Joia de linişte clasică şi artistică

Arad

CLASIC. Opera „La Traviata” de G. Verdi este pe scena Cercului Militar de la ora 19.00. Dirijor este Giuseppe Carannante iar din distribuţie fac parte Narcisa Brumar, Mihai Irimia, Şerban Vasile, Mihaela Işpan, Florica Burduleanu, Marius Zaharia, Bogdan Ilisie, Mircea Dan Petcu, David Buzgău, Ioan Moţiu şi Andrei Ormanji. Biletele costă 10 lei.

Bacău

CLASIC. Ilarion Ionescu Galaţi dirijează orchestra Filarmonicii Mihail Jora de la ora 18.30 în sala Ateneu. Violonistul Florin Ionescu Galaţi este solistul programului alcătuit din lucrări de C.M.v.Weber (Uvertura Euryanthe op 81), C.Saint-Saens (Introducere şi rondo capricioso), Pablo-Sarasate (Melodii lăutăreşti) şi Mussorgski-Ravel (Tablouri dintr-o expoziţie).

Baia Mare

TEATRU. Actorul Claudiu Pintican şi a balerina Noemi Popa prezintă de la ora 19.00, la Teatrul Ararat, un spectacolul recital pe versurile lui Mihai Eminescu, „Pe mine, mie… redă-mă!”. Spectacolul va avea loc la sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Baia Mare. Preţul unui bilet este 15 lei.

Braşov

FILM. De la ora 18.00, Centrul-Cultural Reduta (str.Apollonia Hirscher nr.8) programează proiecţia documentarului „Ziua de Mâine”, o peliculă care a obţinut premiul Cesar pentru Cel mai bun documentar din acest an. Documentarul realizat de Cyril Dion şi Mélanie Laurent oferă o imagine a soluţiilor care pot schimba societatea şi mediul în viitorul apropiat fie că este vorba despre agricultură, energie, economie, educaţie ori guvernare. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

CLASIC. Jozsef Horvath dirijează de la ora 19.00 la Sala Patria un program alcătuit din Concertul pentru Bandoneon de A.Piazzolla şi Suita „Iberia” de I.Albeniz. Solist este argentinianul Omar Massa la bandoneon.

Bucureşti

MUZICĂ. Viţa de Vie este de la 21.30 la Hard Rock Cafe pentru o cântare „Acustic”.

MUZICĂ. Sala Radio are pe scenă de la ora 20.00 un spectacol din turneul european al The Victor Wooten Band. Biletele au preţuri cuprinse între 115 şi 175 de lei iar din trupă mai fac parte tobarul Dennis Chambers şi saxofonistul Bob Franceschini, pentru prima dată pe aceeaşi scenă.

MUZICĂ. Ruxandra Zamfir, Mihai Iordache, Sorin Romanescu şi Dan Alex Mitrofan sunt în Green Hours de la ora 20.00 pentru o sesiune live de înregistrare a unui album de jazz&blues. Biletul este 40 de lei.

TEATRU. De la ora 20.00, „Am iubit, am purtat, am pierdut” se joacă la sala ArCuB (str. Lipscani 84-90). Elvira Deatcu, Laura Creţ, Anca Androne, Iulia Lumânare şi Ioana Abur sunt protagonistele adaptării gândite de Emil Hoştină după piesa semnată de Nora & Delia Ephron. Biletele au preţuri cuprinse între 35 şi 25 lei.

CLASIC. De la 19:00 Sala mare a Ateneului Român găzduieşte Concertul Orchestrei simfonice şi al Corului Filarmonicii „George Enescu“ dirijat de David Crescenzi. Violonistul Gabriel Croitoru este solistul unui program din care fac parte lucrări de Gioachino Rossini (Uvertura operei „Cenuşăreasa”), Niccolo Paganini (Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră) şi Gioachino Rossini (Stabat Mater). Solişti sunt Lavinia Mamot, Antonela Bârnat, Cristian Bălăşescu, Iustinian Zetea iar la pupitrul corului este Iosif Ion Prunner.

Cluj Napoca

DANS. Festivalul Internaţional de Dans Contemporan se încheie cu reprezentaţia spectacolului Mur mur de la Mediterranée / Bolero al Teatrului de dans din Budapesta. Montarea semnată de coregraful Raza Hammadi este programată de la ora 20.00, la Opera Maghiară (Strada Emil Isac 26-28).

CLASIC. Young Famous Orchestra, dirijată de tânărul clujean Vlad Agachi, organizează al patrulea concert de muzică simfonică în Auditorium Maximum de la ora 19.00. Orhestra vine în faţa clujenilor un Concert Necomercial. Pe scenă, alături de Vlad Agachi, vor fi violonistul Sabin Penea şi moderatorul radio Classic One, Cristian Ivaneş, care împreună vor propune o nouă abordare asupra muzicii clasice necomerciale.

