Pentru lămuriri asupra implicării SRI în "Gala Bute"

Instanţa supremă, adresă către DNA

 Instanţa supremă va trimite o adresă către DNA după ce apărătorul fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a cerut, magistraţilor o solicitare de lămuriri privind implicarea SRI în dosarul „Gala Bute”.

„În spațiul public a apărut un protocol încheiat între SRI și PÎCCJ. Legat de acest dosar, a fost emis în 21 aprilie 2015 un comunicat în care este prezentată situația și, în final, se spune că procurorii au beneficiat de sprijin al SRI. Solicităm să emiteți adresa către DNA să ni se comunice dacă a existat un plan comun de acțiune, dacă a fost constituită echipă operativă comună și dacă DNA a comunicat operativ modul de valorificare a informațiilor sau sesizărilor de la SRI și dacă SRI a sprijinit efectuarea constatării tehnice.

Invocăm aceste lucruri pentru a beneficia de dreptul la un proces echitabil și pentru a face apărări. Dacă veți încuviința, ne rezervăm dreptul de a solicita anularea acestui protocol. El este desecretizat, a fost denunțat, dar a produs efecte. Vrem să vedem dacă a produs efecte și în această cauză”, a solicitat Dan Lupaşcu, avocatul lui Rudel Obreja, în instanţă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis această cerere.

Totodată, apărătorul a mai solicitat şi analizarea protocolului încheiat între Serviciul Român de Informaţii și Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, încă secret.

„Adresăm solicitarea să permiteți accesul la aceste informații clasificate. Până se lămurește, dacă se declasifică. Apreciem că ne dă dreptul să luăm la cunoștință pentru a vedea dacă a influențat parcursul acestui dosar, unde îl privește pe Rudel Obreja”, a mai spus Dan Lupaşcu.

Instanţa a respins însă respectiva cerere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie trebuiau sa isi ceara si pardon avocatilor partii vatamate(Obreja si gaska),nu numai clarificari la SRI/DNA! Alta data sa nu se mai intample!Nu,mai bine, desfiinteaza PSD si acest inutil ICCJ?Consuma o groaza de bani din taxe si impozitele populatiei si sunt niste figuranti!

  2. Desecretizam, desecretizam, dar pana aici! Cum adica sa desecretizam tocmai protocolul pe care l-am incheiat noi, ditamai ICCJ cu SRI? Nu iti este rusine? Unde te crezi? Ai grija ca soarta clientului tau este toto in mainile noastre. Ciocu’ mic!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.