Liga Studenţilor din SNSPA vs AUR. ”Nu văd care ar fi acuzaţiile„

Liga Studenţilor din SNSPA a transmis, luni, un comunicat de presă în care ”condamnă acţiunea AUR, la deschiderea anului școlar, când reprezentanţi ai  acestei formaţiuni au împărţie fluturaşi cu diferite mesaje.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) este acuzată, luni, de către Liga Studenţilor din SNSPA de propagandă politică la deschiderea anului universitar, unde reprezentanţi ai formaţiunii politice au împărţie fluturaşi cu diferite mesaje. ”Această formaţiune politică descurajează studenţii să urmeze învăţământul superior”, au transmis studenţii. George Simion susține  însă că nu îi îndeamnă să renunţe la facultate, ci, dacă se poate, ”la facultatea unde domnul rector, ca şi domnul decan Pârvulescu, aleg să facă partizanat politic„. Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a afirmat, la rândul său, că George Simion a organizat un „atac clasic de tip legionaro-fascist în spaţiul academic”.

Comunicat SNSPA

”În urma evenimentelor petrecute astăzi la sediul SNSPA din Bdul  Expoziţiei, anume, cu ocazia festivităţilor de deschidere ale anului universitar, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), a considerat oportună o acţiune ilegală de propagandă politică cu rol de dezinformare şi defăimare, atât la adresa conducerii SNSPA, dar şi a tuturor membrilor comunităţii, în special studenţii. Faptele delegaţiei AUR sunt interzise în mod clar prin lege, anume, Art. 25.  din Legea Învăţământului Superior — (1) «În instituţiile de învăţământ superior sunt interzise activităţile care constau în prozelitism politic» aceştia au pătruns în perimetrul universităţii, transmiţând informaţii false studenţilor, atât verbal cât şi prin intermediul flyerelor”, au transmis studenţii în comunicat.

Studenţii dezavuează ”orice tentativă ce are ca scop diminuarea calităţii reale a actului educaţional din SNSPA, întrucât, această universitate a fost şi va rămâne un spaţiu liber de gândire pentru orice membru al comunităţii acesteia, iar procesul de formare îşi doreşte să ofere posibilitatea studenţilor de a-şi forma opiniile politice strict în baza studiului materiilor de specialitate, din resurse academice de încredere”.

”Prin afirmaţiile făcute la adresa SNSPA, AUR declară că toate generaţiile de studenţi care au fost formate, dar şi cele actuale, sunt manipulate şi incapabile de a-şi crea opinii sănătoase despre societatea românească, deşi, în interiorul universităţii nu sunt propagate sau încurajate mesaje politice de la niciunul dintre partidele politice. Prin a acuza SNSPA ca fiind «laboratul propagandistic al sistemului» (extras din flyerele împărţite – FOTO), această formaţiune politică descurajează studenţii să urmeze învăţământul superior, ba mai mult, le descalifică acestora competenţele obţinute prin studiul materiilor de specialitate”, arată t studenţii.

”Tentativa de a dezinforma flagrant atât populaţia, cât şi studenţii cu privire la modalităţile pedagogice ale universităţii va fi întotdeauna descurajată de către reprezentanţii studenţilor, căci doar în baza studiilor în domeniu, putem înţelege mecanismele de propagandă anti-europeană, extremistă şi mediocră, cât şi motivele folosirii acestora de către AUR”.

”Mesajul Ligii Studenţilor din SNSPA rămâne neschimbat – vom recomanda întotdeauna oferta educaţională a SNSPA şi vom rămâne independenţi de orice entitate, partid politic, organisme de conducere. Pe această cale, afirmăm că niciun partid politic nu trebuie să folosească spaţiul universitar ca un mijloc care să asigure desfăşurarea campaniilor electorale, chiar din contră, aceştia ar trebui să ofere reforme la nivel naţional adresate învăţământului superior, pentru a-i creşte calitatea, fără a altera, prin introducerea subiectivismului, actul educaţional”, mai scriu studenţii în comunicatul de presă.

