Jumătate de țară nu e racordată la canalizare

bolnavi, medici

Doar jumătate dintre locuințele patriei sunt conectate la sistemele de canalizare, conform informațiilor prezentate de Institutul Național de Statistică. În mediul rural situația este îngrijorătoare în sensul că doar 10% din aceste locuințe beneficiază de servicii de canalizare.
În anul 2018, un număr de 10.293.041 locuitori aveau locuinţele conectate la sistemele de canalizare, aceştia reprezentând 52,7% din populaţia rezidentă a României, cu 314.155 persoane mai mult decât în anul 2017.
În ceea ce priveşte epurarea apelor uzate, populaţia conectată la sistemele de canalizare prevăzute cu staţii de epurare a fost de 10.035.288 persoane, reprezentând 51,4% din populaţia rezidentă a ţării, cu 325.211 persoane mai mult decât în anul 2017. Creșterile au fost determinate de racordarea populației la rețelele de canalizare nou construite, respectiv de punerea în funcțiune a unor noi stații de epurare a apelor uzate.
La nivelul regiunilor de dezvoltare, ponderea cea mai mare a populației conectată la sistemele de canalizare, în total populație rezidentă, s-a înregistrat în regiunea București-Ilfov (86,3%), urmată de regiunea Centru (65,0%) și Vest (59,4%). Gradul cel mai redus de racordare la sistemele de canalizare s-a înregistrat în regiunile: Sud-Muntenia (36,5%), Nord-Est (36,7%) și Sud-Vest Oltenia (38,8%).
În anul 2018, în mediul urban populația conectată la canalizare a fost de 9.400.517 persoane, reprezentând 89,5% din populația rezidentă urbană a României, iar în mediul rural un număr de 892.524 persoane au beneficiat de servicii de canalizare, reprezentând 9,9% din populația rezidentă rurală a României.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4560 Articole
Author

6 Comentarii

  1. E poate cazul mai fericit,. Insă sunt localități ardelene unde degeaba este canalizare, căci deștepții români o conduc exact in râu. O leagă la ape pluvionale și gata. Nu există stație de epurare la capătul unui sistem de canalizare. Deci cum e mai bine, să infestezi solul și apele freatice, sau râurile, apele de suprafață,. Doar e romania și românu trebuie să piară pe propria limbă,.și competență.

  2. N-avem canalizare (sintem in continuare salvati de cacastoaiele din fundul curtilor) da’ n-are importanta ! Ce are importanta e ca : 1. avem una din cele mai rapide conexiuni la internet ; 2. avem, tot prin comune, palatele cu numarul cel mai mare de camere raportat la numarul proprietarilor (90% din aceste camere raminind nici macar vizitate !) ; 3. linga budele din curti avem de cele mai multe ori cele mai luxoase masini (chiar si cine a iesit pina colea, in Ungaria, a putut sa vada masinile modeste in care circula vecinii nostri )

  3. hai ca apuca greata, cum sa numesti „canalizare” un sistem ce deverseaza mai incolo mizeria, ca sa nu mai vorbim de haznalele din subsolurile blocurilor

  4. Sa moara occidentalii de ciuda ca noi avem comune mai frumoase ca ale lor,și țară scoasă din glod.am plagiat din discursurile lui don Livache și Viorica he,he.

  5. Si primarilor astora nenorociti care timp de mai multe mandate doar au furat banul public si si-au frecat fundul de scaune batandu-si joc de populatie s-a gasit PSD si veorica vasilica sa le dea pensii speciale!

  6. In primul rind,s-au suplimentat numarul de locuri(in scolile profesionale,postliceale,institutii de invatamint superior),
    pentru formarea de specialisti in acest domeniu,vital pentru Comunitati ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.