Judecătoare exclusă a doua oară din magistratură

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis luni excluderea din magistratură a Danielei Panioglu, judecător din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, magistrat care a făcut parte din completul ce l-a condamnat la şase ani închisoare pentru corupţie pe Lucian Duţă, fost preşedinte al CNAS.

„Admite acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei Daniela Panioglu – judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti. În baza art. 273 alin.(1) lit.f) din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aplică doamnei Daniela Panioglu (…) sancţiunea disciplinară constând în ‘excluderea din magistratură’ pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.271 lit. b) şi lit.s) teza I din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, arată decizia Secţiei.

Cele două articole invocate în acţiunea disciplinară se referă la „atitudinile nedemne în timpul serviciului faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii”, respectiv „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.

Nu este prima dată când CSM ia o astfel de decizie în cazul magistratului, pe 15 decembrie 2022 Secţia pentru judecători în materie disciplinară stabilind excluderea din magistratură a Danielei Panioglu şi Alina Nadia Guluţanu, cea din urmă activând tot la Curtea de Apel Bucureşti.

Cele două judecătoare au fost cercetate disciplinar de Inspecţia Judiciară pentru că, printre altele, au dezvăluit în motivarea de condamnare a fostului şef al CNAS faptul că doi procurori de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa au încercat să îl ajute pe Lucian Duţă să scape de acuzaţii.

Ulterior, în luna decembrie a anului trecut, un complet de la Instanţa supremă a dispus anularea definitivă a deciziei CSM din 15 decembrie 2022 prin care cele două au fost excluse din magistratură.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

 1. justitia(j) romaneasca – o cloaca de escroci, mafioti, drogati, maimutoi, patzakine, corupti si tot ce poate exista mai fetid pe pamant.
  Asteptam dreptatea din partea unor potai fara principii morale, fara respect fata de lege si dreptate?
  De la justitia(j) mioritica dupa 1989 pleaca toate prblemele Rromanistanului actual……[Rumburak]

 2. He he ! Deci nu e grav faptul ca porcurorii au participat la ditamai operatiunea de trafic de influenta, combinata in mod sigur cu o frumusete de luare de mita, ci ca gunoiul a fost scos de sub pres, la lumina !

 3. adica le-au exclus ca au fost corecte si au dezvaluit coruptia din justitia impartiala? ei uite d-aia procurorii nu au voie sa fie independenti. ca si-o i-au in cap si se cred atotstapanitori.

 4. nu ma mira, daca a condamnat omul SRI-ului, cu nashu’ in suflet, de la CNAS… securistii se razbuna. Interesant cum pentru judecatoare se descopera „atitudini nedemne”… dar la toti porcusorii DNA inregistrati in unele dosare, e total „demn” cum vorbesc… de aia o spun, poti sa te stergi la 3 litere cu „justitia” in rromania… dupa 20 de ani de MCV, au eliminat cam tot ce mai era personal cu integritate, si l-au inlocuit cu militieni si securisti, pregatiti de DoJ/FBI si de fundatiile lui Soros, USAID si NED.

 5. are valoare fix zero pana acum:
  nu s-a pronuntzat un judecator,
  e doar o chestie administrativa
  ca indepartarea unei femei de serviciu.

  -poate va arde pe voi „cotidianu”
  ca o bagati in aceeasi oala cu Alina Nadia Guluţanu,
  ce o fi si de capu aleia!

 6. STATUL MAFIOT si esuat ( base, johanis ) nu tolereaza judecatori integri ! ii distruge fara sovaiala sau teama .Nu are cine s-ai apere .

 7. desfiintarea siij -abuzul ministrului PREDOIU continuatorul micii reforme incepute de macovei soferitza.
  până nu vor raspunde material, penal și profesional, magistratii condusi de blonda fara o zi in justitie, este măce , haos si anarhie in justitia, cenusereasa societatii de 34 de ani.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.