Intoxicație misterioasă la Timișoara

Peste 40 de elevi și cadre didactice de la Liceul ”C.D. Loga” din Timișoara au ajuns la spital cu simtome de intoxicație (dureri abdominale şi scaune diareice). 

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Aura Danielescu, a declarat, miercuri, că până în acest moment sunt confirmate 45 de prezentări la serviciile în Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU) din Timişoara şi 15 internaţi, în cazul intoxicării de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara.

Potrivit sursei citate, joi şi vineri, activitatea şcolară din acest liceu se va desfăşura în sistem online, cu acordul Ministerului Educaţiei.

„Întrucât, până la acest moment nu avem rezultate confirmate de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi încă se lucrează la identificarea cauzei care a generat îmbolnăvirea copiilor şi a colegilor de la colegiu, la propunerea conducerii unităţii de învăţământ, cu acordul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş şi cu acordul ministrului Educaţiei s-a luat decizia ca activitatea didactică de joi şi vineri să se desfăşoare în sistem online. În aceste zile, personalul nedidactic va asigura igienizarea completă a spaţiilor astfel încât, începând de luni, activitatea să revină la normal”, a transmis Aura Danielescu, într-o informare de presă.

IŞJ Timiş informase anterior că pe lângă elevi ai liceului, au fost internate şi trei cadre didactice, la Spitalul Judeţean Timişoara.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, Cornelia Bubatu, a arătat miercuri, într-o informare de presă, că instituţia a deplasat în teren, la liceul „C.D. Loga”, mai multe echipe, pe diverse specialităţi (serviciul control în sănătate publică, laboratorul de toxicologie şi laboratorul de radiaţii).

„Au fost prelevate cinci probe de apă, atât de la reţea cât şi de la dozatoarele de apă aflate în incinta unităţii, care au fost ulterior sigilate şi scoase de la consum. Suplimentar au mai fost prelevate 12 probe de sanitaţie, din care 10 probe de suprafaţă şi două probe aeromicrofloră. Laboratorul de toxicologie a prelevat probe, în vederea determinării unor parametrii toxicologici (de exemplu amoniac sau clor)”, a precizat reprezentantul DSP Timiş.

În cursul serii de marţi, ISU Timiş a fost informat de către dispeceratul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Timiş cu privire la faptul că există o simptomatologie comună la 15 elevi, care au fost internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara, iar trei, la Spitalul Municipal şi trei adulţi, la Spitalul Judeţean. Cu toţii prezentau dureri abdominale şi scaune diareice, cu suspiciuni de intoxicaţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. … angajatilor de la stat, daca au asa ceva.Pai la ora asta trebuiau sa fie in control la firma care livreaza apa pentru dozatoarele din scoala si la cei de la Regia de Apa.E simplu!Din pacate gradul de prostie si indolenta in Romania este la cote alarmante.Ne ducem cu pasi repezi la dreaku!

  2. OARE SĂ NU FIE CEVA EXTRAȘCOLAR-DAR- ENERGIZANTE,FUMIGAȚII,ÎNJECȚII –CAM SECRETĂ SIMPTOMATOLOGIA -DIAREA E PROVOCATĂ DE BACTERII! CARE O FI ALEA? NU TREBUIE SCHIMBAT DIRECTORUL VOSTRU CU DIRECTORUL NOSTRU???

  3. gheo Virusii sunt produsele unei imaginatii mistico-stiintifice care actioneaza, fara precautie in avansul stiintific, in cautarea sfantului Graal, sanatatea perfecta, viata fara de moarte si tot shitul asta transhumanist cu aprobare de la conasul Schawb si Resetarea. Medicina s-a transformat intr-un camp de lupta insidios, cu steaguri false finantate sa dezvolte o lume imaginara care nu poate sa fie cuantificata, purificata, fotografiata si aratata lumii. Daca asta este medicina preventiva, ma risc cu orice boala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.