Bun, dar interzis! Lovitură de teatru în cazul noului tratament-minune

Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) i-a atenționat, joi, pe sportivi că dexametazona, cel mai recent tratament lăudat că vindecă îmbolnăvirile grave de Covid-19, se află pe lista substanţelor interzise.

“Dragi sportivi, antrenori, medici!

Dorim să vă informăm asupra noilor descoperiri în ceea ce priveşte reducerea mortalităţii din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2. Conform ultimelor ştiri apărute în media, Marea Britanie a implementat administrarea dexametazonei pacienţilor care necesită asistenţă respiratorie. Acest tratament dovedeşte un grad ridicat de eficienţă, conform studiilor clinice efectuate.

Pe această cale, dorim să vă reamintim însă că dexametazona este inclusă în clasa „S9. Glucocorticoizi” a Listei Interzise 2020, iar administrarea sa este interzisă în competiţie. „Toţi glucocorticoizii sunt interzişi în administrarea orală, intravenoasă, intramusculară sau rectală”.

În cazul în care starea dvs. de sănătate impune administrarea glucocorticosteroizilor pe una din căile interzise, este nevoie de solicitarea unei Scutiri pentru Uz Terapeutic”, se arată pe pagina de Facebook a ANAD.

Vezi

BREAKING NEWS. Primul tratament care reduce mortalitatea la Covid 19

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Eu am scris clar, nu exista tratament la ora actuala si nici peste 1-2 ani, un tratament care vindeca! Daca marii cercetatori erau interesati si faceau un tratament care vindeca, nu mai vedeai bolnavi intrun hal fara de hal in tarile arabe si nu numai! Toti prefera donatii ca sa…, ce?, manipulari crase! Este realitatea crunta si deranjanta pentru multi!

  2. Eu iau dexametazona cind fac alergii..Cănd am nevoie de efecte mai puternice..Efecte secundare:slabirea densității osoase! Cum o fi bun de corona..?

  3. intr-adevar steroizii reduc incisivitatea sistemului imunitar, efectul fiind o ameliorare a alergiilor. In ce priveste reducerea densitatii osoase, aceasta se poate reface intr-o oarecare masura practicand miscare si sporturi fizice, nu neaparat foarte solicitante.

  4. Interzic toate tratamentele pentru a aduce anarhia, distrugerea economiei si infometarea la nivel global. Au deja microcipul, acum asteapta vreo 3-4 ani ca omenirea disperata, pas-cu-pas sa se roage sa primeasca „vaccinul”. O sa vedeti din toamna -primavara cu incep din ce in ce mai mult forteze „pasaportul de imunitate covid” – si uite asa, exact ca in apocalipsa – cineva rade de credinciosi rau in acest scenariu, pentru ca scenariul este exact cel de acolo – nu vei mai putea cumpara sau vinde fara acest „semn”, da? deja daca vrei sa internezi un batran la sanatoriu pentru recuperare, TREBUIE SA VINA CU TESTUL PAWPAW COVID! Daca un batran are nevoie de tratament NU GASESTE LOC PROGRAMABIL DECAT DUPA SEPTEMBRIE! DAR DACA ESTE CU PLATA IN ACELASI SPITAL / POLICLINICA ESTE PROGRAMAREA CHIAR A DOUA ZI! Totul se rezolva DOAR PRIN „CUNOSTINTE”! Sunt socata de pasivitatea copiilor si nepotilor celor bolnavi cronic, care stau cu orele la portile clinicilor si spitalelor ca sa se poata trata! OAMENI BOLNAVI GRAV SI BATRANI IN PICIOARE CU ORELE ASTEPTAND! ROMANIA TREZESTE-TE!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.