Înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare a banilor. Au loc percheziții

Şapte percheziţii au loc joi dimineaţă, 15 iunie, în judeţele Ilfov şi Giurgiu, dar şi în municipiul Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale, într-un dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare a banilor, şase persoane urmând a fi audiate. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 128.000 de lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova pun în executare 7 percheziţii, în judeţele Ilfov şi Giurgiu, dar şi în municipiul Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale. Şase mandate de aducere vor fi puse în aplicare”, a precizat IPJ Prahova.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada decembrie 2020 – noiembrie 2021, reprezentantul legal al unei societăţi comerciale, din judeţul Prahova, ar fi indus în eroare mai mulţi agenţi economici, în sensul că ar fi preluat de la aceştia comenzi pentru livrarea unor materiale de construcţii şi ar fi încasat contravaloarea lor, fără însă a şi livra mărfurile.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 128.000 de lei.

Totodată, s-a stabilit că, în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2022, în conturile bancare ale societăţii comerciale, au fost înregistrate operaţiuni semnificative, de aproximativ 11.000.000 de lei, iar sumele de bani încasate au fost virate succesiv către alte 7 societăţi comerciale, controlate în fapt de către acelaşi administrator, arată IPJ Prahova.

Astfel, pentru justificarea acestor transferuri, societatea cercetată ar fi înregistrat în evidenţa contabilă facturi fiscale ce atestă achiziţii fictive de la pretinşii furnizori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Daca mergeati la OMV gaseati perejudicii adevarate de minim 10 miliarde lei , nu 128mi adica 56 mi euro . Austroungari aia numai consultanta la spionii lor din Romania , platesc mai mult . Sunteti zmei pe afaceri mici , romanesti si miei la adevaratele tunuri date impotriva Romaniei si a romanilor.

  2. Totuși bre.. Cum pui mei de niciunuia de la ANAF, sau de vre-o gardă, sau careva bancă sau cineva d ela finanțe nu i s-a părut suspect, interesant faptul de cum răsar palate cu turnulețe , aurite cu graduri cu lei și elefanți, cu o curte betonată cu marmură pe care stau ceva merțane sua alte SUV uri..Nimeni nu observă cum inmai toate localitățile para cartiere de astfel de palate, a celroa mai ”săraci” și oropsiți de purtatul atâtor greutăți din aur.. E o chestie cum de decenii nu se interesează de unde din care sume , devreme ce niciunul din membrii falilei de altfel numerosae nu are un loc de muncă,.. iar celebra lor firmă e de obicei in faliment, sau cel puțin pe roșu.. E de decenii in funcție această fraudă de altfel de toată lumea știută, dar cine să intervină, doar e zonă ”no-go”..

  3. „DEVIZA -RÂNDUIELII STRÂMBĂ ȘI NEDREAPTĂ= PE CEI MICI ÎI ZUGRUMĂM/ PE CEI MARI ÎI COAFĂM//!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.