Galaţi

MUZICĂ. Sisu Tudor lansează albumul „Symphonia” în Club Infinity de la ora 20.00. Invitaţii săi sunt Stres, Dj Abs şi D-Trone iar intrarea e 20 de lei.

Iaşi

MUZICĂ. Trupa Byron ajunge la Casa de Cultură a Studenţilor (str.Vasile Conta nr.30). Concertul ţine de turneul aniversar 10 ani care îi plimbă pe muzicieni prin oraşele ţării. Muzica începe la 20.00 iar biletul costă 50 de lei.

Oradea

CLASIC. Dirijorul invitat Walter Hilgers (Germania) este la conducerea Orchestrei Filarmonicii de Stat la Sala de concerte „Enescu-Bartok”. În program sunt uvertura Karelia, op.10 şi Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor, op.47 de J.Sibelius ca şi Simfonia a IV-a „Romantica” în Mi bemol major de A.Bruckner. Solistă este violonista Nina Karmon din Germania.

Piatra Neamţ

TEATRU. De la ora 22.00 se joacă „Dar… ce-aţi crezut” după Nadejda Ptuşkina. Spectacolul lui Tudor Tăbăcaru îi are în distribuţie pe Maria Hibovski, Aida Avieriţei, Cristina Mihăilescu şi Andrei Merchea Zapotoţki.

Piteşti

CONFERINȚĂ. „Moartea în vechile civilizaţii” este tema întâlnirii de la Biblioteca „Dinicu Golescu” de la ora 18.00. Intrarea este liberă.

CLASIC. De la ora 19:00, la Centrul Multifuncţional este programat Concertul Orchestrei simfonice a Filarmonicii Piteşti sub bagheta lui Radu Ciorei. Ion Bogdan Ștefănescu (flaut) şi Mariana Bâldea (harpă) sunt solişti. Programul include Concertul pentru flaut, harpă şi orchestră în Do major de Wolfgang Amadeus Mozart şi Simfonia nr. 6 în Re major, op. 60 de Antonin Dvořák.

Ploieşti

CLASIC. Alexandru Tomescu este solistul concertului din sala „Ion Baciu” al Filarmonicii „Paul Constantinescu”. De la ora 19.00, Radu Postăvaru dirijează programul alcătuit din Concertul op.77 în Re major pentru vioară şi orchestră ca şi Serenada nr.1, op.11 de Johannes Brahms. Biletele costă 53 de lei.

Satu Mare

FILM. Muzeul De Artă Aurel Popp din Piaţa Libertăţii găzduieşte proiecţia documentarului „Fraţi de cântec” lansat de regizorul Balasz Levai în 2015. Aceasta este penultima proiecţie din seria programată de în cadrul KineDok la Satu Mare. Intrarea este liberă.

CLASIC. De la ora 18.30 în Sala Filarmonicii are loc un recital W.A. Mozart susţinut de Rudolf Fátyol (vioară) şi Mihály Duffek (pian). În program sunt Sonata KV. 296 în Do major, Sonata KV. 379 în Sol major şi Sonata KV. 380 în Mib major.

Sibiu

FESTIVAL. La ora 18.00 debutează Ars Hungarica în Turnul Sfatului cu vernisajul Borsos Miklos 110 ani. Prima zi de festival continuă la Centrul Cultural Maghiar cu spectacolul de teatru „Dezaxare” (19.00) pentru a se încheia în Music Pub cu un concert şi petrecere la care vedetă este Suburbia 11.

CLASIC. Filarmonica de Stat Sibiu prezintă de la ora 19.00 la sala Thalia un program din care fac parte lucrări de C.M. Von Weber (Uvertura „Oberon”), J.Brahms (Concertul nr.2 pentru pian şi orchestră) şi L.Janacek (Sinfonietta). Solistă este Mirabela Dina (pian) iar la pupitrul orchestrei va di Theo Wolters din Olanda.

TEATRU. Piesa adaptată de Mariana Mihu Plier după romanul lui Dan Lungu, „Sunt o babă comunistă”, se joacă de la ora 19.00 la Teatrul „Radu Stanca”. Biletele au preţuri cuprinse între 10 şi 15 lei.

Târgu Mureş

CLASIC. Sala mare din Palatul Culturii găzduieşte recitalul cvartetului de coarde „Tiberius” şi al muzicienilor James Campbell (clarinet, Canada) şi Metz István (violoncel, Olanda). În program sunt lucrări de C.M.von Weber (Cvintet cu clarinet în Si bemol major, op.34), W.A.Mozart (Cvintet cu clarinet în La major, KV 581) şi F.Schubert (Cvintet de coarde în Do major, D 956).

Am trecut cu vederea un eveniment cultural din oraşul dumneavoastră şi consideraţi că trebuie să afle de el cititorii cotidianul.ro? Nu vă abţineţi, postaţi la comentarii ceea ce credeţi că ne-a scăpat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Tupa 152 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.