La împlinirea vârstei de 75 de ani. Regele Charles lansează un nou proiect alimentar

Regele Charles al Marii Britanii marchează marţi împlinirea vârstei de 75 de ani prin lansarea unui nou proiect dedicat reducerii sărăciei alimentare şi reducerii deşeurilor, informează Reuters.

Suveranul, care este, de peste cinci decenii, un activist vocal pe probleme de mediu şi un susţinător al economiei sustenabile, va lansa oficial ”Coronation Food Project”, o misiune care îşi propune să reducă numărul celor afectaţi de sărăcia alimentară.

”Nevoia de alimente este o problemă la fel de reală şi de urgentă ca şi risipa alimentară – şi dacă s-ar putea găsi o modalitate pentru a reconcilia diferenţele dintre cele două, atunci ar rezolva două probleme deodată”, a scris Charles într-un articol publicat în ”Big Issue”, o revistă vândută de obicei de persoane fără adăpost.

”Sper că acest Coronation Food Project va găsi modalităţile practice de a face exact acest lucru – să salveze surplus alimentar, pe care să-l distribuie celor care au cea mai mare nevoie”.

Alături de regina Camilla, Charles îşi va petrece ziua de naştere vizitând un centru de distribuţie a produselor alimentare. Se va întâlni cu reprezentanţi ai unor lanţuri de mari supermarketuri britanice pentru a discuta modalitatea prin care proiectul său ar putea ajuta la redistribuirea unor alimente care, în caz contrar, ar ajunge la gunoi.

Potrivit proiectului, 14 milioane de persoane din Marea Britanie se confruntă cu insecuritatea alimentară, şi, întrucât creşterea costurilor vieţii a contribuit şi mai mult la sărăcie alimentară, organizaţiile de caritate spun că a existat o creştere de 38% în numărul utilizatorilor băncilor de alimente, pentru prima dată în anul anterior lunii martie 2023.

Regele, care a organizat luni un eveniment festiv pentru alte persoane şi organizaţii care împlinesc 75 de ani, va găzdui marţi o recepţie pentru a celebra munca asistentelor şi a moaşelor, parte din evenimentele dedicate marcării a 75 de ani de la crearea Sistemului Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

11 Comentarii

 1. Dupa nasul rosu si obrajii „rumeniti” cred ca e vorba mai degraba vorba de un proiect privind vinurile, palinca de Viscri si alte bauturi alcoolice decit de unul alimentar … Ce sa faci, cu asa nevasta se mai apuca omu’, din disperare, de baut …

 2. Pentru a fi eligibil de un împrumut se vor prezenta următoarele documente în original:
  cartea de identitate a proprietarului
  cartea de identitate a autoturismului
  certificatul de înmatriculare a autoturismului (talonul)
  informatii tel 0724998826
  http://www.amanetcar.ro
  #amanet auto
  #automobile
  #masini
  #amanetauto

 3. Când nu mai ai de niciunele, bagi chestii d-alea puturoase de „sobrietate” alimentară – la măscăriciul ăsta sau energetică la papagalul de Macron.

 4. Snitzel Wienez , Antricoate de Porc la Grătar sau Antricoate de Vita la Grătar . Supa de Pui cu Galusthe ! Ciorba de Perishoare .

 5. Da bai Charlica, mananca-ti ce faci. Asa rafinezi dublu si faci economie.

 6. Bai nene, ie d alea cu pesticide si de la Bill si Melinda Gates. Ce il credem atata pe Regele Bosorog?

 7. O alta dovada a saraciei Europei occidentale. Solutia acestui mediocru Charles este reciclarea alimentelor expirate. Daca se pune si el la masa cu „supusii”… Atentie romanilor si copiii vostri care vor sa emigreze: Romania este un paradis, mancare, apa, aer, proprietari de case! Europa a devenit jegoasa si in spatele „muzeelor” = centre turistice, sunt cartiere sarace cu apartamente minuscule si cu mancare facuta din chimicale si vopseluri…Cu sinceritate sa-mi spuna 90% din romanii plecati in ultimii cinci ani daca pe durata vietii lor se mai pot apropria in occident de notiunea de „proprietar” . Romanii sunt prosti si fuduli daca-si mai trimit copiii afara exportand si munca lor de o viata ca sa-i intretina pentru ca mai apoi sa fie sclavi si condamnandu-i la saracie. Haideti mai bine sa facem ordine in Romania. Sa dam jos cu coruptii! Sa nationalizam energia! Tara-i bogata si se poate trai foarte bine!

 8. @UN ROMAN,
  Da’ te LASA Entitatile NeVzute, da’ MONDIALE sa faci Ordine in Romania ?
  Aiasta-i Intrebarea !

  NU ! NU te lasa !

 9. @UN ROMAN,
  Da’ te LASA Entitatile NeVzute, da’ MONDIALE sa faci Ordine in Romania ?
  Aiasta-i Intrebarea !
  NU ! NU te lasa !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.