Instanța fundamentală privind regularizarea Justiției și Parlamentului  

Rolul Curții Constituționale este tocmai acela de a restabili legislația în acord desăvârșit cu Constituția. Legea fundamentală a fost mult timp ignorată pentru că au fost trecute cu vedere tocmai principiile democratice care stau la baza legalității statului român actual.

Pe de altă parte, nici Curtea Constituțională nu a fost angajată în judecarea multor aspecte, considerându-se în mod absurd că abuzurile ar fi un atribut al statului. Prin nedenunțare evident că acestea au devenit normă.

Raportat la anafabetismul juridic din judecarea cauzelor, tradus eufemistic prin rea-credință, al unor magistrați, aceștia fug ca dracu’ de tămâie când au cereri întemeiate de admitere a sesizării Curții Constituționale, preferând astfel să încalce proceduri, legislație, să facă ei legea cu de la sine putere.

Curtea Constituțională, prin cazul Avocatul Poporului, devine instituția cheie pentru reglementarea Justiției și chiar a Parlamentului.

În România s-au întâmplat de la preluarea puterii de către marinarul Traian Băsescu atâtea abuzuri încât nu este exclusă supoziția că o bună parte din magistrații care s-au complăcut în terfelirea actului de justiție ar trebui demiși în consecința faptelor care pot fi regăsite în dosarele pe care le-au finalizat.

Cauza Avocatului Poporului devine una esențială pentru că nu întâmplator s-a urmărit destituirea acestuia cu o persoană nepotrivita, respectiv printr-un târg de-a dreptul revoltător cu UDMR, el însuși parte nelegală în Parlamentul României.

In perioada următoare Curtea Constituțională va fi implicată în sancționarea încălcărilor pe linie a legilor, având în vedere dovedirea neregularităților democratice și raportarea la principiile statului de drept.

Toate consecințele în vigoare ale unor acte abrogate, abuzurile infracționale ale instantelor, obligă Curtea Constituțională să oprească hemoragia corupției din Justiție, redând Avocatului Poporului autoritatea instituțională minimalizată chiar de la înființarea.

Reacția Comisiei de la Veneția privind invocând acuratețea tratamentului aplicat Avocatului Poporului a ridicat principiile constituționale acolo unde sunt plasate de Tratatul de Aderare, și de Carta Drepturilor Omului, parte integrantă a tuturor cererilor desesizare a Curții Constituționale.

Renate Weber, chiar dacă nu s-a ilustrat decât negativ, v. pensiile speciale, a reușit să arate că are forța pentru a începe de acum mandatul în curs.

Curtea Constituțională a reușit să dovedească imparțialitate și seriozitate în judecarea acestui caz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Ioan Vieru 1336 Articole
Author

8 Comentarii

  1. Acum. este un caz important,o persoana importanta.Incalcarea legilor de catre institutiile statului , a magistratilor pentru cazurile milioanelor de oameni nedreptatiti ,care nu mai au puterea sa se lupte cu sistemul,nimeni nu mai comenteaza.

  2. cc sa se trezeasca si sa APERE DREPTURILE FUNDAMENTALE ALE ROMANILOR SI LIBERTATEA CONSTITUTIONALA SI SUVERANITATEA ROMANIEI IN CAZURILE DEDUSE JUDECATII ! CC ESTE ULTIMA REDUTA A LIBERTATII. DACA JUDECATORII DE ACOLO SUNT VANDUTI LUI SOROS – CA D-AIA AU SALARII DE 300 DE MILIOANE PE LUNA NU? BHAAAIIII TREZITI-VA ODATA SAU PIERITI PENTRU TOTDEAUNA !

  3. @marin:
    Nu mai legati institutiile si toti ocupantii functiilor de acesti nemernici strainezi, faceti, va rog, diferenta intre nemernici si seriosi ai Romaniei! Au fost destule practici aberante in Romania din partea multor bugetari de lux ocupanti ai scaunelor acestor institutii, e timpul curateniei si stabilitatii in Romania!

  4. De vreo 14 ani, Parlamentul a abdicat de la principiul Constitutionalismului Legislativ.
    Multe legi emanate de Parlament au fost revizuite de CCR. Sa nu uitam ca judecatori din CCR, Legea fumatului, Legea BigBrother, Referendumul de demitere a lui etc, ori au fost amenintati si arestati, cazul Toni Grebla, ori au batut campii, cazul Zegrean-Livia Stanciu.
    Or Parlamentul iesit din rolul sau Constitutional si-a cam pierdut scopul. Este inadmisibil ca CCR sa tot „traga de maneca” leguitorii, iar leguitorul sa continue sfidarea Constitutiei.
    Cat despre judecatori, cei bezmetici, acestia nu au nicio jena in a nu tine seama de deciziile CCR, le ignora stiind ca nu sunt trasi la raspundere.
    Avocatul Poporului, reintrat acum in dreptul firesc, are obligatia de a sanctiona orice derapaj, atat cel legislativ, dar mai ales degringolada din justitie.

  5. Domnuke Vieru, Curtea Constitutionala, dovedit cu date certe, serveste doar anumite interese inclusiv propriile interese. Daca stam sa analizam mai in amanunt, vom gasi mult mai multe aparari ale „altor interese” decat cele concret ale poporului roman, interesele poporuloui roman sunt departefata de ceea ce apar CCR !, Constitutia Romaniei, o maculatura cu care se sterg la fund si CCR si politicienii.

  6. „aceștia fug ca dracu’ de tămâie când au cereri întemeiate de admitere a sesizării Curții Constituționale”
    -pai intai cititi Statutul dupa cum a fost modificat in 2018…..

  7. pe scurt:
    prin noul Statut judecatorul este obligat sa ignore „cererea de sesizare”;asadar 1 din cele 2 cai REPUBLICANE de critica constitutionala e obstructzionata si esti lasat prada Avocatului Poporului,la discretzia lui.
    (doamna morcoveatza de titlu incert azi,intre 2 luntrii(intrebatzi la Caron), a trishat putzin,a criticat cu succes dar in derizoriu articole din L55/2020;domnul avocat piperea,
    de exemplu,ii adresase un memoriu(plangere) la 6 zile de la intrarea in vigoare a L55-critica pe integralul legii!)

  8. si,in spirit profund cinic,
    maxtor ar vrea sa-l vada pe dl. avocat piperea Avocat al Poporului.
    (ca tot va plac voua testele).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.