Liderii coaliției PSD-ALDE, pe litoral

Comitetului Executiv Naţional al PSD se reunește la Mamaia pentru a discuta, printre altele, priorităţile legislative ale sesiunii parlamentare de toamnă. La reuniune sunt chemaţi și membrii Guvernului.

Tot sâmbătă, și tot la Mamaia se întâlnește și conducerea ALDE, la Biroul Politic Executiv urmând să participe şi liderul PSD Liviu Dragnea. După amiază vor fi convocaţi în şedinţă şi parlamentarii PSD, în cadrul grupurilor parlamentare.

Ședința CexN are loc la ora 18.00, iar pe agendă vor fi discutate proiectul de buget, cele opt luni de guvernare, precum și
deciziile luate săptămâna trecută, între acestea, numirea conducerii unei noi structuri, Departamentul Naţional al Resursei Umane, precum şi a Direcţiei de gestiune a carierei politice din cadrul acestuia. CExN al PSD va aproba, de asemenea, nominalizarea şi aprobarea departamentelor Consiliului Naţional.

„Practic, evaluarea după primele opt luni de guvernare va fi prezentată weekendul următor, tot la Constanţa. Vom avea o întâlnire puţin mai mare – şi Comitetul Executiv Naţional şi grupurile parlamentare (…). Se va prezenta starea naţiunii, dacă putem să spunem aşa, după opt luni de guvernare – unde ne aflăm, ritmul sau nivelul de recuperare a întârzierilor din perioada trecută şi care sunt propunerile legislative pentru această toamnă şi bineînţeles proiectul de buget. Am discutat cu premierul Tudose despre proiectul de buget, şi cu ministrul de finanţe şi cu cei doi vicepremieri. Vom încerca, şi cred că vom reuşi, ca proiectul de lege a bugetului să fie depus în Parlament aşa cum spune Constituţia – în octombrie -, pentru ca el să fie aprobat într-un termen normal de către Parlament, să fie promulgat de preşedintele României şi să dea posibilitatea tuturor instituţiilor publice ca de la 1 ianuarie să opereze pe noul buget”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Vineri, liderul PSD declara că sesiunea parlamentară de toamnă va avea o activitate legislativă „bogată”.

„A început sesiunea parlamentară. Am adoptat componenţa Biroului Permanent. Va fi o toamnă cu o activitate bogată legislativă, cu legi importante care vor fi dezbătute şi aprobate în Parlament: legea parteneriatului public-privat, legea prevenţiei, legea prin care se înfiinţează Fondul suveran de dezvoltare şi investiţii, legile justiţiei şi alte legi la care se lucrează şi în cadrul coaliţiei de guvernare şi în cadrul Guvernului. Legea pensiilor este o lege deosebit de importantă, de asemenea”, a precizat președintele PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.