Inspectorii Antifraudă, sancțiuni în centrele comerciale din Capitală

La începutul lunii aprilie, inspectorii Antifraudă Fiscală au descins în marile centre comerciale din București și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 2,6 milioane de lei, se arată într-un comunicat transmis marți de ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

„În contextul intensificării activității de comerț din centrele comerciale din județul Ilfov și municipiul București, în perioada 28 martie – 4 aprilie 2018, inspectori antifraudă din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală au efectuat acțiuni de control în cadrul cărora au fost verificați 107 contribuabili, fiind aplicate amenzi contravenționale în sumă totală de 1,56 milioane de lei și au fost confiscate sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri a căror proveniență nu a fost justificată, în valoare totală de 241.958 de lei”, se arată în comunicat.

De asemenea, în cursul zilei de 4 aprilie, 77 de inspectori antifraudă au desfășurat o amplă acțiune de control în complexul comercial „Europa”. Acțiunea de control a beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Române pe toată perioada desfășurării. În cadrul acestei acțiuni „au fost verificați 45 de contribuabili, au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 586.000 de lei și s-a dispus confiscarea unor sume (numerar) şi bunuri a căror proveniență nu a fost justificată în valoare totală de 295.300 de lei”, a mai anunțat instituția de control.

Acțiunile de control au la bază „analize de risc efectuate la nivelul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și vor continua și în perioada următoare în toate zonele în care a fost evaluat un risc ridicat de neconformare”, se mai menționează în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.