Judecătorii din CSM îl pun la punct pe Becali. ”Depăşesc orice limită”

becali

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a reacţionat, joi, în legătură cu declaraţii făcute de finanţatorul FCSB, Gigi Becali, despre o judecătoare din dosarul privind palmaresul echipei. 

Becali, a afirmat, referitor la o judecătoare din dosarul vizând palmaresul echipei, că dacă aceasta vedea ”brăţări, diamante” la o avocată, aceasta pierdea procesul.

”Era de etnie, nu că denigrez etnia, dar vreau să zic că a dat o hotărâre…”, a declarat Becali.

Reacţia CSM – ”mai multe alegaţii formulate de o persoană publică, domnul George Becali, referitoare la un magistrat care a pronunţat o soluţie în raport de care domnia sa manifestă interes”.

”Secţia pentru judecători subliniază că afirmaţiile formulate, referitoare la o posibilă legătură între soluţia pronunţată şi pretinsa etnie a doamnei judecător, la aspectul fizic al magistratului, la faptul că persoana publică respectivă s-a interesat şi a aflat că judecătoarea ar fi formulat remarci reprobabile la adresa unor avocate, precum şi că soluţia a fost pronunţată în alt cadru decât cel legal pentru toţi cetăţenii, respectiv ”în sufragerie”, depăşesc orice limită admisibilă a discursului public critic într-o societate democratică faţă de o soluţie pronunţată într-un dosar şi au potenţialul de a încălca independenţa magistratului”, a transmis, joi, într-un comunicat de presă, Secţia pentru judecători a CSM.

Totodată, Secţia pentru judecători aminteşte că hotărârile judecătoreşti sunt supuse controlului judiciar în condiţiile legii, critici putând fi aduse prin intermediul căilor de atac.

”De asemenea, legislaţia prevede cadrul în care pot fi sesizate eventuale conduite contrare standardului profesional impus judecătorilor şi face apel la conştientizarea efectului produs de limbajul public folosit la adresa corpului magistraţilor asupra imaginii şi încrederii cetăţenilor în justiţie”, a transmis sursa citată.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

 1. Dar daca, prin absurd Becali, avea dreptate?! De ce aceasta instanta suprema se antepronunta inainte de a investiga cine are dreptate? Eu nu cred ca la noi, este chiar imposibil ca o judecatoare, atrasa de sclipirea aurului, sa dea un verdict gresit. Nu ar fi primul caz de acest gen, si din acest motiv cei care se ocupa cu „reperarea „onoarei respectivei judecatoare, ar trebui sa fie foarte preacupati de posibilele derapaje deontologice ale tinerelor judecatoare ajunse prea vremelnic la varsta pensiei speciale.

 2. CSM de azi a uitat cum era hartia igienica a Coldutei si cum tremurau toti in fatza ei.

 3. Nici macar aluzii cu cuvinte atent alese nu mai ai voie sa faci!
  Fridom, fridom, striga bucurosi detinutii inchisorii in aer liber…

 4. Așa vă trebuie daca nu i-ati dat vreo 20 de ani pușcărie!…
  Voi l-ați scos din pușcărie pe fals…acum ștergeti-vă cu el …

 5. S-au inflamat „incoruptibilii”. Cand un judecator drogat da sentinte aiurea e independent, nimeni nu-l poate atinge, dar cand spui adevarul sar toti precum ceata lui Pitigoi.

  Justitia e principala vinovata pentru starea Romaniei si e complice la toate crimele savarsite dupa lovitura de stat. Cautati mai bine clanurile din Justitie decat sa alergati dupa cai verzi pe pereti. Ea e deasupra tuturor mafiilor nationale oficiale si neoficiale, toate privilegiile si le apara fiind in conflict de interese. Rusine!

 6. Se vede ce a insemnat Justitia in Romania! Dosare politice si impotriva romanilor ce puteau influenta in bine starea tarii. Oameni cu bani, patrioti romani carora le-au fost inventate dosare pt a nu se implica politic si schimba structura economica a tarii.
  Scandalul Kovesi-Basescu-Coldea prin care serviciile de informatii erau puse sa culeaga informatii DOAR DESPRE ROMANII CU PUTERE FINANCIARA CE S-AU IMPLICAT POLITIC si reprezentau un pericol pt mafia internationala ce trebuia sa acapareze obiective economice in Romania. Priviti la Coldea si banii din conturile lui! CSM-ul nu se implica? Se dau la un Becali si incearc sa ii inchida gura pt ca stiu ca a mai fost condamnat.
  Cand se va schimba oranduirea, vom matura aceasta clasa de profitori si tradatori ce isi bat joc de romanii adevarati

 7. „Jur să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuţiile cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire.” Acesta este jurământul pe care fiecare judecător și procuror îl depune la numirea în funcție de către Președintele României.

  De câteva săptămâni apar din ce în ce mai multe dovezi că avem magistrați-securiști, ce s-au vândut prin încălcarea jurământului unor grupări de crimă organizată. Aflăm că noi de fapt nu avem justiție, ci câmp tactic. Că nu avem legi, ci interes național. Că nu avem procese, ci optimizări de dosare. Că nu avem magistrați, ci sperjuri!

  Un cioban behăie pe la o emisiune obscură niște povești.

  Față de ce ia poziție Consiliul Superior al Magistraturii, garantul independenței și imparțialității justiției? – Față de behăielile ciobanului, logic! Demonstrând prin aceasta că rețeaua de magistrați-securiști este atât de puternică, încât dictează CSM-ului o tăcere asurzitoare când vine vorba de câmpul tactic al optimizării dosarelor întru interesul național.

  Ce lume frumoasă!

 8. Macar daca vorbea altcineva . Voi astia cu” giustitea” ati gasit un tap ispasitor in Jiji? V-ati uitat in oglinda si nu v-a fost rusine ? Cind e vorba de alde” Jiji” sau poolime o dati cu legea si legislatia . Cind voi distrugeti pe cai” legale”destine , firme si vieti sunteti ” ingeri”…..Sunteti niste orori venite din nu stiu ce tenebre!Va antepronuntati ? In favoarea cui ?

 9. De ce v ati sesizat si la solutia criminalilor de la Padina? De ce va sesiszati cand interlopii traficanti de copii de la Sinesti sunt eliberati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.