Ciolacu contra Piedone. ”Trebuia să îl lase pe ăla micu’ să vorbească”

Marcel Ciolacu e tranșant când vine vorba de Cristian Popescu Piedone, pe care, de altfel, spune că îl și cunoaște de mai bine de 30 de ani. Nu crede în capacitatea acestuia de a conduce Primăria Capitalei.  Nu are anvergură.

”E o iluzie fondată pe un fond distractiv”. Ce program rămâne în urmă după ce trece fumul de la grătare, se întreabă liderul PSD,

Îl susține însă cu fermitate pe Cătălin Cîrstoiu și o cauționează pe Gabriela Firea, despre care spune că  are tot dreptul să fie supărată pe el nefiind lăsată să candideze din partea PSD.

„Domnul Piedone este un cunoscut de-al meu, ne cunoaştem cred că de 30 de ani, e un om pe care îl respect, un primar bun de sector, un om pe care îl putem considera o victimă pentru că avem două decizii contradictorii ale unor magistraţi, dar – cu tot respectul pentru domnia sa – nu are nicio anvergură pentru a fi primar general al Capitalei. Îmi pun întrebarea: după ce trece fumul de la grătare, ce program rămâne în urmă?

Niciunul. Cu alte cuvinte, e o iluzie fondată pe un fond distractiv, pe o prezenţă cum ne place tuturor pe TikTok, mai ales tineretului, dar fondul, fiindcă vorbim de primarul general al Capitalei, de fapt nu există”, a declarat Ciolacu la Conferinţa de Alegeri a Organizaţiei PSD Bucureşti.

Replica lui Piedone

Cristian Popescu Piedone a fost întrebat cum comentează ultimul atac la adresa sa din partea premierului, care a spus, marţi, despre el că este un primar bun de sector, dar nu are nicio anvergură pentru a fi primar general al Capitalei şi că „după ce trece fumul de la grătare” nu rămâne în urmă niciun program.

„Eu în primul rând vreau să fac o clarificare în faţa dumneavoastră şi ce zic, zic. Nu am să candidez niciodată la Preşedinţia României. Oamenii au început să comenteze, oamenii solicită, nu am să candidez. Dacă eram contracandidatul domniei sale la Preşedinţie, înţelegeam să coboare din Olimpul său să vorbească despre mine, trebuia să îl lase pe ăla micu’ să vorbească. (…) Nu mi s-a părut normal atacul domnului premier Ciolacu pentru că nu este contracandidatul meu. Dacă contracandidatul meu, susţinut de mega-coaliţie nu este în stare să scoată două vorbe, auzindu-l că el de abia acum a început să se urce prin tramvaie, el abia acum a coborât prin metrou, el abia acum a făcut primii paşi în stradă, eu fac lucrul ăsta de 30 de ani. Vreau o confruntare corectă, directă cu candidatul, nu vreau să vină tăticu’ şi mămica să mă confrunt cu ei. Eu nu am nicio treabă cu ei, fiecare cu plafonul lui de zbor”, a spus acesta la sediul Biroului Electoral Central.

Popescu Piedone a adăugat că i-a rugat un singur lucru pe premierul României şi pe cei din clasa politică din ziua de astăzi – „să ridice gardul politic de la Primăria Capitalei, pentru că a fost sechestrată politic timp de 30 de ani” şi să îl mute acolo unde ştiu ei „să facă politică cel mai bine pentru ţară”, la Senat, la Camera Deputaţilor, la Guvern şi la Preşedinţie.

„Să ne lase pe noi, administratorii, să ne facem treaba”, a conchis acesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

15 Comentarii

 1. e interesant ciolacu … are capacitatea intelectuala si umana de a stabili anvergura in cazul altora. cind te ia gura pe dinaninte si te referi la altii ignorindu-te total pe tine nu faci decit sa-ti expui propriile limite si frici. politica pare sa fie un mare platou cu rahat din care politicienii se infrupta pe saturate…din nefericire nu prea exista exceptii. asta e sistemul.

 2. L-a scos securitatea la inaintare ca sa-i dea o copita lui Piedone. Ciolacu citeste dupa dictarea securitatii. Toate sondajele cu circuit inchis il dau castigator detasat pe Piedone.