Unul dintre liderii AUR, Claudiu Tîrziu, este absolvent FCRP SNSPA, instituţie pe care o denigrează 

”Data viitoare când veţi dori să mai folosiţi SNSPA drept unealtă politică, nu uitaţi că studenţii acestei universităţi nu vor pleca niciodată urechea la aceste manipulări grosolane din partea unui partid care este împotriva oricărui principiu de bază al unei societăţi – incluziunea, unitatea, libertatea şi educaţia”, a declarat Alexandru Rădulescu, preşedinte Liga Studenţilor în Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul SNSPA.

AUR își asumă integral acțiunea. Liderul AUR, George Simion a afirmat că își asumă mesajele transmise

”A ieşit iureş cu pliantele distribuite de noi la SNSPA. Dar nu văd care ar fi acuzaţiile. Susţinem 100% ce e în acele pliante, e un mesaj asumat. Nu îi îndemnăm explicit să renunţe la facultate, în general, ci dacă se poate, la facultatea unde domnul rector, ca şi domnul decan Pârvulescu, aleg să facă partizanat politic. Trăim încă într-o ţară liberă, nu în epoca în care această universitate se chema Ştefan Gheorghiu. Ştiu, n-ai zice că nu se mai cheamă „Ştefan Gheorghiu” după comportamentul domnilor Pricopie şi Pârvulescu.

Pentru mine, ca român, un model de rector luminat este academicianul Ioan-Aurel Pop sau profesorul Marga”, a transmis liderul AUR.

Potrivit acestuia, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, ”alege să arate că nu vrea să facă parte din tagma rectorilor luminaţi, ci din cea a cenzorilor de tristă amintire”.

”Dl  Pricopie spune că în unităţile de învăţământ nu se face „prozelitism politic”, dar primul care încalcă această regulă este chiar el. În orice caz, poate vrea să spună „propagandă politică”, prozelitismul e doar religios. Dar s-a încurcat în cărţile de ateism ştiinţific şi şi-a dat arama pe faţă”, a mai susținut Simion.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

48 de Comentarii

 1. Nu mai votati AUR, ce e asa greu de luat masuri? Nici bine nascut, mort inainte de termen, merita sau nu? Cetateni, voi decideti, daca se mai poate!

 2. AUR e un partid fascistoid,cred ca SSimion a fost la baza ucenic cizmar,oricum tinuta parlamentara nu-l prinde
  Toata propaganda aurolacilor ,sondaje trucate ,e sa scoata in fata implicarea ruseasca a suveranistilor,cum a fost candva la legionari,inclusiv din Diaspora
  S-a vazut la violul de la Scoala de Vara,la cateva zile i-au dat afara pe violatorii din partid si acum Acajiul
  SSimion declara senin ca nu au fost implicati membrii de partid AUR:)))
  Minciuna sta cu SSimion la masa ,rusine serviciilor secrete cu acest sobolan nici roman,nici patriot,scos la inaintare

 3. Nu sunt eu căzută în admirație pentru SNSPA, dar ce face Simion e un circ de doi bani. Se pare însă că unora dintre români le place circul și acest Simion care, în opinia mea, e un țopârlan și nimic mai mult.

 4. Remus Pri(n)copie, fost tehnician chimiZd la Spitalul Witting, intrat „sub fusta” Abramburicii, ajuns Secretar de Stat cu Învățământul Superior, PROFESOR UNIVERSITAR (!), Șef Fullbright România,…,Rector pe viață la SNSPA, filiala #1 a lu’ $oro$el în Colonie.
  Intrat definitiv în Istorie prin CUIBUL DE VULPE al lu’ Romulus & Remus…măRog…😂

 5. Acolo e un cuib de îndoctrinare politică. Un fel de Stefan Gheorghiu progresist. Concepția lor despre democrație e simplă: „Noi slujim Adevărul iar democrație înseamnă sa gândești așa cum spune dogma noastra. Nu există om liber de capul lui ci doar mase care trebuie sa asculte ce le învațăm noi”. Pricopie și Pârvulescu sunt doar variante actualizate al lui Brucan și Leonte Răutu.

