”Lucrurile sunt deja antamate”. De ce au făcut PNL și PSD alianță

Claudiu Năsui crede că lucrurile sunt deja antamate. Guvernul face orice, în disprețul legilor și având concursul PNL, prin voturile sale. Fac opoziție doar la televizor, mai spune deputatul USR.

“Lucrurile sunt deja antamate. Guvernul Ciolacu face oricum absolut orice vrea, ignoră absolut orice lege și se așteaptă la toate voturile PNL, în Parlament, pe care PNL le dă cu mare generozitate. Nu a fost niciun singur proiect al Guvernului pe care PNL să schițeze vreo opoziție.

De vreo o lună de zile sau chiar două, aproximativ, au început, văd și eu, seara la televizor, PNL-iștii care votează perfect aliniați cu Guvernul, nu scot niciun cuvânt în Comisie, deodată la televizor fac opoziție. Asta este o minciună, oamenii aceștia văd că ajunge anul electoral, vin alegerile și că o să trebuiască să răspundă pentru toate lucrurile pe care le-au făcut, furtul de voturi pe care l-au făcut prin a spune ‘votați PNL, ca să scăpați de PSD’, după care au dat voturile alea imediat PSD-ului și toate creșterile de taxe, creșterile de impozite pe care le-au votat împreună cu PSD-ul. OUG 16, de exemplu, este făcut chiar de către guvernul Ciucă, deci Guvernul președintelui actual al PNL, și toate lucrurile acestea se știau. Felul cum îi tratau PSD-iștii se știa, nu este nimic nou, nu este nicio surpriză. Domnul Sighiartău nu face decât un fel de joc, ca să pară că este totuși în opoziție, dar având acces și la banii de la guvernare, care, de fapt, sunt foarte interesanți pentru ei”, a spus Năsui la B1Tv.

Au făcut această alianță este ca să aibă acces la contracte 

Haideți să fim serioși. Motivul pentru care PNL și PSD au făcut această alianță este ca să aibă acces la contracte, să aibă acces la acel PNDL, la Anghel Saligny, pe care noi, de exemplu, nu-l susțineam, nu-l voiam și ăsta a fost și motivul scoaterii USR-ului de la guvernare. Până acum a fost o compatibilitate superbă între interesele PSD și PNL. Diferența este că acum se apropie alegerile, încep și ei să miroasă ceea ce zicea domnul Tudose, că ei încep să dispară, că nu mai sunt o opțiune, pentru că dacă votezi, PNL sau PSD e același lucru și atunci de ce să nu votezi direct originalul?

De ce să mergi cu copia, și este o întrebare perfect validă.

Tudose e ironic pe un fond de adevăr pe care îl văd și ei, se uită și ei în sondaje. (…) vor să dea imaginea că fac opoziție, dar având acces la banul public și ăsta este un lucru care nu apare foarte mult la televizor.

Toate armatele de primary, care cer bani din programele acestea și care, atenție, chiar le primesc. Toate firmele de partid care s-au îmbogățit din astea. Asta nu se vede la televizor, nu se vede în declarațiile acestea mincinoase, cum că ei ar vrea să facă opoziție și că cer socoteală. Nu cer nicio socoteală. Socoteală ceri înainte să votezi.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. Cum va permiteti sa citati un membru a unui partid infiintat de un serviciu al statului roman, aripa Dumbrava Minunata ? Va dau subventie din buget pentru asta ?

  2. De unde bani de pensii de cand 6 milioane de români activi muncesc afara și întrețin pensionarii din vest. După ce ii creste și pregătește statul român pe bani frumosi, tineretul bun de munca își pune palma-n cur și nu se mai uita in spate. In plus, primarii măresc periodic lefurile personalului uat-urilor. Numai legi tâmpite scoase de burtoși incompetenți. Ei sa o duca bine cu tot neamul lor ce adormit.

  3. Opozitie nu mai exista demult. Iohanis a avut grija sa nu mai fie. Democratia la noi a murit de la primul mandat al lui. KWI. Cam tarziu vede Nasui acest fapt.

  4. Tu reprezinti prostia si incompetenta in forma pura. Daca taceai filozof erai. V-ati demonstrat competenta nu mai avem nevoie de ea. Cel mai bun lucru care l-ai facut fiind ministrua fost sa vii sa te lauzi cu inchiderea a doua intreprinderi lucru pe care l-ar fi facut si nea gheorghe oierul nu un telectual ca tine. Ramineti acolo unde sinteti , in prostia incometenta, si tupeul pe care il aveti

  5. „Opozitie nu mai exista demult”

    Care opozitie, aia inventata de servicii (SRI si SIE), aia de 9-14% ? La procentele astea stau capra ! Joha n-a facut ceva, este maestrul „nimicului bine facut” !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.