Incredibilul gest al lui Dorinel Munteanu 

Dorinel Munteanu, cel supranumit Neamțul, este un antrenor extrem de temperamental, dar de mare calitate, care a obținut destule performanțe în fotbalul românesc și care acum s-a aflat extrem de aproape de a câștiga Cupa României cu Oțelul Galați. Formația dunăreană a fost însă nevoită să se mulțumească doar cu statutul de finalistă, cedând la lovituri de departajare în fața divizionarei secunde Corvinul Hunedoara.

 

A fost un mare paradox: faptul că pe teren s-au confruntat două noi promovate vara trecută:Oțelul din Liga 2 în Superligă, Corvinul din Liga 3 în Liga 2, unde a jucat în play-off-ul de promovare doar decorativ, pentru că nu avea dreptul de urca în primul eșalon pentru că este susținută financiar de Consiliul Local, nu are un acționar majoritar, care să dețină 51 la sută din pachetul de acțiuni.

Oțelul pleca totuși favorită prin prisma faptului că joacă într-un eșalon superior, a condus de două ori dar a fost egalată și dacă s-a întâmplat acest lucru a fost și ca urmare a deciziilor mai puțin inspirate ale antrenorului Dorinel Munteanu, altminteri recunoscut ca un tehnician care mută bine atunci când jocul nu merge. Imensa sa eroare, care a tăiat mult din aripile ofensivei echipei sale a fost scoaterea cuplului de atac Maciel – Rusevic, ultimul autorul celor două goluri ale dunărenilor.

 

Cupa României numai cu jucători români

Însă Dorinel nu a surprins doar cu aceste decizii tactice total neinsipirate. Până și comentatorii TV și-au pierdut cuvintele când în timpul executării loviturilor de departajare, momentul maxim al finalei, când fiecare execuție putea fi cea decisivă, în loc să fie alături de elevii săi pe gazon, Neamțul a făcut un lucru absolut stupefiant, nemaivăzut vreodată.

Pur și simplu a pornit-o glonț spre vestiar, fără a mai arunca o privire spre teren, unde jucătorii săi rataseră o lovitură și le venise rândul la o nouă încercare. Munteanu părea în transă, Gaitan avea să rateze exact în timp ce antrenorul său care urcase scările stadionului din Sibiu în fugă tocmai dispărea din vizorul camerelor de transmisie. Avea să revină abia la ultimele două execuții, ambele transformate, dar cea a lui Herghelegiu de la Corvinul a fost și cea care a declanșat imensa sărbătoare la Hunedoara.

Corvinul a câștigat Cupa României

Chestionat după meci pe tema datului birului cu fugiții într-un moment atât de important pentru echipa sa Munteanu a recunoscut cu sinceritate faptul că nu suportă emoțional astfel de momente tensionate și de aceea a ales, pentru siguranța sănătății sale, în special pentru inimă, să nu mai urmărească execuțiile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Caruta mica, rastoarna carul mare. Pacat ca tinerii de la Corvinul nu pot promova si nici juca in Europa!!

  2. E grea patima betiei, teteo… Omul a mers sa-si sune sponsorul de la AA, sa-l anunte ca nu-si merita ultimul token. Si-apoi, a lins una rece cu nesat. E verificat!

  3. Poate că a câștigat Corvinul ( sincere felicitări pentru asemenea performanță ! ) și pentru că are în lot doar jucători români, mai bine zis nu de culoare , care au luptat eroic pentru un club românesc de tradiție !
    Să fie asta cheia succesului și pentru alte echipe românești ce aduc tot mai mult la culoare cu cele din Franța, sau Gabon ? 😎

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.