Informare meteo pentru toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitaţii pentru toată ţara, în vigoare până marţi dimineaţa.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 7 ianuarie, ora 12:00 – 9 ianuarie, ora 10:00, aria precipitaţiilor va fi în extindere în toate regiunile.

„Duminică vor fi mai ales ploi, apoi treptat vor predomina ninsorile, iar în Oltenia şi Muntenia local se vor acumula 15…30 l/mp.

Pe alocuri se va depune polei.

Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 45…50 km/h.”, subliniază ANM.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ şi viscol pentru 14 judeţe, valabilă până marţi dimineaţa.

În intervalul 7 ianuarie, ora 18:00 – 9 ianuarie, ora 10:00, în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local de peste 10…15 cm.

Duminică spre luni şi în prima parte a zilei de luni (8 ianuarie) în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei şi în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile.

Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…70 km/h şi vor fi perioade cu viscol şi vizibilitate redusă.

Se vor afla sub Codul galben judeţele: Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

La începutul săptămânii vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 şi 0 grade.

Noaptea de marţi spre miercuri (9/10 ianuarie) va fi ger în nord, centru şi est, cu minime termice de până la -20…-18 grade.

Risc însemnat de avalanşe în majoritatea masivelor muntoase la altitudinea de peste 1.800 de metri

Există un risc însemnat, de gradul trei pe o scară de la unu la cinci, de producere de avalanşe, la peste 1.800 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, Bucegi, Rodnei, Călimani-Bistriţei, Ţarcu-Godeanu, Parâng.

În munţii Ceahlău şi Vlădeasa este un risc mai mic de avalanşe, de gradul doi, pe o scară de la unu la cinci, a informat, duminică, Centrul Meteorologic Transilvania Sud.

Cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din zona de munte este de 73 de centimetri la Bâlea Lac.

La peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, unde este risc însemnat de avalanşe.

Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina şi numai când condiţiile meteo sunt favorabile. Aici nu există pârtii amenajate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

4 Comentarii

  1. Maine Luni 8 ianuarie 2024 îmi cumpăr 5 Pâini iar Martzi si Miercuri stau Acasa !

  2. Sase, vine incalzirea globala. Acum merge o centrala pe fotovoltaice sau o vartelnita de te ia cu transpiratii in casa. Reci.

  3. de asistati cu dizabilitati nu un popor de oameni normali, cam asa ne cred meteorologii care in lipsa de activitate emit dezastre pt o iarna blanda. Iar cine ii asculta doar intra in panica, poate acesta este si scopul pana la MINUS 30 de grade nu e iarna, pana ce viscolul nu face troiene de zapada, nu e nici o problema. Asa ca traiti-va drama de plictiseala cronica. Romanii au trait si la MINUNS 30 de grade si batuti de viscol asa de puternic incat puteau sa-i dupa precum o frunza daca nu se prindeau de un stalp a fost acum 36 de ani, n-am patit nimic,nici macar un guturai desi am mers prin viscol kilometrii.

  4. I do not even know how I ended up here but I thought this post was great I do not know who you are but certainly youre going to a famous blogger if you are not already Cheers

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.