Lovitură de imagine: portarul naționalei României va apăra la Atletico Madrid

Abia s-au stins ecourile transferului de senzație al fundașului central al naționalei României, Radu Drăgușin, de la Genoa la Tottenham, pentru suma de 25 milioane de euro plus alte cinci milioane bonus și avem o a doua mutare de mare impact în fotbalul mare, e drept una care nu are anvergura financiară a lui Drăgușin.

Rapid i-a făcut portarului Horațiu Moldovan, venit în urmă cu aproape trei sezoane în Giulești, o clauză de reziliere, pe baza căreia orice club îl poate transfera fără ca bucureștenii să poată spune un cuvânt de impotrivire, în valoare de 800.000 de euro. O clauză care pentru un club cu potență financiară este ca și cum ar merge să cumpere covrigi sau semințe, atât de facilă este de achitat. De ce o sumă atât de mică? Deoarece acum trei ani Horațiu Moldovan nu era nici pe departe cine este acum, adică numărul 1 la naționala României.

Au fost mai întâi elvețienii de la Basel, dar nu ofereau mai mult de 400.000 de euro, apoi Dinamo Zagreb, cu 600.000 de euro, dar la aceste sume șefii Rapidului au fost fermi și au spus că Molodvan va pleca doar la clubul care va plăti clauza integral, până la ultimul euro.

Așa s-a ajuns la Betis Sevilla și se părea că aceasta va fi destinația curândă a lui Moldovan, dar absolut din senin a apărut Atletico Madrid, a treia forță din La Liga și care are de ani zile cel mai bun portar, slovenul Jan Oblak. Atletico  acționat foarte rapid, a și aunțat că Horațiu Moldovan va fi al doilea portar din lot, rezerva Grbic fiind vândută la Sheffield United pentru 2 milioane euro.

Portarul echipei naționale va semna cu Atletico pe 4 ani și jumătate, va avea un salariu de 800.000 de euro în primul sezon, însă acesta va crește gradual, de la un an la altul.

La început, sincer să vă spun, nu prea am crezut (n.r.- că se face transferul la Atletico). După aceea, când am văzut că avansează lucrurile, am spus că e șansa vieții mele. Credeți că Atletico Madrid e de refuzat vreodată?

Poate acest tren nu mai vine niciodată, poți să fii cel mai bun portar din România. Voi merge să văd ce se întâmplă, voi munci și când îmi va veni șansa, sper să demonstrez că am valoare. Am o legătură foarte strânsă cu Mister Edi (n.r.- Edi Iordănescu), m-a felicitat, vom vedea câte meciuri voi juca până la vară.

Cred că, după cum am mai spus-o, de asta e frumos fotbalul, e imprevizibil. Acum 4 ani nu aveam echipă la Liga 2 și acum sunt foarte aproape să semnez cu Atletico Madrid. E ceva SF! Le mulțumesc familiei, antrenorilor, Rapidului, suporterilor, le sunt recunoscător tot timpul.

Colegii mei nu au înțeles prea multe, nici eu, dar m-au felicitat. Provocarea e să fiu sănătos și să dau tot ce am mai bun”, a declarat Moldovan

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

5 Comentarii

 1. Vorbim la fel de unul de 25 de milioane si de altul de 800 de mii. Cam hilara comparatia.

 2. A plecat la cules de portocale?…românia și fotbalul, vaca cu chiloți de tablă !…

 3. In ceea ce privește titlul articolului nu mă mită, unii dintre noi românii avem și azi un cult nivelu inconștientientului, inexplicabil… E suficient sa ni se fâlfâie – practic asta se întâmpla- faldurile occidentale că începem sa salivăm -inconstient(da, știu ma repet dar o fac pentru a pricepe) – cum o făceam in vremurile de trista amintire când ne umileau cu ciungă “pretinii” noștri săsălăi când veneau sa se umfle in pene cu sărăcia lor…
  In ce-i privește pe ei, nu se dezmint. După ce-au lobotomizat acest popor, fac ce-au facut de 35 de ani: iau pe nimic si apoi vând pe sume considerabile pen’ că nu-i așa au învelit marfa in staniol made in West. Gândiți-va doar la cârpele de “firmă” la electronice ș.a…

 4. @ „Lovitura de imagine!!!”, 22 ian. 2024 la 7:49
  „Vorbim la fel de unul de 25 de milioane si de altul de 800 de mii. Cam hilara comparatia.”?
  Zău? Vom vedea…
  Dacă ăla de „25” nu se acomodează acolo și nu face-treabă, o să-l vedem repede la cota de „0,8”! …și invers…
  Heaven knows…
  https://www.youtube.com/watch?v=o0U3mVKLTOk

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.