cilindrul. O drdona de supraveghere NATO se plimba cu barca pe Dunăre în compania unor soldati dotati cu plase de prins fluturi și țânțari, vorbind despre boala lui Putin și despre sănătatea re fier ruginit a lui Bideu. La un moment dat, România alert intra in acțiune. Drona se ridica in picioare și fuge, pe apa, in padure. Ai noștri și ai lor striga după ea ” Stai, ca trag jaluzelele” . Drona nu vrea sa stea și atunci vânătorii de fluturi se dau de ceasul defect a Morților Subite. Drona, din neatenție, se lovește de un copac și moare supărată ca rusii nu au trimis ajutoare ca s-o salveze. În acel moment intervine Radu Tudor care exclama: o drona ruseasca deghizata în femei americana lezbiana a încercat sa ne violeze spațiul, după care s-a sinucis de necaz fiindcă spațiul nostru era închis la culoare și deschis numai pentru nevăzători, la șlițul din spatele bateriei de coasta la care canta Ovidiu Lipan Țăndărică. Întra, apoi, în acțiune generalii de studio, cu declarații la securitate de avertizori de integritate.

 6. inchideti aceasta mizerie. este un atac de panica ceea ce produce nenorocirea asta, mai ales la batrani si bolnavi si la copii. dezinstalati aceste mizerii din telefoane. cumparati telefoane simple, fata „net”! telefonul a devenit un mijloc de infricosare permanenta si control de tip mkultra. aceasta „magie” va distruge partea frontala neuronala…stop joc!

 7. Filmul se încheie cu imaginea muta a mutului antinational căutând un copac de care sa se lovească ca să Sara în aer romanii de fericire și genunchi doamnei sa tremure de extaz.
  PS. Am fost anunțați, ca, un grup de comando format din harciogi, a aruncat adăposturile antidrona în Dunare pe motiv ca acestea le-au violat terenul fără a le cere consimțământul. Ro alert a întrat în greva foamei ca măsură de siguranță națională. Maciuca aleargă după harciogi cu Ranga lui Drula în mana. Chichirau e invidioasa pe Maciuca și cere si ea o Ranga cu maciuca ca sa lupte contra harciogilor. Navetistul si-a luat crosele și le folosește ca arma de atac. Ciolacu tine o conferință de presă de mana și se uita în ochii ei, indragostit lulea. Generalii au ieșit în izmene, în fata sediului Ambasadei Americii și-i cer Mumei Pădurii sa le dea voie sa participe la funeraliile dronei. Radu Tudor, dupa ce s-a tuns chel, a plecat sa-l caute pe Gadea, care se presupune ca sta ascuns în sediul NATO și coordonează acțiunile sinucigașe ale Cătălinei Porumbel voiajor și ale Sabinei YouTube. Porumbeii au întrat în greva si nu mai vor sa zboare alături de drone ca da le escorteze. Nici polițiștii motocilisti nu mai vor sa brazdeze cerul ca să fie alături de ele. Doamne ce teatru absurd se derulează pe cerul,pădurile Deltei și ale tarii. Absurdul în forma goala cu actori goi, liliputani indopati cu rahat american și ur-sule Europene.

 8. Corect! In loc sa aiba grija de locuitorii acestor zone sa ii calmeze, ii terorizeaza cu Ro-allert! Halal stabilitate in Romania!
  Altceva: ati uitat sloganul antic „Noi vrem pamant”? De peste un an jumatate, rusnacii turbati de seful criminal, asta cer si vor, vor pamantul altei tari! O sa le dea militarii ukraineeni pamant invadatorilor pana ajung ingrasamant natural pentru terenul ukrainei, plus ceva din rusica.

 9. 8 localități pe 13 a lunii. Arahat, mai ai?
  PS Că l-ar călca procurorii lu Kovesi este mai degrabă extragere, salvare, decît că-l iau la purecat.

 10. Desi sunt omologate NATO sunt prost amplasate. Daca cade o bomba in lateral omoara tot de la un cap la altul. Trebuiau puse langa casa in patrat sau U.
  Avem in armata sefi idioti , oi tradatoare.

 11. „ISTERIE,PROSTIE ȘI PUPINCURISM,LIPSĂ DE PATRIOTISM ADEVĂRAT-DE CE SĂ NU NE BOMBARDEZE RUȘII DACĂ BUBUIE ȘTIRILE SCRISE ȘI SPUSE PE POSTUR TV-„ TAB-URILE ROMÂNEȘTI DOBOARĂ DRONELE RUSEȘTI CA PE NIȘTE ZMEE DE HÂRTIE” ”? DECI :TAB-URILE ROMÂNEȘTI DOBOARĂ DRONELE RUSEȘTI”” ! CE FĂCURĂȚI „CONDUCĂTORILOR” PROTECTORATULUI DEVESELU? NE-AȚI TÂRÎT ÎN RĂZBOI?