 3. Si el are ANVERGURĂ MAXIMĂ de Prim-ministru !
  Nu degeaba i-a cărat tolba lu’ Hayssam, i-a cumpărat țigări, i-a arătat FRUMUSEȚILE României !
  Și a CIRIPIT drăgăstos în Pădure, măR😜g…

 4. Dar de ce nu te barbieresti, mai nene, de umbli ca un jegos. Ce tu esti vreun borfas sau derbedeu. Chiar nu iti e rusine sa umbli in halul asta…?! Cand il mai vad si pe Adrian Nastase cu cioc si mustatza chiar ma apuca toate pandaliile…?! Suntetzi sau nu suntezi oameni seriosi…?! Ce naiba !

 5. pielonefrita, sperietoarea babelor pron piețe, a rămas la vârsta copiilor de 8-10 ani câte își iau nume din filme piedone , are un singur lucru în comun cu celebrul actor; multă osanza chiar dacă acum câțiva ani a mai tăiat câte ceva , în rest are dreptate Ciolacu: e distractiv, „e d-ai nosti” mănâncă mamaliga cu brânză și ceapa verde pe trotuar @!

 6. Sa înțelegem că fumul de la grătare e funcția câștigată că primar, și după înscăunare, îl luați la țintă pe fonduri de dezvoltare, dosare penale, controale, toate fabricate? Sau, de ce acest ursoi și nu ai mei?

 7. Minciuni cu procentul lui Pinoccio, pesedistii nu-l voteaza, iar PUSL are doar 2%. Deci, Popescu este umflat cu pompa.

 8. marcel ciolacu sa explice de ce are carnet de …revolutionar ….generalul nicolae militaru a fost agent sovietic si ministru al lui iliescu dupa…asazisa revolutie care a fost de fapt facuta de urss si (editat) din esalonul doi al pcr …ce revolutie a facut mincinosu ciolacu?

 9. Niște vânduți multinaționalelor și fondurilor de investiții. Nimic din ce produce bani nu trebuie să aparțină populației României ,dar nimic. Aceasta este politica statului român și a politicienilor. Indiferent de domeniu,toate afacerile mari sunt în mâinile străinilor care fac parte din diferite grupuri masonice . Aceasta este mafia gulerelor albe care subjuga tara asta. Orice altă părere este de prisos. De la energie până la ultima picătură de apă tranzacționată baga bani in buzunareleafiotilor. Asta este guvernul României? Așa funcționează democrația? Cântați la alta masă pentru voturi,loazelor .

 10. E adevărat că covrigii nu fac fum. Dar nici semințele nu se mănâncă cu furculița și cuțitul.

 11. Anvengura bre,.. Asta e, anvergura.. Anver-gura bate fundu.. Deci era de pus lîngă usturoi și un șirag de anvergură bre,..așa, contra covrigari,.In rest nepotu ”labă mică” le aranjează,. Știe cui trebuie ”impins ” ”dreptu”,.

 12. estia lau ales pa ultimu tzigan din groapa de sobolani, zisa bukres, la sefie, siporma se mira tataru tziganu ca de ce e „vestu” rau si nui primesc in Schengen. Ba turcilor, de apare ciolacu asta pa strada in vest, politia al aresteaza fara sai zica nimic. Van gaoaza de ciolaci. Ai da 6 ani interdictie de a mai da pacolo, care este defapt pantru todeauna. Voi nu vedeti ce moaca are tziganu care sanki va represinta cocioabele, gunoaiele si saracia??

  ba sclavilor, vestu cica vau adus sclavi pacolo, si vau invatat romana penca nu era altceva availabla patunci. Daia „romana” din 1800 non telege nimeni, ca naveati limba patunci.

  si ca mare pacat ca vau lasat in NATO, care pan „articolul 5” iar putea forta pa ei in vest (stapanii vostrii) la niste lucruri sa va dea, ceaace nu tre sa sen tample. Plus ca decan vau pacalit cu capitalismu, la voi fapta nu exista, care este foarte rau.

 13. …cine vbeste de anvergura, (editat) din buzau care a terminat alfabetizarea la peste 30 de ani!… (editat) i s-a umflat capul in asa masura incat nu-si da seama ca va infunda puscaria…

 14. Nu are anvergura, este de sector , nu de capitală, spendida autocaracterizare , prea bun prea de la țară.

 15. Piedone n-are in schimb carstoiu are anvergura de mare mafiot si bișnițar de spital universitar central.d!aia il promo ciolacu ca sunt de-o teapa sau țeapa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.