 6. Cum fotbalul in Ro este varza,Simion hauritul si-a pierdut obicetul muncii.Asa ca s-a reprofilat.Scandal in politica.Atat stie, atat face.Amuzant este ca unii stau gura casca la aiuritul asta

 7. firma de patalamale de sorginte bolshevica…
  acolo se cunosc cadrele intre ele..
  pseudo scoala de fabricat golani guvernamentali cu steif
  parca si udrea si altele ca ea absolvise scoala asta inalta

 8. Am auzit de Stefan Gheorghiu, dar daca spuneti ca SNSPA este un fel de fostul, atunci legea lui Lavoisier e de actualitate:”nimic nu se pierde totul se transforma” si daca ne gandim la dl Pieleanu avem viitorul in fata asemenea celui ”vechi”, la vremuri noi tot noi…

 9. Realitatea este ca SNSPA este o fabrica de SOROSISTI ! Este foarte angajata politic , o politica de extrem „progresism” antiromanesc !

 10. @Professor Q:
  Omule, amintiri despre stefan gheorghiu din pereoada cu recomandari secu la cursuri(nu am pupat niciun fel secu, pcr sau utc). Mistocareala din acea perioada era incredibil de puternica! Cica, era o clasa de femei si doar un sungur mascul in acea clasa, dimineata sau cand se adunau la cursuri, una bascalioasa spunea la intrarea pe usa, citez 😂😂😂”ai de mine si de mine, ce miros de scula vine”, ce naiba sa miroase daca era doar un mascul intro gloata de femei? Adaptat in zilele noastre pe aceeasi sectiune secu „ai de mine si de mine, ce duhoare secu vine”, culmea, e inradacinata in toate palierele tarii.

 11. … cine a organizat țigăneala asta sigur nu a vrut să facă un bine formațiunii AUR, inițial am crezut că e o chestie din aia „sub steag fals” dar m-am înșelat din păcate. Aveam altă impresie despre AUR, au dat cu bâta în baltă. Cam toți profesorii de acolo sunt cu AUR în gură și în gând, dar circul acesta nu este soluția pentru a le schimba părerea. Simion ar trebui să-i roage pe ”băieții de la ambasada unde a impresionat” să medieze divergențele.

 12. Oare ce studenți fac cursuri la fane gheorghiu?…Si ai căror partide politice sunt?…această instituție face de rușine mediul academic din românia!…
  Trebuia de mult închisă acestă fabrică de politruci analfabeți!…
  Ăștia nu sunt studenți ci beizadele ale golanilor din partidele politice…

 13. Avem o tara. Ce facem cu ea? Avem un partid, ce facem cu el? Avem o revista, ce facem cu ea?.. uite cum dihotomia democratiei directe vs. reprezentativă se exemplifică in jurul PRM: revista si partidul. Revista, zestre-mostenire, pe care Lidia, fata cea mare a lui Vadim, a îmbracato cu spăsenie se adaugă si asimileaza ‘Puncte cardinale’ pentru adresare directă a AUR catre cetatean. Partidul, lasat fara o seamă de cuvinte, merge spre o reprezentare S.O.S pentru a salva intrun final cea mai ramas din ideile autorilor și care au scapat succesiunii catre interpretul de drept.

 14. “Studenți” la SNSPA? Ha, ha! Cea mai buna gluma după cea cu “studenții” de la Ștefan Ghiorghiu… Despre cei ce -stau cu mâna întinsa in așteptarea tainului- si care nu văd decât “fascistoizi” mai are sens sa discutam?…

 15. „Studenti”? de când ? asemenea creaturi n-au ce cauta pe bancile facultatii. Trotzkisti tembeli, scandalagii.

