Înfrângere uluitoare pentru tricolori la Erevan

Naționala de fotbal a României a fost învinsă miercuri la Erevan, la capătul unei partide dramatice.

Toate golurile au fost marcate în repriza secundă. Armenia a deschis scorul, pentru ca tricolorii să revină cu dubla lui Cicâldău. Gazdele au marcat golurile victoriei pe final.

Reprezentativa națională a României a pierdut al treilea meci, din preliminariile Cupei Mondiale Quatar 2022, în compania Armeniei, cu scorul de 3-2. România a condus până în minutul 87, când gazdele au revenit, marcând două goluri în 3 minute.
Partida a început cu o foarte scurtă perioadă de tatonare, după care meciul a părut că a trecut direct la ultimele 10 minute, cele două echipe jucând pe contre.

Prima ocazie de gol i-a aparținut lui Nicolae Stanciu, care a executat foarte bine, în minutul 10, o lovitură liberă de la 25 de metri, direct în vinclu, însă David Yurchenko a fost bine plasat și a respins în corner.

Armenii au replicat, în minutul 14, profitând de o greșeală a defensivei române, undeva la mijlocul terenului, portarul Florin Niță evitând deschiderea scorului cu un reflex excelent, după șutul deviat de Mogoș.

Tot Niță a intervenit salvator, peste doar două minute, la șutul bine plasat, al lui Tigran Barseghyan.
România a dominat teritorial, amenințând poarta adversă în mai multe rânduri, șuturile lui Maxim și Pușcaș rămânând fără rezultat.

Nicolae Stanciu a bifat următoarea mare ocazie pentru tricolori, șutul său puternic pe centrul porții fiind respins de Yurchenko.

Repriza secundă a debutat cu gazdele în atac, Shaghoyan fiind cel care a șutat foarte puțin pe lângă poartă, în minutul 51. Eforturile armenilor se concretizează în minutul 59, când șutul lui Spertsyan din marginea careului a ajuns în poarta lui Niță, după ce fusese deviat.

România a replicat imediat și a preluat conducerea cu două goluri marcate de Cicâldău, în minutele 62 și 72, ambele din acțiune.
În minutul 78, George Pușcaș a fost eliminat, primind cartonaș roșu direct, pentru o intervenție neglijentă.
Armenii s-au aruncat în ofensivă și, chiar dacă Mirel Rădoi a făcut o mutare defensivă, au reușit să egaleze, cu golul lui Haroyan, marcat din poziție suspectă de offside.

Golul victoriei gazdelor a fost marcat din penalty, transformat cu siguranță de Barseghyan.

România încheie primele trei meciuri din preliminariile Cupei Mondiale Quatar 2022 cu două înfrângeri și o victorie, acumulând trei puncte.

Omul meciului la tricolori poate fi declarat din nou portarul Florin Niță, care a parat cel puțin 5 mari ocazii de gol ale gazdelor.

Selecționerul Mirel Rădoi a acuzat dur atitudinea elevilor săi, după ce România a pierdut, miercuri seara, cu 3-2, partida cu Armenia, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale Quatar 2022. România a condus până în minutul 87 cu 2-1, fiind învinsă în ultimele minute de joc.

Mirel Rădoi a afirmat la conferința de presă de după meci că din punctul său de vedere România nu rămânem cu nimic pozitiv după acest meci.

„Nici chiar faptul că am reușit să întoarcem scorul de la 1-0 la 1-2, nu îl putem considera pozitiv, pentru că au fost doar câteva momente. În momentul de față mi-a greu să văd lucruri pozitive, pentru că mă trec sentimente ciudate și nu aș vrea să vorbesc la cald.”, a spus vizibil marcat, tehnicianul român.

Rădoi a acuzat relaxarea prematură a jucătorilor săi, în momentul în care România conducea cu 2-1. „În momentul în care am condus și am avut nevoie de atitudine și personalitate, ca să avem o posesie mai bună ca până atunci, inexplicabil ne-am relaxat. La felul în care am arătat în seara asta, am emoții și în partida contra Liechtensteinului. ”, s-a arătat îngrijorat selecționerul.

De asemenea, antrenorul tricolorilor a acuzat felul în care George Pușcaș a primit cartonașul roșu, catalogând atitudinea acestuia ca inexplicabilă și inacceptabilă.

