Luminița de la capătul tunelului s-a stins!?

Majestatea Sa Regele Mihai s-a stins din viață pe 5 decembrie 2017; parcă nu a mai putut îndura să trăiască un nou 30 decembrie.

La 30 decembrie 1947, România a intrat într-un lung tunel. Viața românilor a fost dată peste cap. Cei mai buni au murit în închisorile comuniste, scara valorilor a fost răsturnată. Încetul cu încetul, a fost construit „omul nou“, care nu mai are repere morale, care nu mai respectă nimic. Ieșirea teoretică  din comunism, în decembrie 1989, ne-a găsit săraci și dezorientați, o pradă sigură. Mall-urile au luat locul fabricilor. În lipsa idealurilor, tinerii  au plecat în cele 4 zări, abandonându-și și mama, și patria pentru bani. Țara nu și-a spălat păcatele pentru crimele făcute de români contra români în comunism, iar jertfele atâtor soldați, în timp, pentru apărarea pământului țării au fost practic uitate – dacă nu ne mai pasă că se vinde masiv pământul străinilor.

În toată această rătăcire de 70 de ani  prin tunel, Majestatea Sa Regele Mihai era speranța noastră, era luminița de la capătul tunelului. În timpul comunismului, mesajele sale de Anul Nou, de la radio Europa Liberă, erau  micile noastre bucurii. Revenirea sa în țară, după 1989, a fost  marea noastră bucurie, a fost speranța unei reveniri la normal.

Moartea Majestății Sale este o mare durere, este o mare pierdere! Odihnească-se în pace!

Dar este și un prilej de reflecție. Ne lamentăm și renunțăm sau ne mobilizăm și acționăm? Cântăm doar cântece patriotice sau suntem patrioți? Rămânem sub vremuri sau ne ridicăm deasupra lor? Rămânem în tunel și continuăm să ne luptăm între noi sau ne unim și dărâmăm tunelul, ieșim cu toții la lumină?

Pe 16 decembrie ne vom lua rămas bun de la Majestatea Sa; cade într-o zi de sâmbătă, ca în 1989. M.S. Margareta, Custodele Coroanei, are acum  68 de ani, ca M.S. Regele Mihai în 1989. Dumnezeu ne dă un semn? Avem o nouă șansă?! Să facem în 2018  – Anul Centenarului –  ceea ce nu am făcut în 1990, pentru binele nostru și în memoria Regelui Mihai?! Anul 2018 poate  să fie un an miraculos!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Dr. Afrodita Iorgulescu 43 Articole
Author

11 Comentarii

 1. Articolul ? O exagerare cat casa ! Mihai speranta Romaniei ? Haida de ! Omul care a dat tara la rusi speranta noastra ? Doamna respectiva este exaltata rau de tot. Sa nu zic Editat….

  • Cum vedeti,nu se sufla o vorbulita despre cine a emis decretele de condamnare a marilor fruntasi politici si a altor oameni de frunte a acestei natii:Maniu,Mihalache,Ilie Lazar,Ghita Pop,N.Carandino,N.Penescu si multi altii :”Mihai I,prin gratia lui Dumnezeu si vointa nationala,Rege al Romaniei…”(asa incep acele decrete)-poate ca de atunci s-a stins „luminita”

 2. CDR si presedintele Constantinescu, in special doamna Doina Cornea si domnul Ion Diaconescu i-au oferit coroana principelui Nicolae. Regele si regina au refuzat-o pentru ca ei doreau coroana pentru margareta casatorita cu duda provenit din famile cu state vechi la Secu, Secu care hartuise jumatate dim membrii CDR si romani! Cata vreme margareta e optiunea coroanei, Romania nu va fi monarhie!

 3. Autorea articolului probabil a „reținut” și dumneaiei că Traian Băsescu și-a anunțat „preocuparea” , doar pentru „cel mai mare licurici” ?

 4. Majestatea Sa Margareta I-ai este singura posibilitate sa ne revenim!
  Ratacitii care nu inteleg ce nseamna un monarh se oisandesc la cazne vesmnice.

 5. Monarhia trebuie restabilita .Romanii sa devina fermi si curajosi in fata buruienilor securiste si sa porneasca pe calea normala a cursivitatii istorice.Dumnezeu sa-l ierte pe Rege!

 6. Mizerabile caractere au postacii securisti. O demonstreaza si faptul ca incearca denigrarea Monarhiei Romane aratand
  cu degetul spre un posibil camarad de-al lor. Daca ar fi adevarat, faptul ar notifica odata in plus cat de misei sunt
  securistii. Doi dintre ei au postat corespunzator jalnicului lor for interior…

 7. Dragi cititori, l-am uitat pe postacul securist „Dan”. El se posteaza cu litera mica fiind constient care-i este
  valoarea umana. Diversiunea sa are doua componente, semnarea unor decrete pana in dec 1947, pana cand bolsevicii romani l-au tolerat in fruntea Romaniei pe Regele Mihai, si calitatea de „fruntasi politici si alti oameni de frunte ai acestei natii” a indivizilor enumerati. Decretele ies din calcul condamnarile respective fiind ulterioare anului 1947 si, chiar daca erau intr-adevar semnate de Rege, erau consfintirea unor procese, la fel ca in cazul bolsevicului legendat maresal, Antonescu, in 1946. A doua componenta ii vizeaza pe fruntasii kominternisti „condamnati” ca fruntasi
  politici romani. Maniu l-a adus fraudulos pe Carol II in tara tocmai pentru ca era sub control sovietic prin Lupeasca,
  agenta bolsevica a lui Stalin. Mihalache era un agent personal al lui Lenin, organizatorul rebeliunilor partizanilor
  bolsevici travestiti in tarani romani, la 1907!!! Despre ceilalti nu mai amintesc, numele lor aratandu-le sorgintea…

 8. Nici o sansa. De 2000 de ani, pe aceste meleaguri la loc de cinste stau tradarea si vanzarea de tara. Totul se joaca pentru osanza proprie. Adica il vede cineva pe KWI dandu-se laoparte? Sau altii? Burta proprie e stapana Romaniei!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.