Kamala Harris a dat verdictul

Nu există „nicio dovadă” că Ucraina este implicată în masacrul soldat cu cel puţin 137 de morţi de la sala de concerte de lângă Moscova şi „Statul islamic este responsabil”, a spus vicepreşedinta americană Kamala Harris într-un interviu televizat.

Gruparea jihadistă „Stat Islamic poartă întreaga responsabilitate a acestui atentat. Nu a fost nicio implicare ucraineană”, a insistat într-un comunicat şi Adrienne Watson, purtătoare de cuvânt a Consiliului naţional al securităţii SUA.

Statul Islamic, împotriva căruia Rusia luptă în Siria şi care este activ şi în Caucazul rus, a mai comis o serie de atentate pe teritoriul rus de la finele anilor 2010, dar nu a mai revendicat o acţiune de asemenea amploare, notează AFP.

Gruparea jihadistă a afirmat vineri seara, după atentat, pe unul din conturile sale de Telegram că atacul a fost comis de patru dintre membrii săi şi că acesta s-a înscris „în contextul (…) războiului” care are loc între organizaţie şi „ţările care luptă împotriva islamului”.

Liderul rus Vladimir Putin a promis sâmbătă că îi va „pedepsi” pe toţi cei responsabili pentru atentat, afirmând că atacatorii au fost arestaţi în timp ce se îndreptau către Ucraina, fără a menţiona revendicarea grupării jihadiste.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

38 de Comentarii

 1. pazea, faceti loc pt.dementul necesar olingipemata si alea alea, care urmeaza sa verse niste laturi kremliniste, cu tuse umoristice gen gazeta de colhoz!

 2. Daca kamala a afirmat asta, inxeamna ca nu isis cel adevarat a fost ci unul inventat care se retragea prin ukra…

 3. Poate mi-a scapat mie dar nu stiu sa fi cotcodacit ceva Budanov! Dar nu-i bai, stie ea, camila, ca sigur n-au fost implicati banderistii! Doar ca instructajul daeshului a cam fost facut pe fuga, uitand sa le atraga atentia la cei 4 fraieri ca neaparat trebuie o gramada de Alahu Akbar. Io-s convins ca din motivul asta o sa fie o multime de demisii la varful daesh!

 4. Are dreptate 🐫 numai că ai se vroiau scăpați în ucraina! A dracu coincidență…

 5. Americanii,concret CIA,au trecut in zona suspectilor,de fapt a unicilor suspecti de atacul terorist de la Moscova,pentru felul in care insista in fiecare zi folosind toate ziarele si posturile TV,ca nu sunt implicati ucrainenii.Aproape ca ni se ordona sa nu cumva sa credem altceva.Altfel spus,PENTRU NOI ESTE UN CRIMINAL CEL CARE CREDE CA SERVICIILE SECRETE UCRAINENE SUNT IMPLICATE IN ACEASTA CRIMA.Nu s-a mai intimplat niciodata asa ceva in istoria declaratiilor oficiale.Este o munca voluntara foarte suspecta.

 6. Dar de ce au iesit atat de repede si atat de incisiv oficialii americani sa dezminta ceva de Ucraina?
  Ce anume tradeaza graba si ferocitatea limbajului lor?

  Douglas Mcgregor pe twitter,X: posibila implicare cia/mi6.

  Unele retete se tradeaza singure sau doar banguim franturi nevinovate?!

  Slava…. Cine?

 7. Madam Stie-Tot : o nulitate, care se mai si vâra-n treaba. Amestec direct în treburile interne ale altor tari, confectionarea dusmanilor, loviturile de stat, furturile, tâlharirile, actele teroriste, debarasarea de lideri politici „incomozi” fiindca suveranisti si-ncercând sa-si scape tarile de dictatura $, de tip Ceausescu, Milosevic, Saddam, Bashar, Putin … = specialitatile administratiei SUA. Proasta de da-n gropi, complice la atentat, uita ca rusii au arestat imediat autorii directi ai actiunii teroriste, si ca ultimii nu tac, vorbesc. Sunt tadjici, nu vorbesc ruseste, au nevoie de interpreti, dar nu sunt nici membri DAESH: sunt „de-ai casei” si li s-au promis (ghici, ghicitoarea mea, de catre cine?), câte 5000 de $ fiecaruia, pentru atentatul terorist. Plus ca tipii o luasera la fuga spre Ucraina.

 8. Da de unde știe? Îi cunoaște pe instructori? Încă una care a pierdut o sansă să tacă.

 9. Îl interesează pe Putin teroriștii? Sunt prietenii lui. În Ucraina el ce face, nu tot terorism? Ce dovezi, vinovatul e cine vrea el.