 12. Cică armata română caută să angajeze subofițeri și soldați! De generali nu are nevoie? Succesuri!

 13. @ parere 09:20
  Ce vorbești, buey ? Mai e vreo școală Românească în Urcaca, din toamna asta ?
  Marș pe front, trolak UrKaK !🤮

 14. Asta-i ‘opera’ lui Arafat. Asta vrea sa bage groaza in romani.

 15. La noi dronele americane de la Luna fac doua ture pe zi, de recunoastere, una dimineata si una seara. Le cunosc mersul, la una-i bate tachetii si alta are EGR-ul incarcat. Are lag cand accelereaza. Imi doresc ca roalertu sa nimereasca macar o furtuna, ca pana acuma au fost steaguri false..

 16. (editat) DE PRIMAR CERNEGA LE-A ADUS TEROAREA PE CAP LOCUITORILOR DELTEI. ATATA S-AU STROPIT PE EL CA L-AU ATACAT RUSII, CA ACUM A BAGAT SPAGA SI AFACERILE ARMATEI SI A LUI RAED ARAFAT PESTE OAMENII LOCULUI. TICALOSIA POLITICIENILOR SI CRETINISMUL ZIARISTILOR LINGAI AU DESCHIS POARTA TERORII IN DELTA. ASA E CAND STRIGI CA VINE LUPU! DRACU TE IA SI LUPU TE BAGA IN BALAMUC. AUZI, BRAU! ADAPOSTURI IN DELTA..BAGATI-VA IN BECIURI…BAI, (editat) PE VOI SUNTETI DE LA 44 INCOACE!CAND VREODATA RUSII AU ATACAT POPULATIA DELTEI, CARE E IN MAJORITATE SLAVA? NUMAI (editat) DE BUCURESTI SI HOTIILE AU NEVOIE DE ADAPOSTURI SI RO-ALERT! CE INSEAMNA SA FII IDIOT!! CU MANA TA TI-O FACI, CE MI-A ANGEL TALVAR SI CE MI-A CERNEGA! CE CONTEAZA POPORUL, CAND APAR OPORTUNITATI DE HOTIE MAXIMA…ADAPOSTURI, SALUPE, RO-ALERT! ARAFAT LA PUSCARIE, LASA RAZBELU LU ZELENSKI!!

 17. Tara noastra iubita ar trebui sa se numeasca Republica Penibila Romania. Sau Absurdistan. Pana si curcile bulgarilor se cacarisesc pe ele de ras cand aud de Romania. „Autoritatili” noastre lupta din greu in semirazbel, ele se feresc da’ nu le ataca nimeni.

 18. Mda.. Și-au găsit acu roalert cu cine să se distreze..Eu i-aș trimite în fiecare zi la calcat sculat de câteva ori în betoane.. Merită..

 19. Daca capitoneaza unul de frica va fi considerat erou sau victima de razbel?

 20. „cand trag ucrainienii cu mitraluera in sus dupa drone gloantele sunt mortale cand cad”

  Ce rost mai au armele, arunci un pumn de gloante in sus si omoara tot ce prind in cadere, gravitational. Sa se faca gloante cat mai grele, cat un bloc cu 8 etaje !

 21. La cum merg lucrurile in Romania nu e exclus ca aia din Tulcea sa primeasca (ro)alerte de ursi !

 22. Astia sint precum partidul comunist intre razboaie, se ascundeau desi nimeni nu-i căuta ! Fac adaposturi, desi nimeni nu-i ataca ! Mai bine le-ar spune ucranilor sa nu mai traga dupa dronele rusesti ca uite, ne cad bucati in cap !

 23. Încet (viteza de croazieră românească), dar sigur, România se pregătește să declare starea de război. Urăm catindaților multe succesuri în „alegeri”.

 24. Atentiune ! Attention ! Achtung ! Your attention, please ! In Delta a fost vazut un urs, deghizat in pescar lipovean cu barba, cara face tururi pe canale si cerseste senvisuri de la turisti, in schimbul a doua-trei selfiuri ! De asemenea acum citeva zile a fost semnalata si o salupa de lux cu doi papagali imbracati in alb, cu ochelari de soare, dar asta-i alta poveste …

 25. Ce mai fac cormoranii lui Daea din Delta Dunării? Sunt liniștiți daca au prizat ceva? Huuuo cu monitorizarea!

 26. Arahat ,ne bagi în război precum ne-ai încolonat la vaccinat?Câți români ți sa planificat să omori? Ei ,răspunzi?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.