Ipoteză sumbră: Cei mai mulți sunt morți

Oficiali americani au exprimat temeri, în declaraţii pentru publicaţia Wall Street Journal (WSJ), că cei mai mulţi dintre ostaticii israelieni deţinuţi de Hamas ar putea fi morţi, în contextul negocierilor în desfăşurare care au drept scop să se ajungă la un acord de eliberare a ostaticilor şi la o încetare a focului, relatează joi postul de televiziune israelian i24News.

Anterior, surse Hamas au indicat că gruparea nu este în măsură să satisfacă cererea israeliană de eliberare a 40 de ostatici vii care să includă copii, femei, civili sau soldaţi, persoane în vârstă sau bolnave, pentru că „nu i-ar avea”.

Se estimează că 129 de ostatici răpiţi de Hamas la 7 octombrie se află în continuare în Fâşia Gaza. Armata israeliană a confirmat moartea a 34 dintre ostatici, pe baza informaţiilor şi a descoperirilor făcute de trupele care operează în enclava palestiniană.

Cu toate acestea, Wall Street Journal relatează că responsabili americani şi israelieni au declarat, în privat, că numărul ostaticilor morţi ar putea fi mai mare.

Unele estimări americane sugerează că cei mai mulţi ostatici sunt deja morţi, potrivit unor responsabili din serviciile de informaţii ale SUA.

Cu toate acestea, ei subliniază că datele americane despre ostatici sunt limitate şi depind în parte de serviciile de informaţii israeliene.

Potrivit WSJ, care citează oficiali americani, unii ostatici au fost probabil ucişi în timpul loviturilor israeliene asupra Fâşiei Gaza, în timp ce alţii ar fi decedat din cauza problemelor de sănătate, inclusiv din cauza rănilor suferite în timpul capturării lor iniţiale.

Comandourile Hamas au luat 253 de ostatici în timpul atacului din 7 octombrie, în timpul căruia au ucis, de asemenea, aproximativ 1.200 de persoane. O sută cinci ostatici au fost eliberaţi din captivitatea Hamas în timpul unui armistiţiu de o săptămână, la sfârşitul lunii noiembrie. Patru ostatici fuseseră eliberaţi înainte de aceasta. Trei ostatici au fost salvaţi în viaţă de către trupele israeliene, iar cadavrele a 12 ostatici au fost găsite, dintre care trei ucişi din greşeală de către armată. O altă persoană este dată dispărută din 7 octombrie, iar soarta sa rămâne necunoscută, conform postului de televiziune citat.

Gruparea Hamas deţine, de asemenea, trupurile soldaţilor israelieni Oron Shaul şi Hadar Goldin din 2014, precum şi doi civili israelieni, Avera Mengistu şi Hisham al-Sayed, despre care se crede că sunt în viaţă după ce au intrat voluntar în Fâşia Gaza în 2014, respectiv 2015.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

 1. Daca ostaticii palestinienilor sunt morti, atunci Gaza va fi un desert. Crima se plateste cu viata.

 2. Totusi, sa soliciti portavioane in zona pentru a elibera niste ostatici spune multe pentru a ghici scopul adevarat a tot ceea ce se intampla acolo de peste jumatate de an. Doar baietii care casca gura la spusele antenistilor batranului Varan erau siguri ca totul se rezolva in trei zile.

 3. La cate bombe au dat in Gaza ma Mir sa nu fi ucis Sau ranit ostateci.E mare degradarea mentala in mintea sionistilor! astora o sa le pocnesca o vena la Cata ura au,si daca au ucis ostatecii ganditi.va ce greu le a fost sa permita Hamas sa intre pe 7 octombrie,pentru ei crima si tortura,masacrele macelareala sant chestii normale si au curaj sa spuna ca altii sant ANTISEMITI.DOAMNE VINO MAI REPEDE SI FA DREPTATE!

 4. Sunteți penibili dacă vreți să stârniți milă pentru israelieni cu știri forțat lacrimogene. Știu că viețile nu se compară, dar genocidul provocat de israelieni nu poate fi în aceeași balanță cu 100 și ceva de prizonieri israelieni. Totul are o măsură. Și o limită. Că nu îndrăzniți să fiți imparțiali, asta spune multe despre dictatura mascată de societatea de consum. Ce societate e asta în care orice bubă a evreilor e ridicată la nivel de tânguială universală, dar moartea a 35 de mii de civili arabi e tratată la index? Asta e umanitate? Astea sunt valorile occidentului? Rămâneți cu ele!
  Niște sclavi complexați!

 5. cei-mai-multi-sunt-morti,
  e unul Adolf Hittler in cimitiru evreeiesc de pe bulevardul 1 Mai!
  (cu 2 de T)

 6. Parca la inceput au fost date alte cifre despre ostaticii luati de Hamas si la fel despre cei care au fost omoriti in acel atac din 7 octombrie.

 7. Si eu am o ipoteza sumbra ca peste douazeci de mii de copii sunt morti in Gaza. O fi de la covid?

 8. cum deține hamas trupurile unor persoane decedate în 2014?

 9. @Subiectiv/Toate statele care au dat legi pentru pedepsirea cetatenilor lor care nu accepta minciunile sioniste sunt conduse de catre alogenii khazari stabiliti in statele respective. Si tot de aceea mass-media occidentala este pro-sionista deoarece cele mai mari trusturi de presa occidentale sunt conduse tot de khazari. Presa romaneasca in proportie de 99,9 % este tot in propietatea lor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.