Înţelegerile secrete în vederea jefuirii României

Opinie pe marginea interpelării senatorului Valer Marian Constituţionalitatea şi legalitatea asistenţei oferite de SUA Direcţiei Naţionale Anticorupţie

Interesant materialul, dar problema nu cred că este cine anchetează pe cine şi cine se implică în acţiuni care aparent au ca obiectiv respectarea legii, aşa cum este ea înţeleasă în lumea civilizată din care scriptic şi declamativ facem şi noi parte.

Adevărata problemă este cu ce rezultate!

Noi în Elveţia votăm din când în când, votăm să rămânem urmăriţi pe viaţă de poliţie şi serviciile secrete (Libertate supravegheată), astfel încât să avem cât de cât o garanţie de securitate personală, familială, profesională şi socială în general. Deocamdată funcţionează.

În România, începând de la OLAF (Uniunea Europeană) şi continuând cu Microsoft-Siemens-EADS şi mult prea mulţi alţii, în complicitate cu toate serviciile secrete fie ele naţionale şi/sau internaţionale şi ale SUA, toată lumea jefuieşte ţara asta fără nici o limită ziua în amiaza mare şi „la vedere”, câteodată chiar cu emfază.

Chiar să nu fi ştiut toate aceste faimoase servicii de actele de fraudă, piraterie şi corupţie comise de Microsoft, când presa a scris, au fost publicate cărţi şi Ambasada SUA a fost informată în detaliu şi a primit probatorii exhaustive începând din martie 2012, cel puţin de la noi.

Nici după ce a mai venit şi Siemens să probeze ticăloşeniile făcute de Microsoft tot nu se întâmpla nimic, pe frontul „luptei împotriva corupţiei”.

Toţi vorbesc de România şi de corupţia politică locală, dar nimeni nu vorbeşte despre faptul că fără participarea Microsoft în primul (şi alţii), banii pur şi simplu nu existau pentru corupţie politică şi personală.

Dacă OLAF şi UE ar respecta legea, politicienii noştri nu ar fi putut fura în deplină impunitate împreună cu politicienii UE sute de milioane de euro.

Eu cred sincer că în primul rând vina revine marilor corporaţii care împreună cu politicieni la cel mai înalt nivel mondial au stabilit prin aranjamente ilegale şi corupte înţelegeri secrete în vederea jefuirii unor ţări ca România, Bulgaria şi care or mai fi.

Câteodată mă întreb dacă unii ca Năstase şi alţii puteau face altceva având în vedere lăcomia celor care trebuiau să ne îndrume spre un capitalism luminat, dar au venit să ne dea un exemplu de capitalism sălbatic, de parcă nu trăisem sălbăticia comunismului, care sincer vorbind parca era cumva mai umană.

Întrebarea nu este cine face ce, întrebarea este dacă tot fac ce fac în numele legii şi al justiţiei cum de s-a ajuns aici, în condiţiile în care SUA au legi clare şi stricte referitor la tipul de crime comise de Microsoft începând din anul 2000 în România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dragos Riscanu 5 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.