Iohannis vizitează Parcul Naţional ”Piatra Craiului”. Cu cine se întâlnește?

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, miercuri, Parcul Naţional „Piatra Craiului”, cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale, care va fi marcată pe 24 mai.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, sprijinirea politicilor publice care asigură protecţia mediului, conservarea biodiversităţii şi promovarea activităţilor educative în natură au reprezentat permanent priorităţi ale preşedintelui.

”Prin participarea la evenimentul de miercuri, preşedintele Klaus Iohannis evidenţiază importanţa conservării patrimoniului natural şi rolul parcurilor naţionale pentru activităţile educative şi de conştientizare, precum şi pentru recreere, cu condiţia adoptării unui comportament responsabil cu natura”, arată sursa citată.

În cadrul vizitei, preşedintele României va avea discuţii cu autorităţile centrale relevante privind protecţia mediului, conservarea biodiversităţii şi promovarea educaţiei pentru mediu.

De asemenea, Klaus Iohannis se va întâlni şi cu directorii de parcuri naţionale şi naturale din diverse regiuni ale ţării, reuniţi la Parcul Naţional „Piatra Craiului”.

Pe agenda discuţiilor vor fi teme care necesită o abordare şi un efort coordonat la nivel naţional, precum creşterea accesului publicului larg la parcurile naţionale şi naturale, desfăşurarea programelor educative în parcuri, precum implementarea Programului Naţional ”Rangerii Juniori”, precizează sursa citată.

Alte puncte de interes includ stabilirea unui cadru naţional pentru protejarea biodiversităţii, pentru conservarea integrităţii ecosistemelor şi peisajelor, precum şi pentru administrarea optimă a parcurilor naţionale şi naturale. A

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

17 Comentarii

 1. Eu as Vizita Sfinxul si Babele dar nu se poate ! Nu merg in Excursie pe nicăieri !

 2. Dacă s-ar întâlni cu ursul și l-ar confunda cu mierea ar ieși un eveniment cu adevărat grandios

 3. Probabil ca este Piatra Craiului la Busteni la Muntii de la Telecabina

 4. Frumos în declarații.
  Sa speram ca întâiul turist al tarii nu va avea și o întâlnire fortuita cu vreun reprezentant mai masiv și mai blanos (și omnivor) al biodiversitatii. Poate ar fi bine sa îl ia și pe Țiriac la plimbări

 5. Cred ca mai planifica inca o vinzare strainilor ,al zonelor care inca nu au fost defrisate de prietenii lui austricii.

 6. La altceva nici nu se mai pricepe. Numai la vizite si concedii.
  Pardon: si la ciordit case……[Rumburak]

 7. Hei prezidente,ce i-ai promis ăluia care i-a expirat buletinul de președinte pe data de 20 mai…?…uita așa nu mai scăpăm de acești criminali politici, își muncesc mandatele cât vor mușchii lor!…nu m-ar mira ca și prezervativul de la cotroceni să-și lungesca mandatul cu vreo 10 cm…

 8. De când îl doare pe ăsta despre ceva din România? Niciodată n-am arătat așa ceva. Lemn-Tănase!

 9. Bravo lui ca poate . Sfideaza si isi bate joc de ” Rumani ” pana in ultima zi din viata lui .

 10. ‘ Moda, bat-o vina ‘, sărbătorirea evenimentelor în avans! ‘Minune’, evenimentul este prezent pe pagina Președinției!

 11. A terminat educatia ….acum o sa distruga parcurile nationale. Mai bine sa stea inchis la Cotroceni !

 12. Am fost mai demult acolo ; exista o foarte frumoasa planta numita ,,Garofita Pietrei Craiului,, Dinathus Calizonus,,

 13. Mai e puțină zapada pe vârfuri, repede două coborâri pe ski pe sezonul ăsta….ducă-se în hăuri!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.