Invazie de „câini“ la Miercurea Ciuc  

Luni, 27 mai, de la ora 20:00, Dinamo va juca returul barajului de supraviețuire în SuperLigă cu echipa locală Csikszereda. Echipa din Ștefan cel Mare va începe ultimele 90 de minute ale barajului de la avantajul de 2-0.

Evident, cu două goluri avans, Dinamo pornește din postura de superfavorită și acest lucru a creat o emulație absolut incredibilă în rândul fanilor câinilor. La Miercurea Ciuc, se poate spune fără a exagera că va avea loc o adevărată invazie a câinilor. Va fi mult de muncă pentru oamenii legii din capitala județului Harghita, Miercurea Ciuc fiind un oraș liniștit, cu puține evenimente.

La îndemnurile PCH, se așteaptă ca un număr minim de 10.000 de suporteri dinamoviști să facă deplasarea la retur, urmând practic a invada orașul. Un asemenea număr ridicat de suporteri va fi greu de ținut sub control de oamenii legii din Miercurea Ciuc, motiv pentru care în ziua partidei vor fi serioase suplimentări în rândul oamenilor legii și ale forțelor de ordine inclusiv din alte localități din județul Harghita.

Interesant este că o mare parte din efectivul câinilor nu va intra pe stadion, care are doar câteva mii de locuri, ci vor urmări partida dincolo de porțile stadionului, urmând de a susține de acolo echipa lui Zeljko Kopic. Acest lucru va îngreuna și mai mult misiunea forțelor de ordine, cu suporterii dinamoviști aflați în oraș, și nu pe stadion.

„S-a aprobat prezența suporterilor dinamoviști în mod organizat lângă stadionul din Miercurea Ciuc! Trebuie doar să ignori ultimele 3 sezoane ca să spui că asta nu e realizabil.

Pentru acest lucru, vă aducem aminte doar următoarele: 3000 la Sibiu, Dinamo juca prima etapă în play-out, iar un bilet a costat 50 de lei. Peste 2000 de câini la Cluj, într-o zi de vineri, când doar puțini fermecați de 2 victorii legate ne-au făcut să credem că putem bate CFR-ul. Cu toate acestea, știam că e greu să obținem un rezultat bun. Asta nu ne-a oprit să consumăm biletele dedicate sectorului oaspete și să fim nevoiți să ne extindem până în tribuna a doua a stadionului din Gruia.

Nu mai are rost să vorbim de Liga 2, de 5000 de câini pe Ghencea într-o zi de marți, sau de deplasări precum Dej, Iași și alte deplasări unde doar capacitatea mică a stadioanelor ne-au împiedicat să spargem bariera miilor de oameni. Iar dacă e să căutăm în trecutul apropiat, privim la acum câteva zile, într-o zi de luni când ne-am adunat peste 30.000 de oameni veniți din toate colțurile țării și de peste granițe.

Așadar, 10.000 de câini la Miercurea Ciuc, mult mai aproape de centrul țării, nu este deloc ceva nerealizabil, mai ales acum când e nevoie de noi. Vom fi prea mulți, prea puternici pentru ca stadionul să ne poată primi, așa că vom privi meciul din afara lui FĂRĂ BILETE! Tăvălugul a pornit și nimic nu-l mai poate opri!

– Comunicat Peluza Cătălin-Hîldan (PCH)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

11 Comentarii

  1. Am văzut titlul și am crezut că au invadat câinii din ukraina cum s-a întâmplat cu animalele sălbatice, transferați in Romania din cauza războiului.

  2. Pai ce fac câinii roșii bucureșteni gălbejiți,împotriva lupilor din Ținutul Secoiesc,să nu mai vorbim că acolo te mănâncă urșii😁

  3. O sa fie groasa daca nespalatii aia de maidanezi vor face scandal.🐕🦮🐕‍🦺🐩

  4. Caini sau nu (sigla e oribila, bravo Borcea!), ar fi culmea sa promoveze in A o echipa ungureasca, adica finantata total si exclusiv de guvernul de la Budapesta si care nu admite ca in RO sa i se spuna altfel decat in limba boanghena. Weird.

  5. Ar trebui sa poarte botnita …in felul acesta se vor putea manifecta pasnic , fara maraituri sau muscaturi.

  6. I-or fi adus pelerinii maghiari veniți cică din toată lumea la pelerinajul de la Miercurea Ciuc, ca jertfă. Dacă la trâmbițații de media în zile premergătoare de 300 de mii că vor veni au scăpat 10%, cine scapă de urși are de a face cu câinii.

  7. Da bre..E invazie..Cam de un secol..Și câinii latră românește..

  8. @Aiurescu : Echipa ungureasca cu jucatori romanesti ? Deja vu: Sepsi Sf. Gheorghe !

  9. Daca Miercurea ajunge in prima liga, trebuie sa se intareasca ,trebuie sa-si aduca jucatori din Romania.

  10. Ca un fapt imbucurator, trebuie sa observam ca majoritatea echipelor din Romania au cel putin un jucator roman !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.