 10. Ha, ha! Bolnavi cu capu’ fiind nu ngh-o fo’ greu a-i inerva pi trolacii putinofobi, car’ ierea di fapt și scopul! Cât dispre Kămila, să știe, născută intr-o colonie nemernicană bananieră, i pute a hoit gaura numită gură…

 11. Ce treabă are Kamala să-i dezvinovățească pe ucrainieni? Americanii s-au repezit cu acelaşi mesaj şi imediat după atentatul terorist, că nu e Ucraina de vină, când încă nici nu se risipise fumul împuşcăturilor şi sala tocmai luase foc. De unde ştiau ei atât de bine, de la 10.000km, cine e sau cine nu e?
  E o vorbă: „cine se scuză se acuză”.
  Iar povestea asta cu Statul Islamic pute rău. Mai ales că ISIS este tot creația CIA. Această organizație fost înființată ca să înlocuiască agentura CIA numită Al Quaeda, atunci când aceasta şi-a executat misiunea din 9/11 după care au distrus-o ca să se şteargă urmele atentatului şi să nu rişte vreun şantaj sau scurgere de informații din partea lui Bin Laden care devenise prea puternic şi influent.

 12. DACA e asa … atunci asa sa fie !
  Cum spun americanii !
  Desi tragic pentru rusi , ancheta inca nu egata si nu avem voie sa ne pronuntam dinainte deci cum spun americanii
  NU E DE VINA UKRAINA ! (sa vede daca rusii se prind de implicatiile broscarilor care le-au prcurat 😉 …RENALULT-ul !
  PS: Poate trebuia sa tac … hintul cu francezii (si RENAULTUL cu care au fugit pe post de „iepuri” la terroristii reali asta-npre Urkania …e o AMPRENTA destul de OBRAZNICA …daaaaar nu-mi pasa 1/1000 e diferit de analiza obligatoriu completa de 1000/1000 ! 😐 )

  SHALOM !
  (mie oricum imi pasa oarecau sa castiga PARIUl e martzoaga blonda ! MAGA ! TRUMP=POTUS ! )
  PUPU

 13. Nici până astăzi nu stiu cine la împușcat pe Kennedy sub nas la ei iar acum peste 15 minute stiu ca vinovat e IGIL-ul..
  Președintele SUA însăși a declarat că IGIL-UL e creatura CIA.
  Deci vasalii care riscă să aibă alte păreri vor fi presați..
  Nici îndoială că Budsnov i-a împrumutat pe animalele care au omorât oameni..

 14. STRANIU e cu minteau americanii cum ca PUTIN l-a ucis pe NAVALNII
  si mai apoi chiar BUDANOV al Urkaniei a zis ca ala a murit de moarte … BUNA ! 🙂
  (nu pot sa-mi sau seama de unde ante-stia MISHTEAUX ca spionul era prevazut inainte de-a muri pentru un schimb ! MishteauX e strashnic pueril 😉 UNEORI ! )

  Asa or fi mintind si aici cu „nu-i Urkania” cum au mintit ca-i „omoru’ lu’ Navalni” atunci , uitat acum de porpaganda ! 😛

  SHALOM ! (salutul meu , ca real PROPHET, preferat !)

 15. Fermitatea cu care aceasta tovarasa se refera la Ucraina ne spune CINE COMANDA IN Ucraina.

 16. BEN GURION iti spune ceva ?
  Szi ca taman cand a murit Kennedy ISRAELUl era la ananghie si urat de gasca lui Kennedy de-a trebuit sa
  vina presedinet primul etnic evreu american ?

  AUD ? Intreaba ce vrei sa sti pe tema dossarelor „gasite” de FBI doar cu coperta la Mar-a-Lago in acel
  blestemt, de mishteaux prevazut august 2023 😀 ! De JUDGE CANNON … toate cele bune ! Pacepa era de-al meu 🙂 sa sti …

  SHALOM !
  IQ=?

  😀 … cica RENAAULT la MOSCOW 😉 !

 17. Deja e groasa rau.. naparcile urcace au bagat-o pe maneca.

  Latrinov nunmai iese din bunker pana la capitulare.

 18. Propaganda occidental-sorosista induce realitati false in media planetara.Nu Navalnîi este opozantul lui Putin ci Partidul comunist sovietic existent in Duma de Stat.Nu Statul islamic este autorul atentatului de la Moscova,ci SBU (serviciile ucrainene) in concubinaj cu CIA si M5.Au mai atentat pe teritoriul rusesc tot in aceasta formatie.

 19. „esop spune:
  24 MART. 2024 LA 19:54
  Deja e groasa rau.. naparcile urcace au bagat-o pe maneca.

  Latrinov nunmai iese din bunker pana la capitulare.”
  ___________
  INTERESANT ! … inca un PROPHET ? 😐
  IQ>145 ? 😛

 20. STI CE ? 😀 😀 😀 😀 😀

  ‘S curious daca broscarii offensati in L’Afrique a lui MACRON 😛 😛 😛 😛
  vor mai trimite TRUPE LA SOL
  la urkani ?

