În țară ”ciumă”, în afară ”mumă”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este ”mai optimist” în prezent decât era acum câteva săptămâni în legătură cu pregătirea României pentru a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Iohannis a afirmat că nu doreşte să facă aprecieri despre activitatea fostului ministru Victor Negrescu, dar ”e mult mai bine”. ”Una este lupta politică internă, cu totul alta este preşedinţia pe care dorim să o avem ca una de succes a Consiliului Uniunii Europene”, a spus preşedintele

Preşedintele Klsus Iohannis s-a declarat ”optimist”, duminică, în legătură cu preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România. ”Lucrurile se mişcă şi avem şansa”, a spus Iohannis. Întrebat ce înseamnă că ”lucrurile se mişcă”, şeful statului a precizat că lcururile se mişcă în domeniul pregătrii practice.

”Rămăseseră câteva chestiuni de logistică, de dotări, chestiuni care trebuie să funcţioneze din prima zi şi mi s-a garantat că aceste lucruri, care au rămas cumva nelămurite, majoritatea au fost deblocate de noul ministru şi lucruri merg într-o direcţie bună”, a spus Klaus Iohannis.

Când i s-a atras atenţia că fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu a făcut referire la acţiuni anti-europene, nu la pregătiri logistice, Iohannis a spus: ”Nu fac aprecieri asupra muncii lui Negrescu, dar e mult mai bine”.

”Lumea înţelege că dorim să avem o preşedinţie de sucees, ne ajută, ne sprijină, au preocupări după ce lucrurile au mers cum au mers, aparatul de aici a simţit că încă mai e de lucru până când funcţionează, dar sunt mult mai optimist acum. (…) Am divergenţe în foarte multe domenii cu Guvernul nostru, dar nu în domeniul Afacerilor Europene şi nu în pregătirea preşedinţiei româneşti pentru Consiliul Uniunii Europene. Trebuie să înţelegem cu toţii că, una este lupta politică internă, cu totul alta este preşedinţia pe care dorim să o avem ca una de succes a Consiliului Uniunii Europene şi lucrurile s-au înţeles bine”, a mai spus Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

22 de Comentarii

 1. potaia şöröşă , iohanisă (zis presedinte de popor !) umblă teleleu şi brambura prin lume – de colo-până-colo . ca dihorul . Şi asta nu în scop de-a ajuta această țară . Scopul lui e altul , mai măreț : de a se îndănțui în tontoroi şi-n sârbe-n fața la străinii care l-au încinuit în dregătoria cea înaltă – de şef vânzar , spurcat .
  Îl are drept model pe T. Băsescu . Model mongol , trădar şi scelerat .
  Dar nu îi este suficient un astfel de „profesor” , de îndrumător . De-aceea îl imită-n zeluri şi cu râvnă multă pe cizmarul Ceauşescu . Vrea ca el , vrea să fie „personalitate mondială şi internațională” , vrea glorii de popoare – dublate de admirația întregului Pământ .
  Vrea să se plimbe-n Londre , în căruțe aurite . Cu suverana cea elisabetă pe post de vizitiu .
  Adică vrea măriri împărăteşti (de faraon !) . Pentru el şi pentru „inteligenta” lui nevastă carmenă , apucătoare şi rapace (femelă nesătulă , avidă de îmbogățeli . şi pusă pe luxuri , pe huzur impertinent) . Iar noi (poporul !) trebuie să robotim muncind pe brânci . În scop de a-i întreține bine şi în lene de burjui .
  C-aşa este european , modern . Că asta-nseamnă „integrare”-n fața la baroşi escroci , colonialişti . La van rompuy venali , apucători – încârdăşiți cu donalzi tusci fascişti şi revanşarzi . La junkărşi puşi pe jupuit popoare , continente şi națiuni . La merkăle babornițe . La ghiutănştaini şi-amerikani . La bildărbergi şi şöröşi . La klemi ambasadori şi criminali . La Donalzi Trumpi zmintiți şi schizofreni (ațâțători la genocid) . La tot ce e lepădătură iudă , încorcită cu potăi.

  • In tara „ciuma… bubonica”, afara „muma…vitrega”!!! Creatia gretzoasa a infamului securist Basila…

 2. BĂSESCU e mongol trădar . IOHANNIS e neamț . şi tot trădar .

  BĂSESCU e cu ghiutănştaini şi bildărbergi . IOHANNIS e cu şoroşi şi potăi .

  CEI DOI SUNT FRAȚI DE CRUCI . cruci strâmbe , înnecate-n putregăi .

 3. Sunt întru totul de acord: Iohannis este în țară „ciumă” și afară mumă. Toată Europa îl apreciază pentru că Iohannis este un occidental. Vă deranjează, mai ales pe Cornel, nu-i asa?

 4. Lauda guvernul? Unde?
  Ca si in alte stiri de la Cotidianul, nu exista decat o vaga legatura cu realitatea.

 5. Johannis este un paranoic. Trebuie tratat ca atare. Este foarte bine ce face, să vadă și românii ce înseamnă să nu ai coloană vertebrală și sa tot aștepți la „alții ” să facă ce trebuie în țara ta. Gen Juncker, Timmermans, Johannis, că noi nu ducem lipsă de TRĂDĂTORI gen Macovei, Stolojan, Malin Bot, Angi Serban. …etc. S-a potrivit bine și Centenarul, să vadă poporul român unde am fost și unde am ajuns. …Cine poate vedea. …că ORBII tot slogane vomita!

