Judecătoarea care se droga, arest preventiv prelungit

Curtea de Apel București a stabilit, marți, prelungirea cu 30 de zile a arestării preventive a judecătoarei sucevene Ana Maria Chirilă, acuzată de procurorii PICCJ de fapte de crimă organizată și de scurgere de informații vitale din anchetele DIICOT către clanuri de traficanți de droguri.

În temeiul art.236 alin.1 și 2 rap. la art.234 alin.1 din Codul de procedură penală, admite, în parte, propunerea formulată de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secția de Urmărire Penală şi dispune: 1. Prelungirea pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.11.2023 şi până la data de 10.12.2023 a măsurii arestării preventive a inculpatului PÎNZARI MIHAI, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații prev. de art.48 din Codul penal, rap. la art.12 lit.b teza I și teza a II-a din Legea nr.78/2000 și dare de mită, prev. de art.290 alin.1 din Codul penal, rap. la art.6 din Legea nr.78/2000, ambele cu aplic. art.38 alin.1 din Codul penal;

Prelungirea pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.11.2023 şi până la data de 10.12.2023 a măsurii arestării preventive a inculpatei CHIRILĂ ANA MARIA – judecător în cadrul Tribunalului Suceava, cercetată pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, prev. de art.12 lit.b teza I și teza a II-a din Legea nr.78/2000 și favorizarea infractorului, prev. de art.269 alin.1 din Codul penal, ambele cu aplicarea art.38 alin.2 din Codul penal, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, prev. de art.12 lit.b teza I și teza a II-a din Legea nr.78/2000 și favorizarea infractorului, prev. de art.269 alin.1 din Codul penal, ambele cu aplicarea art.38 alin.2 din Codul penal, luare de mită, prev. de art.289 alin.1 din Codul penal, rap. la art.7 din Legea nr.78/2000, complicitate la trafic de influen?ă, prev. de art.48 alin.1 din Codul penal, rap. la art.291 alin.1 din Codul penal, rap. la art.6 din Legea nr.78/2000, toate cu aplicarea art.38 alin.1 din Codul penal;

Prelungirea pe o perioadă de 25 de zile, începând cu data de 16.11.2023 şi până la data de 10.12.2023, a măsurii arestării preventive a inculpatului COTOARĂ CIPRIAN, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, prev. de art.291 alin.1 din Codul penal, rap. la art.6 din Legea nr.78/2000. Respinge, ca nefondate, cererile inculpaţilor de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o altă măsură preventivă dintre cele prevăzute în art.202 alin.4 lit.b şi d din Codul de procedură penală (controlul judiciar sau arestul la domiciliu).

În temeiul art.275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În temeiul art.272 alin.1 și 2 și art.275 alin.6 Cod de procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului din oficiu desemnat pentru inculpatul Cotoară Ciprian, în cuantum de 340 lei, se acoperă din sumele avansate din fondul Ministerului Justiției și rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi 31 octombrie 2023.”, se arată în decizia de marți a instanței.

În motivarea Curții de Apel București pentru arestarea judecătoarei Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava, se arată că magistratul era unul dintre membrii grupului infracțional pe care îl proteja. Judecătoarea sfătuia infractorii să fugă în Italia, pentru a scăpa de pedeapsă, așa cum au făcut alte nume sonore precum fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, sau preşedintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.