Lună Plină – Festivalul de film horror şi fantastic

Urmează să avem parte de 4 zile de Lună Plină… cu film! Luna august aduce o nouă ediţie a Festivalului de Film de Groază şi Fantastic. Fanii genului vor avea parte de filme cu fantome, petreceri de groază, ateliere concerte, jocuri de tip “escape room”, vânătoare de fantome şi multe alte surprize de groază. În cadrul acestei ediţii este programat şi un film mut ce va fi acompaniat în timpul proiecţiei de muzica live.

Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Transilvania Film aduc festivalul de film la Biertan (poză şi hartă) Transilvania, în perioada 25 – 28 august 2016. Proiecţiile de film vor avea loc în Grădina Méliès, Cinema Vertigo şi Sala Karloff. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc miercuri, cu producţia cinematografică Sfârşitul Lumii şi va încheia sâmbătă, cu un film spaniol, în regia lui Alex de la Iglesia – Vrăjitoarele din Zugarramurdi.

Festivalul Luna Plină este primul eveniment de acest fel din România care se dedică în exclusivitate fanilor de filme de groază şi fantastice. Deşi este un festival tânăr pe piaţă, de nişă şi vizează consumatorii genurilor de film horror şi fantastic, acest eveniment a crescut de la an la an şi urmăreşte, asemenea tuturor festivalurilor tinere din România, un trend ascendent în ceeea ce priveşte numărul de fani pe care reuşeşte să îi strângă de la o ediţie la alta. Deşi una dintre proiecţiile de film prevăzute este o producţie clasică a industriei de film horror (A tale of a vampire – Povestea unui vampir); veche de 96 de ani (1920), revitalizarea ei, din punctul de vedere al consumului live, este o idee ingenioasă şi creativă – filmul va rula pe muzica celor de la Foley’Ala, care vor cânta live în timpul proiecţiei.

Iar pentru că niciun festival tânăr şi interactiv nu uită să-şi mobilizeze fanii; şi în acest an publicul îl va vota pe cel care va pleca acasă cu trofeul „Lună Plină”. Producătorii de scurtmetraje au posibilitatea ca până vineri (5 august) să-şi înscrie producţiile pentru concurs (mai multe detalii pe info@lunaplinafestival.ro).

Ajunşi la a cincea ediţie, anul acesta, organizatorii festivalului au întâmpinat un set de probleme organizatorice şi administrative şi pentru câteva zile, fanii festivalului au stat cu sufletul la gură, pentru că locaţia festivalului devenise incertă. Între timp, lucrurile au intrat în normal, iar aceştia au anunţat pe pagina oficială a evenimentului că locaţia pentru această ediţie rămâne la Biertan.

https://www.facebook.com/LunaPlinaFestival/

Festivalul Lună Plină nu putea avea loc într-un alt spaţiu decât la Biertan – o localitate aflată la aproximativ 90 de km deSibiu, în Transilvania. Pentru un festival de acest gen, locaţia aduce un plus de culoare specifică, datorită faptului că în ultimii ani a crescut interesul pentru acestă zonă, mai ales din partea amatorilor de poveşti de groază, consumatorilor de fantastic şi pentru cei care simbolizează Transilvania ca un tărâm al întâmplărilor mistice, al poveştilor, şi al personajelor fantastice.

Pe site-ul oficial al festivalului (http://lunaplinafestival.ro/) puteţi găsi informaţii suplimentare despre bilete, locaţii, programul şi evenimentele din cadrul festivalului, camping/ cazare şi ce alte obiective turistice şi culturale puteţi să vizitaţi în cele patru zile destinate evenimentului. Printre cele mai importante obiective ale Biertanului se numără o biserică fortificată, monument ce este protejat sub umbrela UNESCO.

bestofromania.eu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Ceobanu 1 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.