„Trebuie făcută o analiză și trebuie făcută cât mai repede. Eu cel puțin, în momentul de față m-aș fi așteptat la multe lucruri. Dar la o lipsă de reacție, de atitudine și de personalitate, în momentul în care noi conducem 2-1, nu m-aș fi așteptat. Dacă ajungem într-o situație, ca în această seară, de inferioritate, asumarea unui cartonaș roșu vreau măcar să fie măcar după un fault mai dur, cu care să putem să-i trezim pe ceilalți zece. Altfel, mie greu să cred că putem realiza ceva. Noi vorbim și încercăm să ne luăm de gât cu Germania, cu Spania, cu Franța, dar … Cred că în seara asta ni s-a dat o lecție de atitudine și determinare din partea Armeniei. Chiar dacă jocul a fost unul previzibil, la fel ca și golurile. Din punctul meu de vedere e inacceptabil.”, a concluzionat Mirel Rădoi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Dupa meciul cu Germania de acum doua zile (dar de fapt de mult, foarte mult timp ! …) oricine isi da seama ca nationala Romaniei e o gluma cu Radio Erevan !

  2. Un ascultator intriaba: este adevarat ca cotonogaru pushkas si penibilu stoikitza este armeni/ Radio erevan- nu nu este, dar a jucar pt armenia

  3. Cel mai înduioșător pamfletar fotbalistic mi s- a părut nenea Stoichita,care viclean ne îndemna să pariem pe echipa luiRadoi( sau Tradoi, Rădoi cel trădat) in timp ce el plusa parșiv pe echipa armenilor. Dle, trăim sa vedem și asta versiune de drama: tiki-taka la Erevan cu actorii de comedie Stanciu,Man,Keseru,Marin in echipa ultraofensiva și ultradeterminata a lui Rădoi.Din nefericire, armenii n-au luat fotbalul in gluma si nu au intrat în criza mentala precum cuplul de comentatori ProX ce debita insistent despre tactica ofensiva împrumutată din peninsula Arabica. Echipa națională nu reprezintă decât un vehicul de marketing pentru samsarii de fotbaliști.Cand era să zic, noroc cu Cicaldau și noroc cu Niță !, i s-au blocat sinapsele lui Pușcaș.Apoi mă întrebam dacă intra Bicfalvi.A intrat Cretu. Și a venit golul lor. Și am priceput că ne așteaptă un final ProX dramatic. Fundașii, mijlocașii jucau dramatic,adică teatral. Se disprețuiau reciproc. Așa e in fotbalul semi-profesionist, multi nervi pt nimic!
    Ar trebui sa ne concentram pe preliminariileEuro2024.

  4. Cat se poate de elocvent pentru starea generala a tarii. Sportul nu face exceptie, nici macar cel rege. Coruptie, analfabetism si prostie, rubedenii angajate pe pile, fotbalisti tineri de valoare care nu apuca sa se maturizeze la nationala pentru ca sunt vanduti repede de catre samsari.
    Din mlastina incompetentei promovate si programatice nu se poate iesi, decat taind in carne vie. Ori asta nu se poate, s-a „avut grija” sa fim o „democratie functionala”…

  5. Bla bla bla…. coruptie…. e prea multa democratie…. Sa incepi mai intai cu tine, ba… cu rahat in gura

  6. Nu inteleg de ce acest campionat mondial nu se organizeaza in doua categorii: pentru echipe puternice si pentru echipe slabe ! Romania ar fi cap de serie si poate asa am fi mandri ca suntem romani si ca avem o echipa slaba,dar care joaca !PS-probabil Germania si-ar putea declara infrangerea ca fiind „uluitoare” ,in niciun caz Rromania !!

  7. Ne bate Kosovo la handbal, acasa, ne bate Armenia la fotbal….va dati seama cat de jos am ajuns in toate domeniile…provinciile, cat un judet, din fosta Iugoslavie (desfiintata de soros, gorbaciov si eltin) ne depasesc la toate sporturile si nu numai…
    Apropo, Radoi a batut deja un record – a pierdut 3 calificari intr-un an si jumatate – dar nu prea are jucatori. Copii pleaca in strainatate sa pliveasca pintrijelul lui merkel, sa gidile morcovul lui soros, macron samd….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.