Interlopi din tată-n fiu!

Procurorii DIICOT şi poliţişti din cadrul DCCO fac, vineri, 9 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Dâmboviţa, Giurgiu şi Argeş, pentru destructurarea unei grupări violente condusă de un tată şi cei şase fii ai săi, acuzaţi de camătă, şantaj, trafic de persoane şi minori, proxenetism.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cursul anului 2019, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Argeş s-a constituit o grupare pe baza unor relaţii de familie (tatăl în calitate de lider şi cei şase fii,) la care au aderat ulterior şi alte persoane, care a acţionat în mod coordonat până în cursul lunii septembrie 2023 în scopul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj şi trafic de persoane.

Membrii acestei grupări au acordat ilegal împrumuturi către zeci de persoane, de la care au perceput lunar dobânzi semnificative, cuprinse între 10% şi 50 %, iar pentru recuperarea datoriilor şi încasarea dobânzilor impuse au recurs la ameninţări, intimidări şi chiar la acte de violenţă fizică.

În scopul creării unei aparente surse legale de venituri, interlopii administrau o sală de jocuri de noroc şi un magazin mixt, recrutând victimele din rândul celor care au viciul practicării jocurilor de noroc. Acestora le-au dat diferite sume de bani cu dobânzi excesiv de mari, pe care nu au mai avut posibilitatea să le achite la termenele convenite, situaţie în care li s-a impus prestarea unor activităţi ilicite pentru răscumpărarea datoriilor.

De asemenea, persoanelor care îşi procurau de la magazinul mixt produse alimentare „pe caiet” li se cereau sume mult mai mari decât costurile reale, astfel încât acumulau datorii pentru achitarea cărora erau constrânşi să se împrumute cu diferite sume de bani cu titlu de camătă.

Totodată, membrii grupării au recrutat din rândul comunităţii persoane aflate într-o stare de vulnerabilitate (situaţie materială precară, incapacitatea de plată a datoriilor acumulate, lipsa educaţiei, precum şi existenţa unor vicii şi afecţiuni psihice), pe care le-au transportat în Austria şi Germania, le-au adăpostit în apartamente închiriate şi, folosind diferite metode de constrângere (îndatorare excesivă şi sistematică, agresiuni fizice, intimidări, ameninţări şi supunerea la abuzuri sexuale), le-au exploatat prin ţinerea în stare de aservire, obligându-le la practicarea prostituţiei, cerşetoriei, vânzarea de ziare (ca modalitate de a disimula apelarea la mila persoanelor aflate în trecere), colectarea fierului vechi, dar şi la comiterea unor infracţiuni de furt şi înşelăciune în dauna unor persoane juridice germane (în special operatori de telefonie mobilă sau dealeri auto).

Până în prezent, au fost identificate 27 de persoane traficate în scopul obligării la practicarea cerşetoriei, 4 dintre acestea minore în intervalul de timp în care au fost exploatate, precum şi o minoră în vârstă de 12 ani la data recrutării, care a fost obligată la practicarea prostituţiei de către unul dintre membri grupului. Acesta a profitat de fată şi a transportat-o în locuri prestabilite, unde prin constrângere fizică şi psihică a exploatat-o sexual, obligând-o la practicarea prostituţiei în folosul său.

Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală.

În cauză se cooperează cu autorităţile de aplicare a legii din Austria şi Germania, prin intermediul Birourilor de Legătură al Ataşatului de Afaceri Interne austriac, respectiv Biroul ofiţerilor de legătură ai BKA la Bucureşti.

De asemenea, în vederea completării şi obţinerii de material probatoriu necesar în cauză DIICOT – Structura Centrală a transmis două ordine europene de anchetă către autorităţile germane competente.

Foto Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Ioana Radu 8485 Articole
Author

8 Comentarii

 1. publicitatea TV cu dobanda promotionala de 771% sa speram pe an? Eu cred camatarie protejata de Stat. Atunci de ce altii care dau cu dobanda mare, poate asemanatoare, poate mai mica pt 771:12 luni=64,2%/luna. Oare exista vreun camatar care sa ceara o astfel de dobanda?

 2. „un tată şi cei şase fii ”
  -adeneul de bandit!

  marxist-darwinishtii au lozinca ca cica
  „infractoru e produsul societatii”!
  (s-a adaptat la mediu inconjurator,
  teoria e cunoscuta)

 3. Ceva s-a intamplat cu acesti puturosi (doar puturosi???) din DIICOT care de vreo luna alearga de bezmetici in toata tara. Tocmai care isi ridicau c__l de pe scaune doar cand existau alte interese. A dat Alina militaria jos din pod.

 4. Astia sunt plevusca, gainarii.
  Adevaratii mafioti imprumuta statele lumii, pe care apoi le santajeaza si le ameninta ca sa participe la plandemii, rapind drepturile cetatenilor.
  De la un miliard de dolari in sus nu mai esti hot, talhar si camatar, ci investitor strategic.
  De la 10 miliarde poti sa spui deja „statul sunt eu”…

 5. Atentie ca vine ” sociologul ” Duminica si cere programe de integrare pentru camatari, ca sunt defavorizati.

 6. @Haoleu!
  -credeam ca singurele socioloage sint vrajitoarele lu oana zavoaranu,
  in etnia aia…..

 7. MĂCAR -DAȚI-LE NUMELE ȘI CHIPURILE LA INFRACTORI -SĂ-I VEDEM ȘI SĂ NE FERIM …CĂ SIGUR IAU „BULĂU CU SUSPENDARE”!

 8. Interlop-tismul se preda in cei 7 ani de-acasa. Nu dati banii pe prostii, luati cutite la copii !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.