 16. N-a căzut portretul lui “Fane Patriotul” din biroul domnul cu aer răspopit Pârvulescu, când s-a emis textul “vom recomanda întotdeauna oferta educaţională a SNSPA şi vom rămâne independenţi de orice entitate, partid politic, organisme de conducere”? Tonul sever, de ofițer acoperit etalat pe orice subiect al domnului Pârvulescu îl dă de gol cine este. Cât despre comunicatul studenților despre apolitismul lor este penibil. Așteptat totuși un început de tipul “Noi studenții din SNSPA anii… care sunte înscriși în Liga studenților …

 17. George Simion e un de peluza, semianalfabet, din prostie si incultura un admirator al Legionarilor si maresalului Criminal de Razboi Ion Antonescu….Urasc SNSPA pentru ca este AMERLOC, insa AUR si George Simion pacalesc publicul nationalist si suveranist….AUR este un pacalici de Suveranism, caci AUR nu se declara public contra NATO si UE…

 18. Avem un partid, ce facem cu el? Avem o revista, ce facem cu ea?.. uite cum dihotomia democratiei directe vs. reprezentativă se exemplifică in jurul PRM: revista si partidul. Revista, zestre-mostenire, care vine in intampinarea adresarii directe a AUR catre cetatean, si partidul, lasat fara o seamă de cuvinte, merge spre o alianta cu un altul, pentru reprezentare, si pentru a salva intrun final cea mai ramas din ideile autorilor și care scapat succesiunii catre interpretul de drept

 19. Clubul de securiști sorosisti si-a început indoctrinare unei noi serii de studenți. Cu Parvulescu, madam Bulai, Pieleanu, etc progresistii neomarxisti, aplaudaci NATO și UE, studenții sunt pe mâini bune.
  PS. Din gândirea lui Pri și Copie: atac clasic de tip legionaro-fascit în spațiul academic”. Dumnezeule mare. Aceasta COPIE la indigo a lui Brucan chiar are noțiunea termenilor?
  Ca de obicei securisti sorosisti fac din tantar armăsar, din armăsar iapa, din iapa catar, din catar magar și din magar secretar de stat.

 20. Oameni buni, haur este cu speranta la turul 2 la alegeri pentru presedintele Romaniei!!! Voi intelegeti, tara asta poate avea presedinte un huligan de stadioane.!!!! un golan!!! ganditi-va un pic. stati fiecare, fata in fata cu voi insiva. intrebati-va ce va insemna asta pentru fiecare din noi, din voi, si mai ales pentru copiii nostri!!!!! poate sa existe printre voi oameni care blameaza UE. ca nu mai suntem suverani, ca suntem vanduti, ca tralala. intrebati-va sunt liber sa ma misc? Da. poti merge oriunde vrei si ai bai in Europa, in UE. pot sa invat sau sa muncesc oriunde vreau, sunt capabil, ma duce capul si imi permit, in UE? raspunsul este Da.

 21. Simt ca la Universitatea Aur bate vantul ? Nu sunt absolvenți ? La Scoala de vara Aur s a predat prima lecție ? Violul ? De acolo la ce ONG sa mearga ?

 22. Pe cine mai miră comportamentul de peluză al lui George Simion? Acest personaj ar umbla cu pistolul la brâu prin țară și „i-ar pune la punct” pe cei care nu sunt adepții legionarismului violent promovat de acesta. Chiar nu înțelege nimeni că individul este doar o unealtă a F.Ruse și a altora de pe la noi?

 23. Pe cine mai miră comportamentul de peluză al lui George Simion? Acest personaj ar umbla cu pistolul la brâu prin țară și „i-ar pune la punct” pe cei care nu sunt adepții legionarismului violent promovat de acesta. Chiar nu înțelege nimeni că individul este doar o unealtă a F.Ruse și a altora de pe la noi?.