  • orice ar zice sau ar face johannis nu va place. daca sunteti postaci platiti, va inteleg, castigati un banut. dar daca-i din convingere, un control psihiatric nu v-ar strica.

 6. Nu se poate hotara. in functie de imprejurari….vai de capul lui, om fara coloana vertebrala, cum bate vantul…

 7. Rufele murdare se spala in familie!!! „Trebuie,o dată pentru totdeauna, să înţelegeţi că a-ţi spăla rufele murdare în public înseamnă lipsă de educaţie şi de politeţe. Că faptul dovedeşte lipsa autocontrolului, lipsa de respect faţă de ceilalţi, egoismul, lipsa de disciplină, un obicei prost”( Constantin Stanislavski în „Munca actorului cu sine însuşi”, vol. II)

 8. Pai, cum sa nu se declare ” mai optimist „?! Daca pierde presedintia UE, ramane doar cu naveta saptamanala la Sibiu si nu se mai plimba la Bruxelles si Strasbourg, eventual cu mici excursii, la fel cu cea de la Pompei. Unde-si mai plimba el lazurca?

 9. Președintele nostru își mai schimbă discursul dar naravul ba.

 10. Se pare ca cine a scris acest articol nu a inteles foarte bine tot ce a spus Johannis .Este cam greu pt. niste persoane departe de a fi jurnalisti sa inteleaga corect anumite afirmatii ale politicienilor .Aici se produce si dezinformarea cititorilor pt. ca acesti asa zisi jurnalisti ,scriu tot felul de prostii exact asa cum percepe creierul lor minuscul.Poate nu ar fi deloc rau sa se voteze o lege in care toti jurnalitii care dezinformeaza populatia cu voia lor ,sau fara voia lor ,sa dispara definitiv din acest domeniu.
  Nu este pt. prima oara cind presa dezinformeaza cititorul.

 11. In mod sigur dl.Iohannis a fost calmat de Consiliul in fata caruia nu se putea prezenta cu „lupta politică internă” absolut defectuoasa pe care o duce , si constient ca este in culpa, o „departajeaza” de „preşedinţia pe care dorim să o avem ca una de succes a Consiliului Uniunii Europene”, forma de exprimare de natura sa „dreaga busuiocul”! Practic nu avea cum sa blocheze activitatea Consiliului Uniunii Europene compus din ministrii guvernelor membre prin opunerea la Presedintia rotativa a Ro, s-ar fi acoperit de rusine institutionala ca reprezentant al tarii .In ac.mod ,a devenit in fine mai „optimist”desi nu a conlucrat o secunda la pregatirea sau cel putin sprijinirea ac.pregatiri,asa cum ar fi fost normal intr-o tara cu un presedinte ce nu face opozitie politica non-stop,asa cum face dl.Iohannis .

 12. Dacă mai scuipă împotriva României este pasibil de acuzarea de înaltă trădare. Se va găsi un procuror în tara asta de K… cu coloană vertebrală care să se sesizeze din oficiu.

 13. Desigur: – Acum cateva saptamani critica, zi de zi Guvernul, Parlamentul, vedea peste tot „penali”. S-a dovedit, se pare zicerea: „Critica e cu folos, cand vine de sus in jos”. E bine, e foarte bine ca domnul Presedinte a devenit „mai optimist”, sa ne mai descretim si noi fruntile.

 14. Desigur: – Acum cateva saptamani critica, zi de zi Guvernul, Parlamentul, vedea peste tot „penali”. S-a dovedit, se pare zicerea: „Critica e cu folos, cand vine de sus in jos”. E bine, e foarte bine ca domnul Presedinte a devenit „mai optimist”, sa ne mai descretim si noi fruntile. Prea eram intristati de pesimismul Domniei sale.

 15. completare. A fost calmat de Consiliul European care traseaza orientari, deci ,glumind, „s-a reorientat”si a fost „reorientat”…

 16. A realizat prostovanul cam cata ura a strans si incepe sa i se faca frica.
  Personal nu dau un scuipat pe ce recita mai nou tradatorul asta. Ia cautati retrospectiv, de cand era primar doar si pana azi, la cate zile nationale sau sarbatori ale Romaniei a participat alogenul asta si va lamuriti pe cine serveste.

 17. Daca cumva , a laudat actualul guv., precis nu a facut-o de capul lui , mai ales ca nu a facut-o in tara . I-or fi spus ‘aia’ sa nu mai bata campii , ca-i injura lumea si pe ei , ca papusari . El , saracul , a demonstrat cu varf si indesat , ca are o singura idee si aia fixa : ‘ guvernul meu ‘ . Cum s-a vazut , extrem de proasta !

 18. Ce va mirati atata???? Johannis nu e ambasador – si Franta nu e colonie ca Romania! Daca Jiohannis ar fi indraznit sa critice interventia violenta a politiei franceze, nu ar fi trebuit sa-si mai arunce singur paltonul pe capota masinii – i-ar fi trantit-o unul din haidam,acii lui Macron 🙂 Ce sa-i facem? Nu-i iarna ca vara si Riomania nu-i ca Franta. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca Johannis nu e ca Macron :-))

 19. STERPUL și Georgeta in roz (baba in sandale roz ) mâneci scurte ..fuste scurte …maini taiete ..picioare taiete ..apa plata ..vând case .. arunc cu paltonul vacanteeee baaaaa

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.