Jocurile Olimpice. Echipa de gimnastică a României revine

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 ca urmare a evoluțiilor bune de la Campionatele Mondiale din Anvers, Belgia, potrivit Orangesport.ro.

România ratase calificarea la ultimele două ediții (la Rio Janeiro 2016, respectiv la Tokyo 2020, competiție care s-a desfășurat în 2021). Anunțul a fost făcut de Dan Potra, antrenorul lotului de gimnastică de la CS Dinamo.

„Nu mai avem cum să pierdem calificarea, suntem calificaţi 100%, am vazut lista cu celelalte echipe, nu mai avem cum să ieşim din această listă cu cele 12 echipe care obţin calificarea la Paris”, a declarat Dan Potra pentru Orange Sport.

Echipa masculină a ratat însă calificarea la Paris 2024. Băieții s-au clasat pe locul 15 în prima zi de calificări de la Anvers, cu 235.261 de puncte (39.933 la sol, 37.132 la cal cu mânere, 37.933 la inele, 41.799 la sărituri, 40.266 la paralele, 38.198 la bară).

Totuși, Andrei Munteanu și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice, pe baza criteriului FIG care oferă locuri pentru cei mai bine clasați opt sportivi la individual care nu s-au calificat cu echipa.

Va fi a doua prezență la Jocurile Olimpice pentru Andrei Muntean, după cea de la Rio 2016. În clasamentul individual de la Anvers a ocupat locul 30, cu 80.655 de puncte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

1 Comentariu

  1. Vav! s-a calificat echipa rominiei la gimnastica! Dupa ce dadeam lectii la amerloci! O tempora o mores.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.