MAE despre românca uitată într-o închisoare în Germania

Ministerul Afacerilor Externe precizează că românca uitată într-o închisoare din Germania nu a solicitat niciodată vreun sprijin, în condiţiile în care asistenţa consulară trebuie dată oricărui cetăţean aflat în dificultate.

Conform sursei citate, autorităţile române au cerut clarificări de la omologii germani cu privire la acest caz.

„Ministerul Afacerilor Externe a luat la cunoştinţă, în urma semnalărilor primite de la Consulatul General al României la Bonn, despre existenta unui caz cu implicaţii consulare privind un cetăţean român. Cetăţeanul român nu s-a adresat Consulatului General al Romaniei la Bonn pentru acordarea de asistenţă consulară şi nici nu a solicitat vreun fel de sprijin. Consulatul General al României la Bonn a întreprins demersuri, solicitând oficial clarificări Ministerului Justiţiei al landului Hessa, cu privire la cazul menţionat. (…) Cu privire la cazul menţionat, pe măsura ce vom fi informaţi de autorităţile germane vom reveni cu clarificări, se arată într-un comunicat al MAE.

O femeie din România a fost uitată timp de 4 luni într-o închisoare din Germania, a scris presa germană. Arestată pentru furt, ea ar fi trebuit să fie eliberată la începutul lunii ianuarie 2013, însă autorităţile germane şi-au adus aminte de ea doar în ultimele zile ale lunii aprilie.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiţiei german a declarat că este o situaţie „extrem de supărătoare.”

„Nici măcar femeia nu şi-a dat seama de eroare. Probabil din cauza necunoaşterii limbii germane nu a înţeles perioada pe care urma să o petreacă după gratii”, a scris Frankfurter Rundschau. În aceste condiții, nici nu ar fi avut cum să ceară sprijin de la autoritățile române.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.