 24. Acest agarici dupa 2024 va fi istorie.Nimanui nu-i va mai pasa de eroarea asta politica. Un partid de rupti de realitate si ratiune. Simioane,cere azil in Rusia.Curand vei fi interzis in UE. Scarba eterna!

 25. AUR AU Ranchiuna pe tot ce este inteligent și complicat, care le arată agresiva stupizenie. Democrația este complicată, este un mecanism de reglare a societății care funcționează dincolo de aparențele simplificatoare, prin cunoașterea realității în schimbare, după care acționezi potrivit unei strategii justificate. În loc să stea și să gândească, să cunoască pe îndelete și cu perseverentă răbdare, AUR dă cu toporul. „Noi lovim, nu gândim!”.Blestemată specie acest haur.Sa-i cadă mâna celui ce va baga un singur vot cu stampila pe căsuța AUR.Amin.

 26. targetul AUR este electoratul mai putin educat(idiot) si mai usor de manipulat. Vin cei din AUR si ne spun ca UE este rea. Daca ii intrebi: de ce credeti ca este rea?, ei raspund: Dar de unde stii tu ca nu este rea? Fac multe acuzatii, dar refuza sa aduca dovezi. Zici ca au lucrat toti la Antene.

 27. ”Mare este grădina Ta, Doamne, poarta deschisă şi proştii sar gardul.” Mulți Doamne, mulți sar gardul … este specific de „științe politice”, ce ați vrea să studieze copiii ăia acolo??? mecanică cuantică? chirurgie plastică? Băi fraților, ăia care duc România în prăpastie sunt 99% ingineri și absolvenți de drept. Ăia din fruntea ”politicii românești” și-ar prinde urechile la cursurile, seminariile și examenele de la SNSPA. Ridicațile statui tractoriștilor, șoferilor, inginerilor și avocaților care țin în mâini frâiele gândirii politice românești. Proști, dar mulți …

 28. Adica studentii aia care invata tradarea si vanzarea de neam dr la sorosisti corporatisti neomarxisti, globalistii satanisti….urmasii lui Stefan Gheorghiu…

 29. Trolacii uSECUrici au sărit imediat sa-i muște de 🌈 pe AURari.
  Sigur, buey, VOTĂM usr !
  2%, măRog…😜

 30. He-he! Studenții de la „Ștefan Gheorghiu” încep anul universitar cu o săptămână de practică… Pricopie are discursul tipic bolșevic.

 31. SNSPA e o deja un cuib al neomarxistilor, cu tinerei hastag rezist care vor avorturi, iarbă și sex. cine sa mai uite in boticu lor, oricum piticilor de-acolo li se spune de doua ori ce au de transmis lu AUR sau altora, ca sa nu uite

 32. …la cAkademiiya dă Partid „Ștefan G(hi)orghiu”… HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
  „Nu mai pierde timpul și banii la „universitatea” lu’ „Decît”-Pricopie șî Pîrvulescu!
  Nu te lăsa manipulat dă laboratoru’ propagandistik a’ Sistemului = S.N.S.P.A.!”
  CEL MAI REUȘIT ÎNDEMN ACADEMIK DÎN Rro’ ultimilor 30 dă ani……[Rumburak]

 33. Mizerabilă SNSPA,aceasta oficină tolerată penibil de ME, de propagandă antiromânească deșănțată, jegoasă ,de prost gust care atentează la oricât de mică inteligență! Ce îmi este AUR,ce îmi este SNSPA ! Ambele Degajă extremisme opuse că orientare,la limita decenței și inteligenței ne cred proști, ușor de manipulat !

 34. SNSAPA si UBB sunt celebre prin ‘doctorii’ pe care-i scot la foc automat la ‘recomandarile’ noii securitati. Nu mai vorbim ca au ajuns firme de casa pentru odraslele securistilor. Vai de mama ei carte ce se zice ca se invata acolo!

