La coada clasamentului european privind speranța de viață

Speranța de viață în România se situează sub media europeană. Românii trăiesc în jur de  72,8 ani, în condițiile în care în UE media este de 80 de ani. ”Vârsta de pensionare nu va putea crește decât dacă crește în mod semnificativ speranța de viață”, dădea asigurări ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Și probabilitatea ca acest lucru să se întâmple, mai spunea ministrul, e… zero!

Speranța de viață la femei este de 76,6 ani, iar la bărbați de 69 de ani, potrivit statisticilor.

În Moldova, cifrele sunt sub media națională și chiar mai departe de media europeană, potrivit Digi24. În regiunea de nord-est, speranța totală de viață, femei și bărbați, e de 72 de ani.

Recent, Simona Bucura Oprescu (PSD), ministrul Muncii, a declarat că vârsta de pensionare în România nu va crește decât în situația în care speranța de viață va crește semnificativ. Probabilitatea să se întâmple acest lucru e, însă, aproape de zero, a precizat ea.

„În primul rând trebuie să știți că aceasta este o garanție că vârsta de pensionare în România nu va crește arbitrar, ad-hoc, în funcție de guvernele care vor fi la guvernare. Deci ați văzut că am introdus în lege un articol care prevede că vârsta de pensionare nu va putea crește decât dacă crește în mod semnificativ speranța de viață. Probabilitatea asta, din păcate pentru noi, este aproape zero. Prin urmare, vârsta de pensionare în România nu va crește”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

Ministrul a precizat, în schimb, că vârsta de pensionare va crește totuși în cazul femeilor, măsura fiind prevăzută în PNRR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. Încet, încet,colonia va dispare…va deveni poligon de încercare a armanentului american…

 2. Cum era vorba aia ? „Cred ca astia ne pun ceva in pensie” …

 3. cum asa? in tara traditiilor,a mancarurilor traditionale ,a porcului de Ignat,a sarmalelor si a tuicii, a oualelor bio,a traitului la tara,la aer curat a peste juma de populatie se traieste pe medie mai putin decat in Europa Vestica?
  statistica falsa

 4. Viata este de porc. Femeile nu mananca ce le prepara barbatilor de mor aia cu 7,6 ani mai devreme, in medie ? Dupa care se apuca sa planga: „unde te-ai dus, cui mai lasat” ? Si dupa ce se impaca cu gandul, se pun in costum de baie la bronzat pe capacele mormintelor sotilor defuncti. Mijto, de astea avem nevoie in AUR !

 5. Deci speranta de viata la barbati e de 69 de ani (aici se includ si specialii) iar varsta de pensionare e 65 de ani, te intrebi atunci de ce tot mai multi prefera sa munceasca la gri sau la negru si sa nu plateasca 25% CAS? oare unde mai e in UE 4 ani diferenta intre varsta de pensionare si speranta de viata? chiar daca luam in calcul media generala 72,8 ani intelegem ca muncim 0 viata pentru a plati pensii speciale platite atentie pentru unii pensionati la 50 de ani adica fix cu un stagiu de cotizare minim (15 ani) mai devreme!

 6. speranta de viata? dupa ce ati ucis 150.000 de pensionari si bolnavi cu ajutorul plan-de-mitei? si ati usurat sistemul de pensii pentru ca securicii si „specialii” sa iasa la 45 de ani la pensie cu cat…? 10 mii de lei pe luna pensie? HAI (editat) BHAI!

 7. Speranta de viata a femeilor din Romania ar fi mai mare daca nu ar fi macelarite de sotii, amantii si iubitii lor.
  Speranta de viata a barbatilor romani ar fi mai mare daca nu ar muri ca prostii in accidente auto, daca ar bea alcool mai putzin si daca nu s-ar taia cu cutitele in incaierari……[Rumburac

 8. Daca tot e mica speranța de viață în România și în depozite sunt vaxxanuri, băgați puternic să scoateți bani gin curul acestor viitori morți! Se practică, că la covidache! Hai, băgați tare, Voiculescu și Citu abia așteaptă! Oricum, în România televizorul e medic specialist prin calupurile publicitare mincinoase, de ce ar mai trebui doftori cu studii?

 9. Secretul pe care oculta decadentei cosmopolite a consumatorismului si sexului din pruncie nu vi-l spune e urmatorul. Sfantul Ardealului a spus-
  8 ore muncesti
  8 ore te odihnesti
  8 ore sa le ai doar pentru tine

  Eu zic, inima normala are o capacitate totala de 1.000.000.000 de batai /70 ani. Secretul longevitatii consta in a nu face sport si a te misca teribil de incet cu miscari lente fara a forta ritmul cardiac. O broasca testoasa poate atinge si 200 de ani. Si noi putem prinde lejer din retetele prezentate in jur de 150 de ani…

 10. Condițiile slabe de viața și civilizatie, medicina de cea mai proasta calitate, cu foarte putine insule de excelenta, politicienii dispretuitori ai poporului, veniți pentru căpătuiala, furând banii pentru partide (oamenii se întreabă de ce mai e nevoie de ei?) sărăcia continua, toate acestea determina o speranța scăzută de viața!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.