  AUD ? 😉
  IQ>145 (!) !

 21. Cine a imputernicit-o pe Kamala sa dea un verdict intrun caz grav in care USA nu este afectata!? Daca nu este afectata inseamna ca e amestecata,e de gradinita.

 22. Ia ma da-te tu Dr Q -ului ! IQ-arusse !
  ca prea esti CROCODIL DERUTAT !
  iubim sa castige TRUMO insa nu iubim …
  mai ploua la Frankfurt ? (Bundeswehru’ce zice 🙁 ? 😛 )
  Mulg … TAURUS ? beau … laptzii ? 😀

 23. Doamna asta care arata ca un mascul Kamala Harris, poate nu a fost informata ce au declarat teroristii prinsi de rusi.Pai de ce credeti ca se duceau spre Ukraina dupa atentatul facut de ei ? Ce legatura au Gruparea jihadistă „Stat Islamic cu Ukraina ,incit baietii vroiau sa se retraga acolo ? Stim ca occidentul face acum tot felul de tumbe si incearca sa mute adevarul pe alta strada ,dar faptele dovedesc cu totul altfel si iarasi se fac de kakao ,pierzidu-si credibilitatea in fata oamenilor.

 24. Putea sa fi fost si zelenski printre atentatori ca tot asta ar fi zis Kamala.

 25. Editat asta pe post de clown a lui Bidon ori e mereu betă ori drogată.Uitati- vă la ea ce față de sperietoare de ciori are! Si sincer nu cred că scoate o vorba care sa nu fie o crasă dezinformare.

 26. In nota generala a Administratiei coloniale de la Bucuresti, vin si pe acest forum secaturi sinistre , sa-si exprime satisfactia fata de o tragedie ce se poate repeta oricand si oriunde.
  Acum vreo 4 ani in Las Vegas, va amintiti ? Ceva similar, doar ca autorul nu era ISIS ci un American obisnuit.

 27. Cine ii crede ? Vinovat este intotdeauna cel care profita, adica Ukraina si Occidentul. Noi facem o mare prostie ca ne bagam in troaca cu astia.

 28. Aceasta Piranda o globalista drogata nu stie ce este cu ea ,cine se scuza primul este suspect ul nr 1

 29. Kamala stie ,Biden nu!Stie si ca sunt ISIS dar nu le stie nationalitatea.Oricum ,opinia generala este ca rusii si-au facut-o .Rusii si-au spart si Nord Stream,tot ei isi bombardeaza Crimeea ,ca sa nu bata la ochi.Ceilalti cu totii sunt doar niste fetite care primesc gratuit hrana calda in genunchi.In special ziaristii romani prezenti alaturi de marii generali romani pe la televiziuni stiu totul ca si Kamala.Un minut de rusine se poate,lingailor?Sa nu ramaneti aplecati prea mult timp ca la varsta asta e periculos si s-ar putea sa va si placa.Secaturi.

 30. Stai blanda madama Harris, tu esti plutitoare, nu-i cunosti pe ukrani. In curind va veti satura de ifosele si actiunile lor criminale..

 31. Ar trebui sa-si aduca aminte ca negrii au fost tinuti mult tim SCLAVI in asa zisa democratica si crestina USA !
  Negrii tinuti ca animalele si drepturi politice au primit la o suta de ani de la eliberarea din sclavie !

  USA e ultima care poate face GALAGIE pro-„democratica” ! Istoria o spune ! Rog sa fiu contrazis cu argumente istorice daca nu e asa …daca nu a existat marsul negrilor spre Washungton atunci cu pastorul (din BIBLE BELT)
  MARTIN LUTHER KING !

  MAGA ! TRUMP-POTUS !
  😉

 32. MAi berbecilor din redactie … NU MAI TIPARITI tot ce scriu la betzie ”
  Sunteti dusi cu capu’
  (ma doar distrez pentru mine …nu trebuie sa citeasca toti ! Mi se rupe de rusi, de europeni, de „solutia finala” din GAZA ,
  de dictaturi si de democratie …)

  SUnteti mai greu de cap decat perdantii cu tentacole-n Urkania … (nu v-a

  PS:Nu v-a facut atent ca FUNDATIA CLINTON s-a varat la Urkani pentru pierd miliarde 😀 … taceti dReakului de momarlani 🙁 !)

  Daca sunte atat de usor de jiknit de v-ati mai ales meseria de …raspandaci (altceva nu-s jiaraishtii !) ?

  SHALOM !

 33. Rusia nu lupta impotriva Islamului. Dimpotriva, in componenta Federatiei Ruse sunt multe state de religie islamica avand toate drepturile cetatenesti. Statul Islamic care a fost creat de CIA nu a actionat niciodata impotriva Israel care de principiu este marele dusman al Islamului. Iar Israel i-a tratat in spitalele lor pe teroristii ISIS care au fost raniti in diverse lupte. Trageti dv. concluziile.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.