 35. Ți-ai schimbat „nick-ul” de nu știu câte ori, dar rămâi același zmeu rudimentar. Cu ce partid spălat ar trebui să voteze românul? Bagi mâna în foc că există așa ceva? Te încumeți, ai tupeu? Lumea s-ar săturat de hoție și corupție. Poate chiar e nevoie de cineva care să dea cu barda. Cât despre Pricopie ăla, nu trece săptămâna fără să stea cu fascismul în gură. Așa e, ordinele se execută întocmai și la timp.

 36. se intampla numai orori pe aici. sosoaca se plimba prin serbia cu clovnii dupa ea. cand trebuie sa tipe nu tipa. toate absurditatile de legi care sunt pregatite impotriva romanilor. aur la fel. opozitia este controlata de securitate. despre digitalizarea cu forta, despre inchiderea portilor institutiilor publice in fata oamenilor care nu folosesc tehnologia, mucles. despre toate „proiectele” absurde impotriva Constitutiei si libertatii, parcare cu plata in orase, desi drumurile snt supra-platite de romani, disparitia justitiei, prin prelungirea in mod „sigur si eficient” a termenului dosarelor (moare justitiabilul pana ajunge la primul termen) etc.. aici iti dai seama ca satana are o singura cale, incet si sigur. opozitie de k k o. se cearta intre ei si cam atat. circ.

 37. …sustin actiunea si mesajul aur!…sa ma explic:daca rectorul si decanul acestei…universitati!?!?…, cu fluturasul in fatza, au inteles ca studentii sunt indemnati sa renunte la orice forma de invatamant, incep sa inteleg nivelul acesteia, astfel ca ii indemn sa urmeze sfatul lui simion!…

 38. Simion a greșit doar pt că a mers in cuibul ăla de trădători Soroisti…neomarxismul e religie pt această ligă
  VOTEZ AUR ✌️

 39. Laudele lui simion pentru marga ii fac bine sau rau filosofului .

 40. Scoala Postliceala Nationala de Propaganda Stefan Gheorghiu acuza politrucii AUR ca vrea sa le ia painea de la gura. Cum ar mai prosti ei hoarele de studenti cu plata sa verse bani grei din buzunarele babacilor, cand la AUR propaganda se da gratis. Din ce ar mai trai biiinee Dl. Pricopie, Parvulescu si alti propagandisti, daca auristii isi facauzite trompetele in randul „studentimii” politice, de 40+ anisori.

 41. Romanii știu ca AUR a fost de la înființare un corp străin pe eșichierul politic din România. Ultima ,,trăznaie “ a acestui simulacru de partid de sorginte rusească , cea cu îndemnurile catre studenți sa nu mai studieze a umplut paharul răbdării . Acum se vede clar ca aceasta panarama de partid acționează ca un om beat , îmbătat cu doctrine legionare depășite care nu se mai potrivesc sec.XXI si care din anii ‘90 nu au ,,prins” la romani. Dar de aici se poate trage concluzia ca ,,păpușarii” rusi au o ,,varza” in cap , traind intr- o lume apusă. Se pune întrebarea ce fel de sondaje se fac privind preferințele politice ale romanilor , AUR primind procente ,,mincinoase”. Ca si prezenta lui Ciociolina – Ciocioaca in sondaje . Ca si prezenta lui Ciolan si Ciucă in sondajele pentru Președinție. Ce ii recomanda pe acești doi ,,pafaristi” , ce au făcut ei pentru România ? Siegfrid Muresan este modelul care ne trebuie in ,,buleala” asta Ciolano- tigănească care prin diverse ,,tăieri in carne vie” adâncește haosul din România. Dar așa este când rusii i- au promis , ca lui Dragnea, ca Ciolan va președinte.

 42. Se citeste disperarea rezistilor! Nu mai pupa ei guwernare. Nici Ciolacu, nici Simion (oricare va fi urmatorul presedinte) nu ii va mai lua la guwernare. Se pare ca investitia sorosista in USR nu va da roade!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.